Samsung Galaxy Note 8 – her er den

Galaxy Note 8 er ude af æsken. En phablet til de kreative, som har pengene og ønsker noget, der er anderledes.

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 (Foto: Samsung)

Samsung forsøger nu et comeback på Note-serien efter den katastrofale lancering af Galaxy Note 7 sidste efterår. Nu skal koreanerne redde deres stolthed og vise omverdenen, hvordan en note-smartphone skal skæres.

Tidslinje: Note 7 katastrofen dag for dag

I grove træk er Samsung Galaxy Note 8 ret meget lig det vi kender fra Galaxy S8+. Skærmformatet er fortsat 18.5:9, men skærmen har fået 0,1 tomme ekstra, så den nu er helt oppe på 6,3 tommer. Det er stadig en Super AMOLED skærmtype, der benyttes.

Samsung fortsætter designstilen fra S8+, hvor skærmen går helt til kanten. Ja faktisk næsten er kanten. Det er i øvrigt det største display nogensinde på en Note-telefon.

TEST: Sådan er Samsung Galaxy S8+

Opløsningen er 1.440 x 2.960 pixels og overfladen er belagt med Gorilla Glass 5.

Naturligvis medfølger der også en S Pen (stylus) med Note 8. Det er jo præcis det, som gør Note til Note. Selvom der er tale om et nichesegment så skal vi huske, at Samsung er den eneste producent, som laver et produkt i denne kategori. Man kan sige, at Samsung fortsat er den eneste producent, der giver en rigtig grund til at have en virkelig stor skærm på en smartphone.

Mere RAM, samme processor

DJ Koh Samsung

DJ Koh, Samsungs mobilchef, brugte starten af Note 8 præsentationen til at takke de mange fans der, siden Note 7 katastrofen, har bevaret troen og tilliden til Samsung (Foto: Samsung)

Samsung kører videre med Exynos 8895 processoren, der også er anvendt i vores markedsområde på Galaxy S8’erne. RAM-mængden har dog fået et boost fra 4 til 6 GB. I USA og Kina ventes Note 8 at komme med Qualcomm Snapdragon 835 processoren.

Note 8 vil kunne fås i varianter med 64, 128 og 256 GB intern hukommelse. I Danmark er det 64 GB versionen, som der bliver lanceret.

Første dual-kamera med dobbelt OIS

Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 (Foto: Samsung)

Note 8 kommer med et dobbelt-kamera med to linser, der hver har 12 megapixels opløsning. Den ene linse er med vidvinkel, mens den anden er en telefoto-linse med 2 x optisk zoom.

Her minder kameraet i Note 8 om kameraet i iPhone 7 Plus.

Den store nyhed er optisk billede-stabilisator (OIS) i begge linser. Det er i øvrigt den første smartphone, der har OIS i både primær og sekundær linse.

Samsung benyttede ved præsentationen lejligheden til at sammenligne billeder og video med iPhone 7 Plus. Overraskende nok var resultatet betydeligt bedre med Note 8.

Som på flere andre telefoner kan Galaxy Note 8 også lave bokeh-effekt live, så baggrunden kan sløres, mens man ser resultatet på skærmen.

Frontkameraet har en opløsning på 8 megapixels.

Mange kendte funktioner

Samsung Galaxy Note 8 er vand- og støvafvisende efter IP68-certificeringen. Der er mulighed for at benytte trådløs opladning eller batteriet kan få et hurtigt boost gennem hurtigopladeren – den med ledning. Her er det USB Type-C stikket Samsung anvender, men 3,5 mm jackstik er bibeholdt.

En af de store nyheder på Galaxy S8’erne var Samsung DeX. DeX giver mulighed for at tilslutte skærm, mus og tastatur til telefonen via en dock (ekstraudstyr).

 – De andre nyheder fra Samsung

Når DeX er aktiveret har man et simpelt Windows-lignende interface at arbejde med, og det er telefonen, der er motoren i det hele.

Specifikationer: Galaxy Note 8

 • Skærm: 6,3″ (2.960 x 1.440 px), (521 PPI)
 • RAM: 6 GB
 • Hukommelse: 64, 128, 256 GB
 • MicroSD-kort: Op til 256 GB
 • Dualkamera: 12 MP vidvinkel (f/f1.7) + 12 MP telephoto (f/2.4). OIS i begge linser
 • Frontkamera: 8 megapixels (f/1.7)
 • Batteri: 3.300 mAh
 • Hurtigopladning og trådløs opladning
 • Vand- og støvtæt: IP68
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5 GHz), VHT80 MU-MIMO, 1024QAM
 • Bluetooth v 5.0 (LE op til 2 Mbps), ANT+, USB Type-C, NFC, Location (GPS, Galileo, Glonass, BeiDou)
 • Sensorer: Accelerometer, Barometer, Fingerprint Sensor, Gyro Sensor, Geomagnetic Sensor, Hall Sensor, Heart Rate Sensor, Proximity Sensor, RGB Light Sensor, Iris Sensor, Pressure Sensor
 • System: Android 7.1.1 med Samsung brugerflade
 • Mål: 162.5 x 74.8 x 8.6 mm
 • Vægt: 195 gram

Video: Officiel præsentation

https://www.youtube.com/watch?v=RKYjdTiMkXM

Har du brug for en pen?

Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 understøtter trådløs opladning (Foto: Samsung)

Inden du kaster dig over Galaxy Note 8 så overvej lige et øjeblik, hvor meget du har brug for en betjeningspen til din telefon.

Samsungs software giver rigtigt mange kreative muligheder, men er du kreativ, at du rent faktisk får udnyttet funktionerne? Og er du så i virkeligheden i målgruppen for en iPad Pro med en Apple Pencil fordi du har brug for en virkelig stor skærm?

Den første Note kom på markedet i 2012. Skærmen var 5,3 tommer. Siden da har Samsung solgt MANGE millioner Note-enheder, men siden dengang har markedet for smartphones og tablets ændret sig markant.

Jeg siger ikke, at en Note 8 bare er en Galaxy S8+ med pen. Jeg siger. Overvej købet meget grundigt.

Køb midt i september

Samsung Galaxy Note 8 kan forudbestilles i Danmark fra den 23. august 2017. Den kommer i farverne guld og sort. Salget starter den 15. september 2017. Prisen er 7.749 kroner uden abonnement.

Ifølge Samsung Danmark kan de danske forbrugere se frem til senere at få adgang til den blå version af Note 8.

Flere detaljer om pris og tilgængelighed i Danmark

Mere til historien

I sommer lancerede Samsung en særlig fan-udgave af Galaxy Note 7 i Sydkorea.

Samsung Galaxy Watch Ultra minder om, ja …

Samsung er klar med en urmodel til dem, som kræver et ekstra hårdført ur. Her kan du læse om Samsung Galaxy Watch Ultra og den mindre model Galaxy Watch7.

(mere…)
Jeg har prøvet Galaxy Ring – mine første indtryk

PRØVEKØRT: Jeg har haft Samsung Galaxy Ring på fingeren. Her er hvad jeg synes og hvad ringen kan.

(mere…)
Samsung præsenterer den nye Galaxy Z Flip6

Så kom dagen, hvor Samsung lancerede Z Flip6. En telefon der er lettere at have med og som tilbyder flere nye tilpasnings- og kreativitetsfunktioner.

(mere…)
Samsung Galaxy Fold6 og Galaxy Flip6 – se priserne

PRISOVERSIGT: Her er de danske priser på Samsung Galaxy Z Fold6 og Galaxy Z Flip6. Se varianter og salgsstart datoen i Danmark.

(mere…)
Galaxy Ring kommer ikke til Danmark

Smart-ringen Galaxy Ring fra Samsung kommer ikke til Danmark. Her er, hvad du går glip af.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 ser dagens lys

Samsung har i dag i Paris præsenteret den nye Galaxy Z Fold6. Igen med fokus på Galaxy AI, men også mere hårdførhed i et foldbart design.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram