Hints om Huawei Mate 10 fra topchefen

Huawei Mate 10 får bedre kamera og længere batteritid, lyder det fra Huaweis mobilchef, der afslører detaljer om den kommende topmodel.

Richard Yu, CEO, Huawei

Richard Yu, CEO: We will have an even more powerful product. The Mate 10, which has much longer battery life with a full-screen display, quicker changing speed, better photographing capability and many other features that will help us compete with Apple”. Kilde: Bloomberg (Foto: Huawei)

Huawei arbejder på at få deres næste topmodel, Mate 10, færdig. Direktøren for Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, har i et interview med Bloomberg bekræftet, at Mate 10 findes.

I interviewet kommer Richard Yu, der i mobilbranchen er kendt som en farverig og energisk topchef, med hints om, hvad vi kan forvente os af Mate 10.

Skærmen går formodentlig meget tæt til kanten, opladning bliver hurtigere og så kan vi se frem til bedre billeder og ikke mindst længere batteritid. Mate 10 skal, ifølge Richard Yu, hjælpe Huawei til at konkurrere mod Apple.

Netop skærm til kant er også en del af rygterne omkring den kommende iPhone 8.

- Dette er måske iPhone 8 i den endelige udgave

Det forventes også, at Huawei fortsætter med at bruge processor og chipset fra deres egen fabrik HiSilicon. Måske vil der også være et skift til 10nm chipteknologi, der kan give bedre ydelse og lavere strømforbrug.

- TEST: Mate 9 Pro – kan den få 7 stjerner ud af 6?

Derfor bliver Mate 10 spændende for Huawei

Huawei Mate 9

Huawei Mate 9 (Foto: Huawei)

I efteråret 2016 blev Huawei Mate 9 lanceret side om side med Mate 9 Pro, der helt eksklusivt kom til Danmark, mens andre lande måtte se langt efter pro-modellen, der ifølge vores opfattelse var en federe telefon. Først i februar i år blev Mate 9 meldt klar til Danmark.

- Sammenligning: Huawei Mate 9 vs. Mate 9 Pro

Ingen tvivl om, at særligt Mate 9 Pro fik en forrygende modtagelse som den første rigtigt dyre topmodel fra Huawei. Med en pris på 5.999 kroner lagde Huawei deres topmodel på siden af konkurrenterne Samsung, Apple og Sony.

Introduktionen på dette prispunkt er også et signal til konkurrenterne om, at Huawei virkelig mener det, når de siger, at de vil slå blandt andet Samsung.

Trods den høje pris kunne Telenor i februar meddele om stor efterspørgsel på Mate 9 Pro, hvilket overraskede dem. Telenor var den eneste operatør der i februar ikke have modellen på top 10. Årsagen var mangel på telefoner – altså en fejlvurdering i indkøbsafdelingen.

Mate 9 Pro nåede op på en sjetteplads i februars top 10. Også i marts var telefonen at finde på den samlede salgs-top 10 fra teleselskaberne. Herefter forsvandt den fra de ti øverste pladser.

Huawei har mest været kendt for prisvenlige budgettelefoner. Derfor det modigt at sende en telefon ud på slagmarken i samme prissegment som Samsung, Sony og Apple. Ikke mindst bliver det spændende om de med efterfølgeren kan få tilsvarende eller større succes.

- GUIDE: 10 tips til Huawei Mate 9 Pro

Det bliver særligt spændende om Huawei kan opnå samme store interesse omkring Mate 10, som vi få det med forgængeren. Særligt fordi vi nu har OnePlus 5 på markedet, Nokia 8 er på vej og Motorola Moto Z2 Force også blander sig i kampen om kunderne.

Mere til historien

På MereMobil.dk er vi naturligvis spændte på Mate 10, men lige så spændende bliver det, om der også kommer en Mate 10 Pro.

Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Huawei giver ikke op – vi vil tilbage til toppen

Selvom det altså netop nu ikke går særlig godt for Huawei og salget af deres smartphone-modeller, så giver de ikke op. Vi vil tilbage til toppen, lyder det.

(mere…)
Verdens bedste mobilkamera

Outstanding in all areas. Sådan skriver techsitet DxOMark om kameraet den nye topscorer på kamerahitlisten.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram