Samsung Galaxy Tab S3 test – den bedste Android tablet på markedet

TEST: Samsung leverer veldesignet men dyr tablet, hvor S-pennen og skærmen imponerer. Galaxy Tab S3 er den bedste Android tablet lige nu.

Samsung Galaxy Tab S3 test

Samsung Galaxy Tab S3 med S-Pen (Foto: Samsung)

Tablets placerer sig mellem telefonen og computeren uden dog at være nogen af delene. Der har været mange forsøg på at lave en tablet som kan erstatte computeren, men den opgave er det ikke lykkedes at løfte. Selvom tablets hele tiden bliver bedre og bedre, så er vi ikke i mål endnu.

Nu kan det måske lyde som om, at jeg ikke bryder mig om tablets, men det er bestemt ikke tilfældet. Jeg synes, at tabletten er en rigtig fin bro mellem telefonen og computeren, men jeg mener også, at det er vigtigt at kende dens muligheder og begrænsninger.

Apple imponerer ikke – iPad fortsætter nedturen

Vi har længe manglet en ordentlig konkurrent til Apple, når det gælder tablets. Derfor er det forfriskende at se, at Samsung stadig forsøger sig med en tablet i high-end klassen. For Apple har i den grad sat barren højt, når det gælder tablets. Det betyder, at vil man konkurrere med Apple, skal produktet levere hele vejen rundt.

Velkommen til Samsung Galaxy Tab S3 testen.

Specifikationer: Samsung Galaxy Tab S3

Samsung Galaxy Tab S3
Størrelse og vægt237.3 x 169 x 6 mm
429 g (Wi-Fi) og 434 g (LTE)
SkærmSuper AMOLED
9,7 tommer
1536 x 2048 pixels
264 ppi
Processor & GPUSnapdragon 820
Quad-core (2 x 2.15 GHz & 2 x 1.6 GHz)
GPU: Adreno 530
StyresystemAndroid 7.0 (Nougat)
Hukommelse32 GB
Kan udvides via microSD-kort (op til 256 GB microSD-kort)
RAM4 GB
Kamera13 MP f/1.9 (bagsidekamera)
5 MP  f/2.2 (frontkamera)
Batteri6.000 mAh
StikUSB-C
3,5 mm. Minijack
Med i salgspakkenS-Pen og hurtig-oplader

God kvalitet og simpelt design

Samsung Galaxy Tab S3

Når man åbner salgspakken og får Samsung Galaxy Tab S3 i hånden, kan man virkelig mærke, at der er tale om et kvalitetsprodukt.

Designet er enkelt og tabletten føles som et premiumprodukt. Den er lækker at have i hånden, og der er ikke noget billigt over Samsungs nye tablet. Front og bagsiden er af glas. Selvom den føles lækker, vil jeg råde dig til at købe et cover til den. Samtidigt er den glat at holde i hånden, og som med de fleste produkter med glas på for- og bagside, er det en fingeraftryksmagnet.

Designet er konservativt og enkelt i sit udtryk, og ikke noget som tiltrækker en masse opmærksomhed. Personligt er jeg ikke til guld og bling-bling, og derfor kan jeg godt lide Samsungs enkle og funktionelle udtryk. Hvis jeg skulle ønske mig noget, måtte kanterne omkring skærmen godt være smallere.

Samsung Galaxy Note 8 – her er den

I bunden finder du udover hjemknappen, der også fungerer som fingeraftrykslæser også multitasking og tilbage-knappen. Samsung insisterer på, at multitasking og tilbage knappen skal sidde omvendt ifht. hvad man er vant til fra andre Android-enheder. Desværre er det ikke muligt at bytte om på knapperne, da der er tale om hardware-knapper. Hvis du er vant til Samsungs placering, er der ingen ko på isen, ellers kan det godt tage lidt tilvænning inden placeringen føles naturlig. Det er dog en mindre ting, og bestemt ikke noget, som ødelægger oplevelsen.

Billeder af Galaxy Tab S3

Fantastisk skærm

Galaxy Tab S3 er perfekt til dit medieforbrug

Selvom designet kan virke lidt kedeligt, så er skærmen intet mindre end fantastisk. Jeg skal tilstå, at jeg har været skeptisk over at tablets er begyndt at vokse i størrelse, og har egentlig ikke kunne se fidusen i en tablet på 9,7 tommer.

Det er i den grad lykkedes Samsung at overbevise mig om, at 9,7 tommer virkelig er en god størrelse til en tablet. Jeg bruger primært min tablet til at læse bøger, se video og til internetsøgninger, Med en større skærm får du bare en bedre oplevelse. Jeg er hermed overbevist!

Ny iPad Pro får større skærm uden at fylde mere

Det hjælper naturligvis, at Samsung leverer en knivskarp skærm med virkelig gode og levende farver samt godt sortniveau. Det hele fremstår klart og intet virker udvasket – heller ikke hvis du skruer lysstyrken op på maksimum.

Du kan godt opleve genskin i skærmen. Heldigvis kan den levere masser af lys, så du kan sagtens bruge den udenfor i dagslys. Du må dog leve med en hvis mængde genskin i skærmen. Heldigvis er det ikke nok til at det for alvor ødelægge oplevelsen.

Det er en fornøjelse at læse bøger og se video på Samsung Galaxy Tab S3, og jeg har i testperioden brugt den flittigt til at sluge e-bøger på.

Lyden overrasker positivt

Samsung Galaxy Tab S3 har 4 højtalere – to i bunden og to i toppen. Lyden er overraskende god og de fire højtalere gør, at næsten lige meget hvordan, du holder den, så dækker du ikke for alle højtalerne. Nuvel, du får ikke en audiofil oplevelse, men det ville egentlig også være mærkeligt. Du får højtalere, som spiller klart og tydeligt og som er i stand til at levere en god og høj lydstyrke. Samsung har opkøbt AKG, som er kendt for at deres hovedtelefoner. Det er også AKG, som har tunet lyden på Galaxy Tab S3. Om det er salgsgas og et smart stempel, som de kan smække på bagsiden af tabletten, skal jeg ikke kunne sige. Men den lyd, som tabletten kan levere overraskede mig positivt.

Som en ekstra godbid, har tabletten 3,5 mm. hovedtelefonudgang i bunden. Ja, vi er stadig nogen, som sværger til hovedtelefoner med ledning, og derfor er det godt nyt, at Samsung ikke har droppet det endnu.

Samsung Galaxy S8+ test – mega flot og kompakt

S-Pennen er en af tablettens bedste features

S-pennen følger med i salgspakken, og det er et godt træk fra Samsungs side. S-Pen er noget af det allerbedste ved tabletten. Pennen ligger godt i hånden, og den føles som en rigtigt pen. Den kræver ikke strøm for at fungere, og dermed slipper du for at lade den op. Når du først er vænnet til fornemmelse af pennen på skærmen, og den lille forsinkelse, som der er, så går det som leg med at skrive noter eller lave små tegninger.

På pennen sidder en lille knap, og når du trykker på den, så kommer der en pop-up menu frem på skærmen. Her har du mulighed for hurtigt at kunne skrive et notat, tegne på skærmen m.m. Vi har tidligere set lignende funktioner på Samsungs Note telefoner, og det virker bare. Funktionen Smart Select giver dig mulighed for at vælge et lille udsnit af skærmen og f.eks. lave det om til en GIF. Det er en sjov lille feature, og var noget som blev fremhævet ved Note 7.

Her er Samsung Galaxy Note 8 i Midnight Black

Du kan også skrive noter med skærmen slukket. Det er ganske handy, hvis du lige skal skrive noget ned i en fart. Tabletten er forbløffende god til at læse din håndskrift og oversætte den til tekst. Det er ikke altid, at den læser rigtigt, men det meste af tiden gør den, og det er en ganske brugbar funktion, hvis du hellere vil dele trykbogstaver i stedet for dine kragetæer.

Der er ikke noget smart sted at opbevare din S-Pen. Den er magnetisk, og kan godt hænge på siden, men det er ikke en særlig elegant løsning. Den falder let af, og det gør det mere besværligt at transportere din tablet. I testperioden valgte jeg, at have tabletten med mig rundt i salgsæsken fordi jeg var bange for at smide pennen væk.

Hvis du vælger at tilkøbe Samsungs keyboard-cover, som koster omkring 1,000 kr., er det plads til at opbevare S-Pen i coveret.

Billeder: Brug af S-Pen

Samsungs brugerflade er ikke så slem

Samsung Galaxy Tab S3 kommer med Android 7.0 (Nougat) med sikkerhedsniveau fra juni 2017.

Samsung har lagt deres eget Samsung Experience software ned over Android. I gamle dage hed det TouchWiz. Hvor navnet TouchWiz ikke altid har været associeret med en god oplevelse, så kan du ånde lettet op. Brugeroplevelsen er rigtig god, og Samsung fortsætter heldigvis den gode stil med ikke at fylde tabletten med en masse ubrugelige programmer.

Der er stadig præinstallerede programmer som f.eks. Word, Excel PowerPoint og nogle af Samsungs egne apps. Men det er holdt på et minimum, og disse produktivitetsapps er faktisk ganske brugbare. For mig har det egentlig aldrig været et problem, at en given telefon eller tablet ikke kører ren Android. Det bliver først et problem når du føler, at du skal bruge lang tid på at afinstallere alle mulige mystiske apps, som du aldrig har hørt om.

Generelt fungerer styresystemet godt og smidigt, og jeg havde ikke oplevelsen af, at det føltes tungt eller laggede. Samtidigt er jeg blevet ganske vild med søgefunktionen i indstillinger, og sammen med søgeforslag i bunden af hvert menupunkt, er det nemt at finde rundt i styresystemet.

Samsung holder stædigt fast i Galaxy Essentials

Samsung holder stædigt fast i deres i deres egen udgave af Play-butikken ved navn Galaxy Essentials. Kan vi ikke bare lade Google vinde, og så nøjes med en enkelt portal til at hente programmer fra? Det er ikke fordi den danske udgave Samsungs butik bugner med apps. Nuvel, det er et mindre surt opstød i en ellers god oplevelse.

Hvis du går op i sikkerhed og gerne vil beskytte dine data, så har Samsung en “Sikker Mappe,” som lader dig beskytte filer, apps billeder og lign.

Jeg har ikke haft behov for at bruge mappen i testperioden, men jeg kan sagtens se idéen med sådan en mappe, særligt hvis du bruger tabletten i forbindelse med dit arbejde. Det er en lille ting, men det er godt at se, at Samsung gør noget for at brugeren kan sikre sine data.

Billeder af brugerfladen

For lille hukommelse

Det hele er desværre ikke en dans på roser. Jeg synes, at 32 GB er alt for lidt hukommelse. Når nu tabletten byder på så god en oplevelse, synes jeg virkelig, det er ærgerligt, at vi skal nøjes med så lidt hukommelse.

Processoren er en Snapdragon 820, selvom det ikke er den nyeste processor (Samsung Galaxy S8 har Snapdragon 835) så føles enheden aldrig langsom. Men der er tale om et topprodukt fra Samsungs side af, og derfor kan det undre, at Galaxy Tab S3 ikke kommer med den nyeste processor.

Batterilevetiden er udemærket

Tabletten har et batteri på 6,000 mAh og dermed er det mindre end batteriet på Apples iPad Pro i 9,7 tommers udgaven. Samsung skriver, at tabletten kan klare op til 12 tommers videoafspilning, og det passer meget godt med min oplevelse.

Jeg ramte ikke helt de 12 timer, men jeg er sikker på, at med strømspare-funktioner slået til, kan man godt ramme det tal. 12 timer er ganske fornuftigt, Du kan altså godt se et par film under en længere køre- eller flyvetur. Sammen med tabletten får du også en hurtig-oplader. Tabletten kan oplades fra 0 til 100 procent på under 3 timer.

Kameraet er fint nok for en tablet

Lad os bare få det på det rene. Det er ikke særligt handy at gå rundt og fotografere med en tablet på 9,7 tommer.

Hvis det ikke var fordi, jeg skulle anmelde Samsungs tablet, tror jeg slet ikke, at jeg ville have brugt det. Det er helt fint, at der er et kamera, og det tager også rimelige billeder for en tablet. Men du skal ikke vælge en tablet for kameraet skyld. Det er ikke dårligt, men heller ikke noget at skrive hjem om. Du kan selv bedømme mine billeder i galleriet herunder.

Billeder taget med Galaxy Tab S3

Samsung Gear 360 (2017); sjovt 360˚ begynderkamera

Konklusion: Den bedste Android-tablet på markedet

Samsung Galaxy Tab S3 koster omkring 5.500 kroner, hvis du vil have den med 4G. Kan du nøjes med Wi-Fi udgaven, koster den lige omkring 5.000 kroner. Vil du gerne have et keyboard koster det yderligere 1.000 kroner. Det betyder, at du hurtigt kommer af med 6.000 kroner for en tablet. Ja, det er virkelig en fed tablet, men du kommer altså også til at betale for den.

Som jeg skrev indledningsvis, så mener jeg ikke, at at tablets kan erstatte en computer endnu. Hvis du vil have den suverænt bedste Android-tablet på markedet, og du er ligeglad med prisen, så er Samsung Galaxy Tab S3 en fantastisk tablet. Fem ud af seks stjerner.

Hvis du forventer, at den skal erstatte din computer fuldstændigt, så synes jeg, at du skal bruge pengene på en rigtig computer i stedet.

Mere til historien:

Jeg har ikke haft mulighed for at teste den sammen med et Samsungs keyboard-cover til Galaxy Tab S3. Derfor indeholder anmeldelsen heller ikke en vurdering af keyboardet.

Samsung Galaxy Tab S3
Samsung Galaxy Z Fold6 er lækket totalt

Et stort læk afslører angiveligt alle specifikationerne på den kommende foldbare Samsung Galaxy Z Fold6. Se dem her.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Så er Galaxy Watch FE en realitet

Samsung har netop lanceret deres nyeste smartwatch, som lyder navnet Galaxy Watch FE. Se pris og tilgængelighed her.

(mere…)
Samsung sætter prisen op

Det lader til, at den næste Samsung-topmodel bliver endnu dyrere end forgængeren.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Kunderne vil have billigere wearables

Mens vi venter på avancerede sensorer i smartwatches vender kunderne ryggen til premium-modellerne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
20 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram