Apple imponerer ikke – iPad fortsætter nedturen

REGNSKAB: Lille tilbagegang i iPhone-salget mens nedturen for iPad fortsætter, men Apple tjener stadig vildt mange penge.

iPhone, Macbook

iPad salget sætter ny negativ rekord, udviklingen set over tid (Foto: William Iven)

Kvartalsregnskabet der dækker andet kvartal 2017 (januar, februar, marts 2017), i Apples regnskabsperiode, viser ikke den store forandring i tilstanden hos den amerikanske IT-gigant.

Der blev solgt godt 50,7 millioner iPhones i kvartalet. Det er en tilbagegang på 0,84 procent, sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2016. I styks har Apple i dette kvartal solgt 430.000 færre iPhones.

iPhone sælger bedst i hjemlandet USA, mens Europa kommer ind på andenpladsen. I disse markedet har der været en fremgang på henholdsvis 9 og 3 procent. Salget i Kina gik derimod tilbage med 12 procent.

Salget af iPad fortsætter sin nedtur, som kan tælles i 1,3 millioner enheder, der er solgt færre i kvartalet sammenlignet med 2016-kvartalet. Det svarer til 12,96 procent. Vi skal helt tilbage til tredje kvartal 2011 for at finde et iPad salgstal, der minder om det aktuelt fremlagte. Her blev der solgt 9,2 millioner enheder. iPad salget toppede i Q1 2016 med 26 millioner solgte iPads i ét enkelt kvartal.

Apple kan glæde sig over fremgang i salget af Mac computere på 165.000 enheder. I Q2 2017 blev der solgt næsten 4,2 millioner Mac computere.

[infogram id=”apple_regnskab-82″ prefix=”aJy”]

[infogram id=”regnskab_apple_salg_q2_2017_vs_q2_2016″ prefix=”KqB”]

Stadig stort overskud

Apple solgte i produkter og services, i Q2 2017, for i alt 52,8 milliarder dollars. I det sammenlignelige kvartal 2016 blev der solgt for 50,7 milliarder dollars. Altså en fremgang på 5 procent.

I kvartalet stod iPhone for 33,2 milliarder dollars af omsætningen. I Q2 2016 omsatte iPhone for 32,8 milliarder dollars.

Apple fik et overskud på 11 milliarder dollars. En lille fremgang fra 10,5 milliarder dollars.

– ”Salget matchede vores forventninger,” udtalte Apples CEO Tim Cook i forbindelse med fremlæggelse af regnskabet.

Salgstal for Apples Watch, Apple TV, Beats produkter, tilbehør, Apple Pay, AppleCare m.fl. ligger skjult i regnskabet, men samlet stod Services for en omsætning på 7,1 milliarder dollars, mens Other Products udgjorde 4 milliarder. Services har haft en fremgang på 18 procent, mens Other Products gik tilbage med 8 procent.

Mere til historien

I slutningen af april fremviste Samsung et rekordregnskab (første kvartal) med hele 50 mia. kr. i overskud. Det er 46 procent højere end tilsvarende periode for et år siden, skriver Ritzau. På telefoner er overskuddet gået 47 procent tilbage sammenlignet med samme periode i 2016.

Anden generation af Apples AirTag måske klar i 2025

Apples AirTag har efterhånden flere år på bagen, men nu skulle en ny generation være på vej.

(mere…)
Apple har frigivet iOS 17.5

iOS 17.5 opdateringen er ude til iPhone, mens Apple også har frigivet nye softwareopdateringer til andre enheder.

(mere…)
Har Apple ikke opgivet elbilen alligevel?

Apples planer om en elbil var droppet, lød det tidligere i år. Nu er et nyt samarbejde måske ved at opstå.

(mere…)
Denne iPad udgår

Apple har fjernet en meget populær, og prisbillig, iPad fra deres sortiment. Skarpere priser på restlagerne på vej?

(mere…)
iPad får markant prisdyk

Apple har sat prisen på deres iPad (10. generation) markant ned. Prisjusteringen sker i forbindelse med introduktionen af nye iPads.

(mere…)
Omfattende ændring på iPhone kommer til iPad

Apple er også tvunget til at ændre softwaren på iPad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram