Samsung Gear 360 (2017) – sjovt 360˚ begynder kamera

TEST: Samsung Gear 360 (2017-udgave) er mere helstøbt end forgængeren, men næsten kun Samsung-telefoner må være med.

Gear 360

Samsung Gear 360 er nemt at tage med på farten

Samsung har givet Gear 360 en overhaling. 2017 udgaven har været på slankekur, og den nye model fremstår mindre klodset, er bedre at holde i hånden og Samsung leverer et super 360˚ kamera til en rigtig god pris.

Den nye udgave af Gear 360 gør det nemt og sjovt at komme igang med at optage 360˚ videoer og billeder. Kameraet spiller super godt sammen med Samsung Galaxy S8.

På iOS må du nøjes med begrænset funktionalitet, og de øvrige Android-telefoner får slet ikke lov at lege med. Her er testen af Samsung Gear 360 i 2017-udgaven.

Indbyder til sjov og leg

Den tidligere udgave af Gear 360 blev ofte beskyldt for at være klodset, og alt for svær at have med i lommen. Det lader til Samsung har lyttet til kritikken. Den seneste udgave af Gear 360 er let at have med på farten, og ligger det godt i hånden.

Med det nye mindre design indbyder Gear 360 til at blive taget med på farten. Kameraet er ikke større end, at du kan have det i lommen, og med i salgspakken er en lille grå pose, som du kan have kameraet i.

Så det er nemt lige at smide det i lommen og så ellers gå ud og skyde video eller billeder. Kameraet har en “legende” tilgang, hvor du ikke behøver at have en større udstyrspakke med for at kunne optage video eller billeder i 360˚.

Samsung Galaxy S8+ test – mega flot og kompakt

Specifikationer: Gear 360 (2017-udgave)

Kameralinser2x CMOS 8.4MP / F2.2
Stillbilleder360˚ Dual Lens: op til 15MP (5472 x 2736)

Single Lens: op til 3MP (2304 x 1296)

Format: JPEG

Video360˚ Dual Lens: op til 4096 x 2048 (24fps)

Single Lens: op til 1920 x 1080 (60fps)

Codec: MP4 (H.265)

Størrelse og vægtStørrelse: 100.6 x 46.3 x 45.1mm

Vægt: 130 g

Batteri1,160mAh
Op til 130 min. optagelse ved 2560 x 1280 / 30fps (Samsungs egne tal)
Kompatibel med disse smartphonesSamsung: Galaxy S8, S8+, S7, S7 Edge, Note5, S6, S6 Edge, S6 Edge+, A5/A7 (2017) med Android 5.0 eller nyere

Apple: iPhone 7, 7+, 6S, 6S+, SE med iOS 10.0 eller nyere
Bemærk :der begrænset funktionalitet på iOS

IndgangeUSB-C
Beskyttelse mod vand og støvIP-53 (beskyttet mod vandstænk og støv)
HukommelseMicroSD card (op til 256GB)
ForbindelserWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz), Wi-Fi Direct, Bluetooth v4.1, USB 2.0 (Type-C)

Gear 360 er ikke et action-kamera

Kameraet føles ikke billigt, og kvaliteten virker generelt god. Med sine 130 gram føles det samtidigt let at have med sig.

Men Gear 360 er bestemt ikke noget action-kamera. Hvis du er adventure-typen, så vil jeg ikke anbefale Gear 360. Selvom kameraet har et universalt skruehul i bunden, som gør det nemt at montere alverdens standere og fødder, vil jeg alligevel fraråde at sætte det på skihjelmen. Her har du brug for noget, som er meget mere robust end Gear 360.

Samtidigt er det også kun IP53 certiceret, hvilket betyder, at det godt kan tåle lidt regnstænk og støv, men det er ikke vandtæt. Så lad være med at spænde det for enden af kajakken.

Virker bedst med en Samsung-telefon

Samsung har lanceret app’en Gear 360, og den spiller perfekt sammen med kameraet. I testen havde jeg mulighed for at benytte en Galaxy S8, og det fungerer bare. Det var let at tilslutte telefonen, og jeg oplevede ingen problemer med at få det til at spille sammen.

Gear 360 app’en er nem og logisk at bruge, og jeg følte ikke behov for at kigge i manualen. Menuen er letforståelig og du kan hurtigt regne ud, hvad de forskellige funktioner gør.

App’en er meget enkelt bygget op, og det betyder, at du hurtigt kan komme i gang med at bruge dit kamera uden at skulle have næsen begravet i instruktionsbøger. Samsung har virkelig gjort deres til, at det skal være nemt at komme fra start, og det skal de have stor ros for.

Screenshots fra Gear 360 app

Begrænset funktionalitet til iOS

For at få fuld glæde af Gear 360 skal du have adgang til en Samsung-telefon. Selvom de skriver, at app’en Gear 360 også er tilgængelig til iPhone, er det med begrænset funktionalitet.

Jeg har kun testet kameraet med en Samsung Galaxy S8, men 360rumors.com skriver, at videokvaliteten er lavere, hvis du benytter en iPhone. Samtidigt må du undvære muligheden for at live-streame og du har heller ikke mulighed for, at se live-preview mens du optager video.

Med andre ord. Køb en Samsung telefon hvis du for alvor vil bruge Gear 360.

Kamera-mobilen runder 20 år – sådan startede det

Andre Android-telefoner må ikke lege med

Gear 360 er et sjovt kamera – Hvis du får lov at lege med.

Jeg synes klart, at det er et minus, at andre android-telefoner ikke får lov at lege med.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på Kim Larsen strofen: “vi er dem de andre ikke må lege med.” Det er ganske pænt af Samsung, at sende en Galaxy S8 sammen med kameraet, for hvis de ikke havde gjort det, ville det ikke være muligt for mig at anmelde det.

Nuvel, rigtigt mange har heldigvis enten en Samsung eller iPhone, men det er bare en skam, at alle ikke må lege med.

Gear 360 software til din computer, hvis du kan finde den

Samsung har lanceret Gear 360 software til både PC og Mac. Det er for såvidt dejligt nok, problemet er bare at finde det.

På Samsungs hjemmeside står, at du skal gå ind Samsung.com, klikke på support og så selv søge efter det.

Kære Samsung. Her kunne I godt være lidt mere behjælpelige med et direkte link. Jeg skal da ikke lege “find Holger” på jeres hjemmeside, og selv finde det. Som en service til dig derude, har jeg lavet et link til dig, så du ikke behøver at lede rundt på Samsungs hjemmeside. Bare klik her og scroll ned til menupunktet “Manuel download.”

Jeg ville gerne have testet softwaren på min Macbook, men da jeg ville installere den, viste det sig at min medio 2012 MacBook Air var for gammel til at køre softwaren. Det var egentlig også lidt med krydsede fingrede, at jeg håbede, at jeg ville have nok power til at køre softwaren, men her er min computer for langsom.

Herunder kan du tjekke, om du kan køre softwaren til PC eller Mac.

PC Mag skriver, at softwaren lader dig streame livevideo til Youtube, Facebook eller Samsung Gear VR. For at kunne bruge softwaren, skal du indtaste kameraets serienummer. Du kan også importere videoer og billeder fra kameraets hukommelseskort. Det er ikke muligt at redigere videoerne i softwaren, har skal du eksportere filerne til andre programmer.

Betjening uden telefonen

Du kan godt bruge kameraet alene, uden telefonen,  og det fungerer egentlig ganske fint.

På forsiden sider et lille LCD-display, og ved at trykke på menuknappen på kameraet, kan du tilgå de fleste funktioner. Det er rigtigt smart, at du ikke er afhængig af din telefon for at kunne anvende kameraet, for det gør det endnu mere alsidigt.

Jeg tog kameraet med ud på en lille løbetur, hvor jeg lod telefonen ligge hjemme. Kameraet var tilpas let og godt at holde i hånden til at det ikke var irriterende at have med på farten.

Kameraet var let at bruge og navigere uden telefonen. Selvom du kan betjene telefonen uden app’en, vil jeg dog ikke undvære den. For app’en gør det bare sjovere at lege og bruge kameraet.

Gear 360 fungerer godt uden telefonen. Du kan godt se overgangene mellem billederne, men det er ikke slemt. Klik på billedet for at se en stor version.

Leg med billedformatet

Med app’en får du live-visning af, hvad kameraet ser. Det betyder, at du let kan starte optagelser fra telefonen. Det er ganske praktisk, hvis du ikke selv vil med i billedet. Du kan også vælge om du vil optage med begge linser samtidigt, eller kun bruge en af dem.

Hvis du optager med begge linser, kan du via globus-ikonet vælge mellem forskellige måde, at vise og gemme billederne. De to kameraer giver nemlig mulighed for, at lege med billederne på en anden måde, end hvis du kun har én kamera-linse.

Du kan skifte mellem de forskellige visningstilstande lynhurtigt fra app’en, og det gør det nemt og sjovt at eksperimentere med de forskellige indstillinger. Jeg havde ret meget sjov ud af eksperimentere med de forskellige visningsformater. Du kan se billederne i galleriet herunder.

Nu hedder kameraet jo Gear 360, men jeg vil også gerne fremhæve muligheden for at kunne tage billeder med én linse. Her får du vidvinkelbilleder, som giver et fiskeøjeperspektiv. Det er perfekt til at fange situationer, hvor du gerne vil klemme ekstra meget ind i baggrunden som f.eks. billeder af bygninger eller familiefotos.

Fra Gear 360

360 grader og vidvinkel billeder

Timelapse funktion

Time-lapse funktionen er også værd at fremhæve. Her tager kameraet billeder i faste intervaller, som til sidst bliver sat sammen til en video. Time-lapse er perfekt til at fange en solopgang eller måske stille på bordet til festen. Heruder har jeg lavet en kort test af Time-Lapse funktionen.

Gear 360 app’en gør det også muligt at streame live til Youtube, Facebook eller Gear VR. Det gør det nemt for f.eks. Vloggere at dele live-indhold med følgere, venner eller familie.

Det er ikke muligt at livestreame indhold i 4K. Her må du nøjes med 1,920 x 960 med 15 fps.

Videokvaliteten er middelmådig

Det er ikke kun størrelsen, som er skrumpet på det nye Gear 360 kamera. Opløsningen er også blevet mindre. På det nye kamera har hver kamerasensor en opløsning på 8,4 megapixels, hvor den tidligere udgave havde 15 megapixels. Kameraet kan optage video i 4K, men selvom du vælger den højste opløsning, så kan billedkvaliteten være svingene.

Kameraet sætter selv billederne fra de to linser sammen. Det betyder, at du ikke selv skal lave efterbehandling af dine billeder og videoer for at få en 360˚ oplevelse. Hvis du kigger efter, vil du godt kunne se overgangene, hvor billederne er “syet” sammen, men jeg synes aldrig at det bliver slemt.

Samtidigt er det ret imponerende, at det lille kamera klarer det hele for mig i realtid, så jeg ikke selv behøver at rode med det.

Når du ser med på telefonen, ser det hele super skarpt og lækkert ud, men hvis du uploader det til YouTube eller ser det på en større skærm, så bliver det tydeligt, at kvaliteten dykker. Hvis du tager prisen i betragtning, synes jeg ikke, at det er et kæmpe problem. Du skal bare kunne tåle, at kvaliteten bliver ringere, når du ser optagelserne på en større skærm.

Herunder er der to korte testvideoer. Den første video er optaget i 4096 x 2048 og den anden video er optaget i 2880 x 1440.

Videodemoer fra Gear 360

Gå efter et stort hukommelseskort

For at bruge kameraet, skal du ud og købe et micro-SD kort. Da 360 graders video fylder en del vil jeg derfor råde dig til at købe et stort hukommelseskort. Selvom det er nemt, og hurtigt at uploade dine video til telefonen via Gear 360 app’en, så fylder et minuts video omkring 450 MB. Det betyder, at du hurtigt kan fylde telefonens lagerplads. Særligt hvis din telefon kun har 16 GB hukommelse.

Kun batteri til 1-2 timer

Samsung Gear 360 har et batteri på 1160 mAh. Hvis du optager en 360˚ video i højeste opløsning, får du omkring en times batterilevetid. Hvis du i stedet vælger, at optage med ét kamera, kan du presse batterlevetiden op på to timer.

For mig har batteriet ikke været et problem. Det er klart, at hvis du har behov for mere, eller du er på en længere tur væk fra en stikkontakt, så er mit bedste råd at tage en batterypack med i rygsækken.

Du lader kameraet op ved hjælp af et USB Type-C kabel, som følger med i salgspakken. Der følger ikke noget “stikhoved” med til stikkontakten. Her må du bruge den fra din mobiloplader.

Konklusion: Et godt begynderprodukt

Det er første gang, at jeg prøver et 360˚ kamera, og jeg er begejstret for Gear 360. Det er sjovt og nemt at bruge, og jeg skal ikke sætte mig ind i alt muligt for at komme igang med at lege med kameraet.

Softwaren er nem og intuitiv at bruge, og det meste giver sig selv. Samsung gør det nemt og ufarligt at komme i gang. Omvendt, hvis du allerede har et 360˚ kamera, stiller højere krav til video og billedkvalitet eller har brug for et action-kamera, så er det ikke Samsung Gear 360, du skal have fat på.

Det her er et rigtigt godt og sjovt begynderkamera, som gør det nemt og prisvenligt at hoppe ombord i 360 graders-verdenen.

Med et godt og sjovt kamera, er det ærgerligt, at alle ikke er inviteret med til festen. Det trækker ned i min bog, at du på iOS app’en må nøjes med ringere funktionalitet. Samtidigt virker det mærkeligt, at Samsung har prioriteret iOS i stedet for at gøre Gear 360 app’en tilgængelig på for alle de andre Android-telefoner.

Jeg tvivler på, at Gear 360 kameraet i sig selv får folk til at købe en Samsung-telefon. Det er stadig et nicheprodukt, og hvis Samsung virkelig vil skubbe til udviklingen af 360˚ video og VR-indhold, ville det klæde dem at gøre det bredere tilgængeligt.

Alt i alt har Gear 360 været et godt bekendtskab, og jeg vil give det karakteren 5 ud af 6 stjerner.

Mere til historien

Jeg har ikke haft mulighed for at teste kameraet sammen med Samsung Gear VR. Derfor kan jeg ikke udtale mig om, hvordan Samsung Gear 360 oplevelsen er sammen med et VR-headset.

Samsung Gear 360
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Samsung på vej med Galaxy Watch FE

Samsung kan være på vej med et billigere smartwatch i sortimentet. Rygterne lyder, at de er på vej med Galaxy Watch FE.

(mere…)
Samsung Galaxy S24 FE måske på vej til sommer

Galaxy S24 FE kan være på vej allerede til sommer.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram