Kamera-mobilen runder 20 år - sådan startede det

Phillipe Kahn stod fadder til mobiltelefonen med indbygget kamera, da han fotograferede sin nyfødte datter. Det er nu 20 år siden.

Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)

Nutidens finmekanik til kamera. Her ses Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)

Kan du huske hvilke kvababbelser der var med mobiltelefoner, billeder og ikke mindst med teknikkens formåen i 1997? For slet ikke at tale om hastigheden på internettet.

En der husker det er Phillipe Kahn. Os andre dødelige kan bare huske, at en mobiltelefon var en man ringede fra, mens billeder blev taget med et almindeligt kamera.

 - Retro-telefoner kan være penge værd

For tyve år siden rodede Phillipe Kahn rundt med computer, kamera, metervis af kabler, finmekanisk værktøj og loddekolbe - og ikke mindst sin højgravide hustru, Sonia Lee.

Eller det vil sige. Phillipe Kahn havde ikke bøvl med fruen i huset. Hun var højgravid og særdeles hjælpsom, så da han ikke kunne slippe tanken om, at kunne fotografere deres nyfødte barn nærmest live fra hospitalet, kom hun med nøglen, der skabte forbindelsen. Og et billede af den nyfødte datter, Sophie, kunne rulle ud til et netværk af e-mail-modtagere.

Således blev den 11. juni 1997 en skæringsdato i både familien Kahns liv og for hele opfattelsen af, hvad en mobiltelefon kan bruges til.

 - Retro: sådan var mobilen for 10 år siden

I årene efter rykkede Phillipe Kahn nemlig videre. I 1999 så J-Phone dagens lys, og tre år senere kom så den første egentlige mobiltelefon med indbygget telefon. Det hele under indflydelse af Phillipe Kahns nysgerrighed, stædig og kvababbelser.

Mere til historien

Ifølge Wikipedia blev den første kameratelefon solgt i Japan i 2000. Det var en Sharp J-SH04 J-Phone model. Nogen hævder dog, at SCH-V200 og Kyocera VP-210 Visual Phone, der begge blev introduceret måneder tidligere i Sydkorea og Japan, er de første kameratelefoner.

Se mine hverdagsbilleder: Taget med Galaxy S23 Ultra

GALLERI: Se nogle af mine hverdagsbilleder, som jeg har taget med Samsung Galaxy S23 Ultra.

(mere…)
Eksklusiv Pixel-funktion er klar til alle

Da Google Pixel-telefonerne kom på markedet, havde de en eksklusiv feature. Nu kommer ”magisk viskelæder” ud til alle.

(mere…)
DxOMark: Samsung Galaxy S23 Ultra skuffer

Samsungs nyeste topmodel skuffer i ny kameratest. Galaxy S23 Ultra er placeret langt nede på siden og slået af blandt andet iPhone 13 Pro.

(mere…)
Sony Xperia 5 IV rammer en ny trend

VIDEO: Mobilen skaber rammen for indholdsformater. Sony Xperia 5 IV dykker lige ned i den nye mobile video- og lydtrend.

(mere…)
Dette er de bedste kameramobiler netop nu

Den bedste allround-kameratelefon er Pixel 7 Pro, konkluderer en ny test. iPhone 14 Pro er næsten lige så god.

(mere…)
Nyt Vlog-kamera fra Sony

Sony sender et forholdsvis billigt vlog-kamera på markedet med bokeh-knap og 4K-optagelse.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram