Kamera-mobilen runder 20 år - sådan startede det

Phillipe Kahn stod fadder til mobiltelefonen med indbygget kamera, da han fotograferede sin nyfødte datter. Det er nu 20 år siden.

Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)

Nutidens finmekanik til kamera. Her ses Sony Xperia Z3+ (Foto: Sony)

Kan du huske hvilke kvababbelser der var med mobiltelefoner, billeder og ikke mindst med teknikkens formåen i 1997? For slet ikke at tale om hastigheden på internettet.

En der husker det er Phillipe Kahn. Os andre dødelige kan bare huske, at en mobiltelefon var en man ringede fra, mens billeder blev taget med et almindeligt kamera.

 - Retro-telefoner kan være penge værd

For tyve år siden rodede Phillipe Kahn rundt med computer, kamera, metervis af kabler, finmekanisk værktøj og loddekolbe - og ikke mindst sin højgravide hustru, Sonia Lee.

Eller det vil sige. Phillipe Kahn havde ikke bøvl med fruen i huset. Hun var højgravid og særdeles hjælpsom, så da han ikke kunne slippe tanken om, at kunne fotografere deres nyfødte barn nærmest live fra hospitalet, kom hun med nøglen, der skabte forbindelsen. Og et billede af den nyfødte datter, Sophie, kunne rulle ud til et netværk af e-mail-modtagere.

Således blev den 11. juni 1997 en skæringsdato i både familien Kahns liv og for hele opfattelsen af, hvad en mobiltelefon kan bruges til.

 - Retro: sådan var mobilen for 10 år siden

I årene efter rykkede Phillipe Kahn nemlig videre. I 1999 så J-Phone dagens lys, og tre år senere kom så den første egentlige mobiltelefon med indbygget telefon. Det hele under indflydelse af Phillipe Kahns nysgerrighed, stædig og kvababbelser.

Mere til historien

Ifølge Wikipedia blev den første kameratelefon solgt i Japan i 2000. Det var en Sharp J-SH04 J-Phone model. Nogen hævder dog, at SCH-V200 og Kyocera VP-210 Visual Phone, der begge blev introduceret måneder tidligere i Sydkorea og Japan, er de første kameratelefoner.

Sony Xperia Pro-I test | Kameratelefonen udover det sædvanlige

TEST: Sony følger sjældent den slagne vej, når det kommer til telefoner og det giver både plusser og minusser på den nye Xperia Pro-I, som vi har testet.

(mere…)
Google Foto ser tilbage ”Best of 2021”

KORT NYT: Inden længe skriver vi 2022. Derfor kan du mange steder se "Best of 2021". Google Fotos er også på vej med et mindeværdigt tilbageblik.

(mere…)
Samsung-telefon har filmet Discovery Wildlife dokumentar

VIDEO: Samsung og Discovery har samarbejdet om, at filme en ny wildlife dokumentar udelukkende med Samsung Galaxy S21 Ultra. Se resultatet her.

(mere…)
Sony har afsløret Xperia Pro-I - ny vanvittig telefon

Sony Xperia Pro-I er navnet på den nye Pro-model fra Sony, der stikker helt af.

(mere…)
Jeg elsker disse fotomuligheder i Xperia 1 III

KAMERA: Sony Xperia 1 III har været mit foretrukne kamera hen over sommeren. Læs mere om de ting i kameraet, jeg har lagt vægt på.

(mere…)
Opråb: Apple skal stoppe scanning af billeder

I et åbent brev opfordres Apple til øjeblikkeligt at stoppe implementering af automatisk scanning af brugernes billeder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram