Kig ikke i mobilen når du krydser vejen – det giver bøde

Borgere og turister i Honolulu, der er hovedstaden på Hawaii, risikerer snart at få en bøde, hvis de bliver fanget i at have øjnene i mobilen, mens de krydser vejen.

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Politiet stopper bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Der er efterhånden store problemer med folks uopmærksomhed i trafikken, ikke kun i Danmark, men i hele verden. Og det er særligt mobiltelefonen, som er synderen. Den gør nemlig, at folk er så uopmærksomme når de bevæger sig rundt, at det forårsager farlige situationer.

Det er også en af grundene til, at man ikke må tale i håndholdt mobiltelefon eller skrive beskeder og lignende under kørsel i Danmark – i bil og på cykel.

 – Cyklisterne tjekker mobilen – ved du hvad det koster?

Men myndighederne i Honolulu på Haweii har taget skridtet videre og nu forbudt byens borgere, at kigge ned i mobilen, mens de krydser veje. Det skriver The Verge.

Det betyder kort og godt, at borgere og turister i Honolulu fremadrettet risikerer at få en bøde, hvis de kigger ned i mobilen eller lignende, mens de krydser vejen.

Forbuddet træder i kraft fra den 25. oktober, hvorefter bøderne vil blive udskrevet.

Formålet med forbuddet er også, at reducere antallet af ulykker i trafikken, der forårsages af uopmærksomme fodgængere.

 – Landsdækkende kontrol: Drop mobil og Facebook bag rattet

Størrelsen på bøden afhænger af, hvor mange gange man bliver fanget i at overtræde loven. Den første gang vil bøden være i størrelsesorden 90 til 225 kroner, mens den kan løbe op i omkring 650 kroner, hvis man bliver fanget flere gange i samme forseelse.

Mere til historien

Fra 2000 til 2011 viser tal fra US National Safety Council, at uopmærksomme fodgængere var skyld i 11.000 ulykker i USA, ifølge BBC. Siden dengang er tallet formentlig kun vokset.

Læs også:
Mobilen bruges flittigt på cyklen
Så farligt er det at SMS’e under kørsel

Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

(mere…)
Dom: Ulovligt at sælge falske AirPods

Downtown.dk har solgt falske AirPods og Beats by Dr. Dre hovedtelefoner. Det koster nu en pæn bøde og konfiskering af 275.000 kroner.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram