Kig ikke i mobilen når du krydser vejen – det giver bøde

1

Borgere og turister i Honolulu, der er hovedstaden på Hawaii, risikerer snart at få en bøde, hvis de bliver fanget i at have øjnene i mobilen, mens de krydser vejen.

Politiet stoppr bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)
Politiet stopper bilist efter overtrædelse af færdselsloven (Foto: Politi)

Der er efterhånden store problemer med folks uopmærksomhed i trafikken, ikke kun i Danmark, men i hele verden. Og det er særligt mobiltelefonen, som er synderen. Den gør nemlig, at folk er så uopmærksomme når de bevæger sig rundt, at det forårsager farlige situationer.

Det er også en af grundene til, at man ikke må tale i håndholdt mobiltelefon eller skrive beskeder og lignende under kørsel i Danmark – i bil og på cykel.

 – Cyklisterne tjekker mobilen – ved du hvad det koster?

Men myndighederne i Honolulu på Haweii har taget skridtet videre og nu forbudt byens borgere, at kigge ned i mobilen, mens de krydser veje. Det skriver The Verge.

Det betyder kort og godt, at borgere og turister i Honolulu fremadrettet risikerer at få en bøde, hvis de kigger ned i mobilen eller lignende, mens de krydser vejen.

Forbuddet træder i kraft fra den 25. oktober, hvorefter bøderne vil blive udskrevet.

Formålet med forbuddet er også, at reducere antallet af ulykker i trafikken, der forårsages af uopmærksomme fodgængere.

 – Landsdækkende kontrol: Drop mobil og Facebook bag rattet

Størrelsen på bøden afhænger af, hvor mange gange man bliver fanget i at overtræde loven. Den første gang vil bøden være i størrelsesorden 90 til 225 kroner, mens den kan løbe op i omkring 650 kroner, hvis man bliver fanget flere gange i samme forseelse.

Mere til historien

Fra 2000 til 2011 viser tal fra US National Safety Council, at uopmærksomme fodgængere var skyld i 11.000 ulykker i USA, ifølge BBC. Siden dengang er tallet formentlig kun vokset.

Læs også:
Mobilen bruges flittigt på cyklen
Så farligt er det at SMS’e under kørsel

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer