Mobilen bruges flittigt på cyklen

Størstedelen af danskerne siger, at mobilen skal være i lommen når vi cykler. Alligevel bruger 1 ud af 6 stadig telefonen i trafikken.

Cyklister i trafikken i Odense (Foto: MereMobil.dk)

Cyklister i trafikken i Odense, som er fornuftige og har begge hænder på styret (Foto: MereMobil.dk)

Der er stor enighed blandt danskerne om, at mobiltelefonen ikke har noget at gøre andre steder end i lommen, når man cykler rundt i trafikken. Faktisk svarer 9 ud af 10 danskere, at den ikke bør bruges, hverken når der cykles eller cyklen holder stille.

Men hver sjette cyklist både skriver, læser og taler nemlig, når de cykler. Det viser en ny undersøgelse fra TNS Gallup for Gjensidige Forsikring.

- ”Vi kan desværre se, at holdningen til brug af håndholdt telefon i trafikken ikke afspejler adfærden. Når så mange ulykker skyldes uopmærksomhed, har vi alle et ansvar for at gøre trafikken mere sikker. Med blikket rettet ned i telefonen, fjernes opmærksomheden fra det, der sker omkring os. Og det resulterer hvert år i ulykker og hospitalsbesøg, som kunne være undgået, hvis bare fokus havde været på trafikken, ”siger Kim Rud-Petersen, koncerndirektør Nordic i Gjensidige Forsikring.

Selvom det er ulovligt og giver en bøde at bruge håndholdt mobil både på cykel og i bil, så gør det altså ikke, at danskerne lader være.

- Cykelisterne tjekker mobilen – ved du hvad det koster?

- ”Loven skal selvfølgelig respekteres. Den er der for at gøre trafikken mere sikker og gavner dermed os alle. Hvis det er nødvendigt at tage opkaldet eller tjekke beskeden, så må man stoppe op,” siger Kim Rud-Petersen.

Generelt er det en dårlig idé, at have mobilen i hænderne i trafikken, da den tager opmærksomheden fra trafikken. Og hver tredje færdselsulykke sker netop pga. manglende opmærksomhed.

Mere til historien

Tidligere i år har blandt andet Odense Politi haft razzia for, at forsøge at fange de mange mobilbrugere i trafikken.

Ny antennetest 2023: Her er de bedste telefoner til data og samtaler

En ny uafhængig antennetest konkluderer, hvilke telefoner der er bedst, når du skal på nettet eller tale i telefon.

(mere…)
Har du sat biffen på standby?

En ny undersøgelse viser, ifølge en tv-markedets store spillere, at vi hellere vil streame film og serier end gå i biografen.

(mere…)
Useriøst Facebook! Er I virkelig så ligeglade?

Din Facebook-konto er hacket og du har mistet kontakten til dine venner. Hvad gør du? Intet! Facebook-ejeren er ligeglad.

(mere…)
Københavnere elsker at være firstmovere

Københavnere er ofte kendte for, at ville være trendsættere, men det er nordjyderne som bruger flest penge på en ny smartphone.

(mere…)
Økonomisk krise: Danskerne vil ikke spare på streaming

Trods økonomisk krise og høj inflation skal der ikke spares på streamingtjenesterne.

(mere…)
Disse 5 telefoner anbefales af danske mobilkøbere

HITLISTE: Her er de 5 Android-telefoner, som danske mobilkøbere gerne anbefaler til andre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram