Fælden klappede om cyklister med snuden i mobilen

5

KORT NYT: Mange cyklister blev fanget med hovedet i mobilen under en cykelrazzia i Odense.

Politi_uniform
Politi (Foto: Rigspolitiet)

Politiet har jævnligt razziaer rettet mod cyklister, der ofte føler sig hævet over andre typer af trafikanter. Det føles ikke helt så ulovligt at være lovovertræder på to hjul.

I Odense har politiet været på gaden med fokus på cyklisterne. De fleste bøder fik cyklisterne for mobilbrug og for at køre over for rødt lys, skriver Lokalavisen Odense med kilde i Fyns Politi.

Hvis man bliver fanget med mobilen i hånden, mens man cykler, koster det 1.000 kroner. Man må gerne lytte til musik på cykelturen, men skrivning af SMS-beskeder er ikke en godkendt beskæftigelse, lyder det fra Politiet.

Hvis man kigger under Rigsadvokatens vejledende bødetakster for trafikforseelser for cyklister, så vil man kunne læse at håndhold mobiltelefon under kørslen altså giver en bøde på 1.000 kroner. Dermed kræver det, at man har mobiltelefonen i en taske, lomme eller lignende, og ikke i hånden, hvis man skal undgå en bøde for at lytte til musik.

Efter planen holdes der cykelrazzia i uge 14 næste gang. I hvert fald ifølge planen.

Politiet: Popcorn Time brevene er ægte

Mere til historien

Beredskabsstyrelsen har netop frigivet applikationen Mobilvarsling, der skal advare danskerne voa mobilen ved større ulykker eller karastrofer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer