Mobilvarsling advarer ved ulykker

1

En ny applikation fra beredskabsstyrelsen kan advare ved større ulykker eller katastrofer.

En ny applikation fra beredskabsstyrelsen skal advare smartphone-brugerne direkte på mobilen ved større ulykker og katastrofer i Danmark. Applikationen, der har fået navnet Mobilvarsling, kan udsende advarsler fra flere myndigheder via en alarmlyd på telefonen og skal være med til at sprede vigtig kriseinformation.

Mobilvarsling
Mobilvarsling

– “Med den nye app tager vi nu endnu et skridt mod at få vigtig – og i visse tilfælde livsvigtig – information direkte ud til borgerne i forbindelse med større ulykker og katastrofer herhjemme. Hurtig og relevant kriseinformation til borgerne højner vores allesammens sikkerhed og kan i sidste ende redde menneskeliv,” udtaler forsvarsminister Peter Christensen i en pressemeddelelse i forbindelse med introduktionen af den nye applikation.

Myndighederne advarer og informerer i forvejen via blandt andet beredskabsmeddelelser som udsendes via pressen, sociale medier og varslingssirener. Den nye Mobilvarsling applikation er et supplement til de eksisterende muligheder for at informere og advare befolkningen. Med andre ord er er det altså ikke nødvendig at have applikationen installeret for at blive opdateret under en krisesituation, men giver myndighederne mulighed for at advare brugeren direkte.

Advar andre

Når der udsendes advarsler i Mobilvarsling, så opfordres brugeren til at dele relevante advarsler via f.eks. sms eller sociale medier, så budskabet hurtigt kan spredes til familie, venner og bekendte. Beredskabsstyrelsens kommunikationschef, Thomas Dybro Lundorf, fortæller:

– “Mobiltelefonen har ændret vores måde at kommunikere på, og vi har alle meget nemmere ved at nå hurtigt ud til mange mennesker. Det giver nye muligheder for at gøre den enkelte borger til en aktiv del af beredskabet ved ulykker og katastrofer frem for blot en passiv modtager af hjælp og information fra myndighederne.”

Mobilvarsling er gratis og fås til iOS og Android. Læs mere på hjemmesiden mobilvarsling.dk.

Hvorfor en ny applikation?

Det oplagte spørgsmål i forbindelse med introduktionen af Mobilvarsel applikationen er dog, hvorfor Beredskabsstyrelsen har valgt at opfinde den dybe tallerken igen? Effektiviteten i det nye supplerende varslingssystem beror nemlig på hvor mange danskere, der installerer den nye applikation på deres telefon.

På MereMobil.dk har vi spurgt Beredskabsstyrelsen, hvorfor styrelsen har valgt at lave en helt ny separat applikation i stedet for at integrere en løsningen i en af de applikationer, der i forvejen er installeret på mange danske smartphones.

Vi har derfor spurgt om Mobilvarsling kan integreres i andre applikationer, og om ligger der konkrete planer for at udnytte udbredelsen af andre applikationer til at lave en mere effektiv varsling. Det kunne være meget oplagt at udnytte applikationer fra. f.eks. DR, DMI, 112 app eller Politiet, da disse applikationer i forvejen er installeret på rigtig mange smartphones.

Opdaterede man applikationerne fra DR, DMI, 112 app og Politiet med Mobilvarsling funktionaliteten, så ville man lynhurtigt kunne opnå en udbredelse til størstedelen af de danske smartphones.

Vi har desværre ikke fået svar fra Beredskabsstyrelsen inden deadline, men vi opdaterer artiklen, hvis vi får et brugbart svar.

Mere til historien

Applikationen Mobilvarsling er udviklet af Beredskabsstyrelsen i samarbejde med Vejdirektoratet, Danmarks Meteorologiske Institut og Rigspolitiet, og applikationen udsender pt. beredskabsmeddelelser fra myndighederne, udvalgte varsler om farligt vejr og særmeldinger om akutte og længerevarende motorvejs- og brospærringer.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer