Politiet: Popcorn Time breve er ægte

3

Breve fra Opus Law om 2.200 kroner i erstatning for brug af Popcorn Time er ægte. Rygterne på Facebook om falske breve er usande.

Popcorn Time
Popcorn Time

Brug af Popcorn Time og andre ulovlige streamingtjenester betyder, at mange danskere modtager breve med et erstatningskrav på 2.200 kroner, for at have brugt de ulovlige tjenester. Det er TDC, som oplyser rettighedshaverne om de fysiske adresser bag IP-adresser, der har streamet beskyttet materiale.

Nu er der opstået forvirring om hvorvidt brevene er ægte. På Facebook er opstået et rygte om, at svindlere har sendt brevene i et forsøg på, at tilrane sig lette penge, skriver Metroxpress.

Opus Law, som brevene er fra, er advokatfirmaet der repræsenterer filmdistributøren Scanbox Entertainment, og brevene er helt ægte siger både Opus Law og Nordjyllands Politi.

Advokatfirmaet har klaget til Nordjyllands Politi, fordi de en af politiets medarbejdere tilsyneladende har oplyst en kvinde om, at brevene er falske, hvilket hun har skrevet på Facebook. Og en sådan besked løber stærkt på de sociale medier.

Her kan du se klagen til Nordjyllands Politi fra Opus Law (PDF)

Nu oplyser Nordjylland Politi, at de har taget kontakt til kvinden, og gjort hende de korrekte fakta klart. Kvinden fastholder hun har fået oplysningerne fra politiet, der dog ikke har kunne finde medarbejderen, som har givet de fejlagtige oplysninger.

Opus Law har efterfølgende skrevet om sagen på deres website.

Når det er sagt, så skal du ikke lade dig true af Opus Law, mener Forbrugerbloggen.dk. I et blogindlæg ridser de op hvilke muligheder man har, hvis der pludselig ligger et erstatningskrav i postkassen. Computerworld har også behandlet emnet om forbrugernes rettigheder i forhold til rettigshaverne det samme har Antipiratgruppen.

Danskere fanget i Popcorn Time fælde

Mere til historien

I august 2015 lavede Politiet en ransagning af to adresser på Fyn. Her blev to personer sigtet for piratvirksomhed. Årsagen var, at de stod bag hjemmesider der fortalte hvordan man brugte filmtjenesten Popcorn Time.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer