Danskere fanget i Popcorn Time-fælde

4

Hundredevis af danske brugere af den ulovlige streamingtjeneste, Popcorn Time, får nu et erstatningskrav i postkassen.

Popcorn Time
Popcorn Time

Der strammes for alvor op om den populære, men ulovlige streaming-tjeneste, Popcorn Time, sådan lød meldingen i sidste uge hos blandt andet DR.dk og Computerworld.dk.

Computerworld.dk skrev blandt andet, at Fyns Politi og Bagmandspolitiet havde sigtet to mænd for, at have overtrådt Straffelovens paragraf om særligt grov krænkelse af ophavsretten, der kan give op til seks års fængsel.

 – Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark

Begge mænd er i 30’erne og har haft hjemmesider, hvor der var en opskrift på, hvordan andre kunne tilgå og bruge den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time.

 – Streaming koster 60 dages fængselsstraf

Men det er ikke kun disse to mænd som har fået håret i postkassen. Ifølge Computerworld.dk har flere hundrede brugere af online-tjenesten modtaget et brev fra advokatfirmaet Opus Law med krav om erstatning for brug og distribution af beskyttet indhold.

Erstatningskravet sendes til den ip-adresse, hvor filmen er blevet set og delt. Det er filmdistributøren Scanbox Entertainment, der har bedt Opus Law om at kræve erstatning. Og ifølge DR.dk så drejer det sig blandt andet om filmen ”And So It Goes”.

 – Popcorn Time brugere: Tag Jer i agt!

Det betyder kort og godt, at en enkelt film kan udløse et krav på op til 2.200 danske kroner.

– ”Beløbene varierer, men et typisk krav for at se en film, lyder på 2.200 kroner, som er afsendt til ejeren af den IP-adresse, hvor filmen er blevet set og delt,” fortæller advokat Niels Dahl-Nielsen fra Opus Law, der har rundsendt brevene.

Det er uvist, hvor meget Popcorn Time benyttes, men det vurderes ifølge Rettighedsalliancen, at brugen er stigende.

Mere til historien

Grundlæggeren af Popcorn Time fortæller også, at IT-kriminelle har tilbudt millioner af kroner for at få adgang til at sprede malware til brugerne af tjenesten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer