Politiet lukker Popcorn Time pirater i Danmark

5

To Popcorn Time websites i Danmark er lukket. Politiet har ransaget to adresser på Fyn, og sigtet to personer, der risikerer seks års fængsel.

Popcorn Time
Popcorn Time

To hjem på Fyn fik tidligt tirsdag morgen besøg af politiet der udførte en rasagning. To mænd er nu sigtet for krænkelse af ophavsrettigheder af særlig grov karakter, og i yderste konsekvens risikerer mændene op til seks års fængsel.

Mændene stod bag to hjemmesider der oplyste brugerne om, hvordan de brugte den ulovlige filmtjeneste Popcorn Time. Siderne popcorntime.dk og popcorn-time.dk er nu beslaglagt af politiet.

Ifølge DK Hostmaster, der administrerer danske domænenavne, har popcorntime.dk eksisteren siden 17. juni 2014 mens popcorn-time.dk har været aktiv siden 10. august 2014.

Popcorn Time screenshot how to
Popcorn Time screenshot how to

Personerne bag hjemmesiderne har fået en sigtelse for at distribuere viden og instruktioner til ulovligt indhold.

Popcorn Time brugere. Tag jer i agt!

– ”Det har en konsekvens, at man giver instrukser og formidler til noget, som er ulovligt. Dermed har det forhåbentlig en afskrækkelsesvirkning,” siger politiinspektør i bagmandspolitiet Michael Hellensberg til TV 2 News.

Jagten på piratsider fortsætter senere denne uge ved byretten på Frederiksberg. Her vil Rettighedsalliancen forsøge at få blokeret adgang til 20 internationale streaming-sider. Det er første gang så mange sites på én gang, forsøges at blive lukket.

Streaming koster 60 dages fængselsstraf

Holdning: Alt imens politiet jagter personer bag danske sider, som har vejledt om Popcorn Time, lever tjenesten videre i bedste velgående. Det er således ikke vanskeligt på Google at finde anmeldelser, guides og tips til tjenesten. En hurtig søgning (se screenshot her i artiklen) giver som det øverste forslag en YouTube-video med vejledning til brug. Jeg medgiver man ikke skal informere om ulovligheder, men burde bagmandspolitiet ikke få fjernet indholdet fra Google også? Eller er det det sædvanlige med, at man fanger små de fisk? Fanger man de små, fordi det trods alt er det letteste? Google, Facebook, YouTube er jo ikke bare nogen man lige ransager eller får lukket ting ned på. Hvad synes du?

Mere til historien

Umiddelbart vurderet handler sigtelsen om at informere om hvordan ulovligt indhold tilgås. Det handler altså ikke om, hvorvidt personerne blot har set film på tjenesten.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer