Filmbranche til PopCorn Time brugere: Tag jer i agt!

Den danske filmbranche vil pirattjenesten PopCorn Time til livs og pudse advokater på danske forbrugere.

Streamingtjenesternes indtog på verdensmarkedet har ikke kun givet musikelskere noget at glæde sig over, også filmfolket kan glæde sig over at tjenester som Netflix, ViaPlay og HBO er kommet ind på det danske marked.

PopCorn Time til smartphones

PopCorn Time til smartphones

Disse tjenester har gjort det nemt og billigt, at få et bredt film- og serieudvalg, lige ved hånden. På den knapt så positive side har det givet anledning til, at piraterne har kunne kopiere konceptet og give forbrugere adgang til nye eller næsten nye film, ganske gratis og lige så let som de betalingskrævende tjenester kan.

– Google blæser til kamp mod pirateri

Denne mulighed har fået den danske filmbranche op af stolen, og nu råber de endnu en gang vagt i gevær! Det skriver BT.dk. Filmbranchen kræver indblanding fra den danske regering og truer med advokater og bøder til de danskere der bruger tjenesten PopCorn Time, der som den mest anvendte og kendte tjeneste, tilbyder film og serier med danske undertekster, streamet ganske gratis lige ned på din smartphone, tablet, PC, TV eller anden medieenhed.

– ”Hvis ikke vi får hjælp, så dør vi,” siger filmproducent Ronnie Fridthjof og fortsætter; ”Politikerne og politiet må simpelthen hjælpe os med at stoppe de mange ulovlige downloads, der nu er blevet endnu mere ekstremt med Popcorn Time, hvor brugerne kan streame alt fra samme sted”.

Vil uddele bøder til danskere

Ifølge filmbranchen ønsker man ikke at uddele kæmpe-bøder til de danske kunder, som det eksempelvis er sket i Tyskland, med bøder op imod 10.000 kroner, men blot give de knapt så lovlydige danskere, en lærestreg.

– ”Jeg forestiller mig bøder til de enkelte brugere i en størrelse, der svarer til en stor parkeringsbøde. Et sted mellem 1500-2000 kroner. Et beløb, der er til at overskue, men samtidig også er så irriterende, at folk begynder at tænke sig om”, siger Anders Kjærhauge, jurist hos Zentropa.

– Advarsel: Køb ikke mobiler til andre

– ”Politikerne har sagt nej til en brevmodel, hvor vi skriver og advarer de enkelte brugere, så jeg tror, at vi bliver nødt til selv at hyre advokater, der kan registrere brugerne og sende bøder til dem,” siger Ronnie Fridthjof.

Den danske filmbranche mener desuden, at tjenester som PopCorn Time underminerer branchen, der ikke har mulighed for at lukke tjenester så store som PopCorn Time. Der skal andre midler til mener de og håber en bøde kan få danskerne til at indse at det de gør, er ulovligt.

Mere til historien

PopCorn Time er den største pirattjeneste inden for streaming. Tjenesten er blevet mere populær end Netflix i lande som Sverige og Holland, samtidig med at den vokser stødt i flere andre lande. PopCorn Time er aktuelt tilgængelig i hele 44 lande, hvilket er mere end Netflix kan præstere.

HBO Max bliver til Max i Danmark – hvad med rabatten?

Max er en streamingtjeneste med indhold fra både HBO Max og Discovery+. I maj er den klar i Danmark. Følger rabatten fra HBO Max med?

(mere…)
Spotify lancerer musikvideoer i 11 lande

Spotify er klar med musikvideoer i appen i udvalgte lande. I starten er de tilgængelige i 10 lande – flere følger.

(mere…)
Endnu en aktion mod kontodeling af streaming

Nej tak til deling af streamingkontoen uden for husstanden, lyder det fra endnu en tjeneste.

(mere…)
Disney klar med tilbud på reklame-abonnement

Disney+ er klar med et skarpt tilbud på deres reklamebaserede abonnement.

(mere…)
Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
17 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram