Advarsel: Køb ikke mobiler til andre

3

Bagmænd narrer unge til at indgå i et nyt bedrageritrick omkring telefoner. Politiet advarer, og allerede nu er 20 unge sigtet.

Scam ulovlighederEn ny form for udspekuleret telefonkriminalitet har set dagens lys i databedrageri-sammenhæng.

Det fungerer således, at en person køber en telefon med abonnement på afbetaling i en teleforretning, og sælger den videre til bagmænd for 1.000 kroner.

Bagmændene ejer et nummer i udlandet, der koster penge at ringe til. Alle de indkøbte mobiler sættes til at ringe til nummeret, således de selv modtager pengene fra overtakseringen, men ikke ender med telefonregningen, skriver Ekstra Bladet.

Tilbage står de unge, som i første omgang købte og solgte telefonen, samt teleselskaberne, med regningen og ikke mindst ansvaret.

Nu skal den oprindelige ejer af telefonen, abonnementet og afbetalingsaftalen betale for forbruget. Derudover deltager de i databedrageri, og vil derfor blive sigtet af politiet.

Ekstra Bladet skriver, at Fyns Politi er i gang med efterforskningen. Indtil videre er 20 unge sigtet. Nogle af dem har indkøbt telefoner i op til seks butikker.

Politiet advarer folk mod at hoppe på dette scam, som tangerer en slags pyramidespil med kæmpe økonomiske og personlige omkostninger til følge.

Selvom personen der køber telefonen, og efterfølgende sælger den, ikke kender til intentioner om bedrageri, kan de stadig sigtes.

Google blæser til kamp mod pirateri
Pirate Bay er lukket – og åbnet igen

Mere til historien

På MereMobil.dk undres vi over, hvordan unge kan se det som en fornuftig forretning, at købe en telefon der skal betales af på, og efterfølgende sælge den for langt under hvad den er værd. Alt andet lige, lyder det som en virkelig dårlig forretning.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer