Advarsel: Køb ikke mobiler til andre

Bagmænd narrer unge til at indgå i et nyt bedrageritrick omkring telefoner. Politiet advarer, og allerede nu er 20 unge sigtet.

Scam ulovlighederEn ny form for udspekuleret telefonkriminalitet har set dagens lys i databedrageri-sammenhæng.

Det fungerer således, at en person køber en telefon med abonnement på afbetaling i en teleforretning, og sælger den videre til bagmænd for 1.000 kroner.

Bagmændene ejer et nummer i udlandet, der koster penge at ringe til. Alle de indkøbte mobiler sættes til at ringe til nummeret, således de selv modtager pengene fra overtakseringen, men ikke ender med telefonregningen, skriver Ekstra Bladet.

Tilbage står de unge, som i første omgang købte og solgte telefonen, samt teleselskaberne, med regningen og ikke mindst ansvaret.

Nu skal den oprindelige ejer af telefonen, abonnementet og afbetalingsaftalen betale for forbruget. Derudover deltager de i databedrageri, og vil derfor blive sigtet af politiet.

Ekstra Bladet skriver, at Fyns Politi er i gang med efterforskningen. Indtil videre er 20 unge sigtet. Nogle af dem har indkøbt telefoner i op til seks butikker.

Politiet advarer folk mod at hoppe på dette scam, som tangerer en slags pyramidespil med kæmpe økonomiske og personlige omkostninger til følge.

Selvom personen der køber telefonen, og efterfølgende sælger den, ikke kender til intentioner om bedrageri, kan de stadig sigtes.

Google blæser til kamp mod pirateri
Pirate Bay er lukket – og åbnet igen

Mere til historien

På MereMobil.dk undres vi over, hvordan unge kan se det som en fornuftig forretning, at købe en telefon der skal betales af på, og efterfølgende sælge den for langt under hvad den er værd. Alt andet lige, lyder det som en virkelig dårlig forretning.

Apple politianmeldt af danske medieorganisationer

Apple misbruger indhold fra danske medier uden at betale for det. Derfor er Apple politianmeldt.

(mere…)
Facebook-ejer får rekordbøde for at sende data til USA

Nej, Meta ! I må IKKE sende vores data til USA.

(mere…)
Politiet advarer om narkosalgs SMS’er til børn

Københavns Politi er ude med en advarsel, da de har oplevet flere tilfælde, hvor børn helt ned til 8 år har modtaget narko-beskeder.

(mere…)
Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

(mere…)
Dom: Ulovligt at sælge falske AirPods

Downtown.dk har solgt falske AirPods og Beats by Dr. Dre hovedtelefoner. Det koster nu en pæn bøde og konfiskering af 275.000 kroner.

(mere…)
Svindlere benytter MitID til angreb

Overgangen fra NemID til MitID kan være årsagen til, at svindlere i øjeblikket forsøger at fiske personlige data via falske mails.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram