Google blæser til kamp mod pirateri

0

Google er gået i kløerne på piratsider, der deler ulovligt indhold. Der slettes apps fra Android og links fra Google.

Google har i mange år været kritiseret for ikke at gøre nok over for de mange piratsider på nettet, blandt andet det verdenskendte The Pirate Bay, en side der flere gange er forsøgt kvalt af myndigheder verden over, heriblandt også Danmark.

Google ønsker stoppe online pirateri
Google ønsker stoppe online pirateri

For kun to måneder siden tog Google så det første store skridt, ved at fjerne alle henvisninger til hjemmesiderne på deres søgemaskine, Google.com.

Det betød at når man søgte på en film, ville man ikke længere blive præsenteret for en lang række muligheder for at downloade den, men nu relevante links, som til IMDB.com og steder hvor film kunne købes lovligt.

– Her er årets bedste apps ifølge Google

I sidste uge tog Google så endnu et skridt mod pirateri, nemlig ved at fjerne applikationer fra Google Play, der henviste eller relaterede til de ulovlige tjenester fra blandt andet The Pirate Bay.

Det betyder at apps som The Pirate Bay Proxy, The Pirate Bay Premium, The Pirate Bay Mirror og PirateApp, ikke længere er tilgængelige via Google Play.

Alle overnævnte apps havde til formål at gøre det let tilgængeligt, at finde og downloade film fra pirattjenester nogle endda ved at omgå myndigheders blokeringer for dem, via blandt andet Proxy-tjenester.

– Google strammer grebet om Google Play

Selvom applikationerne er fjernet fra Google Play, så er de stadig anvendelige for de der allerede har dem installeret på deres tablets og smartphones. Ligeledes er det stadig muligt at hente enkelte af applikationerne, via andre hjemmesider og installere dem manuelt på ens enhed.

Mere til historien

Googles forsøg på at afgrænse pirateri på nettet, har længe været under pres fra flere myndigheder. Derfor må dette ses som de første skridt i kampen mod pirateri fra Googles side.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer