Google strammer grebet om Google Play

0

Google har indtil nu haft en åben tilgang til apps i Google Play, men nu strammer selskabet grebet en lille smule.

Applikationer i Google Play har, specielt i deres spæde år, været udskældt for, for ringe kvalitet, et punkt der dog er blevet udbedret i takt med Androids succes. Men ikke desto mindre er og bliver Google stadig udskældt for ikke at kvalitetssikre de applikationer, som udviklere verden over ligger op i app-butikken.

Android TV
Android TV fjernbetjening og controller

Det har Google tilsyneladende lyttet delvist til. Selskabets retningslinjer for tilføjelser af apps i den kommende Android TV-sektion i Google Play, vil få langt strengere krav end tidligere set.

Læs alt om Android TV

Vil man som udvikler tilføje en applikation til brug i de kommende Android TV-enheder, så vil de gå gennem en kontrol hos Google, hvor selskabet vil afprøve applikationernes funktionalitet og kvalitet, det fremgår af Googles support side, for udviklere.

– ”Før apps distribueres til Google Play Butik på Android TV-enheder, undersøger vores team brugbarheden af sådanne apps med en DPAD (apps) og Gamepad (kun spil) og vurderer kvaliteten i henhold til andre retningslinjer”.

Google angiver endvidere at apps skal have et TV-bannerbillede samt skærmbilleder fra applikationen.

– Google Play Store giver Apple baghjul

Der er endnu ingen forlydender om hvorvidt apps generelt til Android platformen, vil få samme skrappere krav. Det kan tænkes Google med Android TV, er bange for at udviklere blot vil kopiere deres mobil og tablet-optimerede apps, direkte ind i Android-TV platformen. Hvilket skete med Google TV, der aldrig blev nogen succes.

Mere til historien

Google Play har per august 2014 1,3 millioner aktive applikationer i butikken, hertil kommer tusinder bøger, film og musik. Juli 2013 rundede Google Play 50 milliarder downloads på verdensplan. Google Play er tilgængelig i 135 lande.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer