Android TV er præsenteret

0

Google har nu præsenteret Android TV – efterfølgeren til Google TV. Det kan bl.a. styres direkte fra en anden Android-enhed og fungerer også som Chromecast-enhed.

android-tv

Android TV er Android med en helt anden brugerflade, der er specielt udviklet til de såkaldte “10-fod oplevelser”. Her er altså tale om Android på en helt ny måde, men for udviklere er der tale om de helt samme udviklingsværktøjer. Det betyder altså, at man som udvikler nemt vil kunne tage sine applikationer og få dem til at virke på Android TV. Man kan ligeledes spille spil direkte på fjernsynet – endda multiplayer.

Man kan på et hvilket som helst tidspunkt søge med stemmen og få resultaterne vist direkte på skærmen. Der vil desuden være et utal af relaterede links, som man kan bruge på TV’et – f.eks. links til at købe eller leje TV-afsnit og film eller se YouTube-videoer.

world-of-content

Man vil kunne styre Android TV direkte fra sin Android-mobil, tablet eller endda Android Wear-enhed.

Google lover at mange producenter er med på Android TV – f.eks. er hele Sonys og Sharps 2015-portefølje baseret på Android TV, heriblandt flere 4K-fjernsyn. Flere producenter kan ses herunder.

a-tv

Også med Chromecast

Android TV har også Google Cast-understøttelse, så Android TV kan fungere præcis som Chromecast. Chromecast vil i fremtiden ikke kræve, at man er på samme Wi-Fi-netværk. En anden nyhed i Chromecast er, at man nu selv vil kunne ændre baggrundsbilledet og vælge ud fra en række forskellige kilder – heriblandt dine egne Google+ billeder.

 – TEST: Chromecast – næsten et smart-TV

Chromecast kommer nu også til at understøtte direkte spejling af Android-mobilen og tablet. Google har udviklet deres egen protokol til video-streamet for at sikre at kvaliteten og opdateringshastigheden er god.

Android TV kommer til efteråret. Om det inkluderer Danmark, tør vi endnu ikke sige..

 – WEB-TV: Chromecast – indhenter ikke Apple TV

Mere til historien

Google TV er en smart TV-platform fra Google, som blev udviklet i samarbejde med Intel, Sony og Logitech og blev lanceret tilbage i oktober måned 2010.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer