Chromecast – indhenter ikke Apple TV

Web-TV: Chromecast er genial men har stadig lang vej til at kunne konkurrere med Apple TV.

BEMÆRK: Denne test er ikke længere aktuel, da produktet siden da har udviklet sig markant. Læs i stedet vores nye anmeldelse af Google Chromecast.

Chromecast er Googles bud på en Android-baseret konkurrent til Apple TV, der er forbeholdt Apples produkter.

HDMI-donglen sættes i TV’et, hvorefter indhold kan overføres trådløst fra en smartphone eller tablet til fladskærmen i f.eks. stuen.

Konceptet er genialt, og yderst velkomment på Android-platformen, hvor man virkelig mangler et velfungerede produkt.

Som du kan se i ovenstående web-TV indslag, og læse i den store test af Chromecast, lever enheden desværre ikke op til den hype, der var omkring lanceringen tilbage i 2013.

Problemet er, at Chromecast stort set kun kan benyttes til YouTube, Netflix og indhold fra Chrome-browseren på computeren. Det begrænser desværre anvendelsesmulighederne alt for meget.

TEST: Læs anmeldelsen af Chromecast

Google har fat i noget spændende med Chromecast, men på nuværende tidspunkt kan den ikke for Android-ejere, være Android-verdenens svar på Apple TV.

Mere til historien

Apple TV blev lanceret i marts 2012 og er tredje generation af Apples smart-TV boks. Chromecast er Googles første.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.