Pas på: Streaming koster 60 dages fængselsstraf

1

PopCorn Time brugere jagtes af filmbranchen, men TV-branchen er også på banen. Ulovlig TV-streaming har netop kostet en dansk mand 60 dage bag tremmer.

streaming appsStreaming af ophavsretsbeskyttet materiale er ulovligt. Alligevel sker det i stadig stigende omfang, og dem som overtræder reglerne, kan regne med fængselsstraf og store erstatningskrav, hvis de bliver fanget.

En mand fra Nordjylland streamede blandt andet kanalerne TV 3, Cartoon Network og Eurosport, så dem er ikke havde adgang til kanalerne, kunne se dem.

Anklagemyndigheden har takseret den ulovlige streaming til fængsel i 60 dage samt en erstatning til TV-selskaberne på 100.000 skriver, fremgår det af en pressemeddelelse.

Manden forklarede i Retten i Aalborg, at han streamede kanalerne på nettet ”fordi han kunne”. Ulovlighederne foregik på siden Whargarbl, der nu er lukket.

– ”Ulovlig streaming af ophavsretligt beskyttet materiale er et stigende problem, som vi har fokus på. Vi ser i den forbindelse både mindre streamingtjenester som Whargarbl, der opstår i forskellige internet-fora, og de helt store streamingtjenester som Popcorn Time. Sagen mod Whargarbl viser, at anklagemyndigheden og domstolene betragter ulovlig streaming som alvorlig kriminalitet, der kan koste udbyderne en frihedsstraf,” siger vicestatsadvokat Per Fiig.

Det er ikke kun TV-udbyderne der er på jagt efter lovovertrædere. Filmbranchen har også raslet med sablerne. Der trues med advokater og salgsanlæg til danske brugere af PopCorn Time. Zentropa vil gerne have mulighed for, at uddele bøder i størrelsesordenen 1.500 til 2.000 kroner. Det vil få brugerne af ulovlige tjenester, til at tænke sig om, lyder det fra branchen.

Her kan du læse mere om truslerne overfor PopCorn Time brugerne.

Mere til historien

Politiets efterforskere samarbejder ofte med Rigspolitiets Cybercrime Center NC3 for at afdække de snørklede konstruktioner de ulovlige tjenester benytter.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer