Cykelisterne tjekker mobilen – ved du hvad det koster?

Mobilbrug mens der cykles er ikke gratis, hvis det opdages. Her kan du se hvad det koster.

politi_motorcykel

Politi på motorcykel (Foto: Rigspolitiet)

I forbindelse med skolestarten efter sommerferien holder politiet et vågent øje med skolevejen, og Nordsjællands Politi oplevere i stigende grad, at skolebørn bruger mobilen mens de cykler.

– ”Vi er både kede af og overrasket over det. Vi ser flere unge mennesker bruge mobilen, når de cykler. Deres opmærksomhed er rettet et andet sted end hvor det skal være,” siger Kim Bruun, leder af Færdelsafdelingen i Nordsjællands Politi til DR Nyheder.

Det er langt fra kun skoleeleverne der bruger smartphonen mens de cykler. Man skal ikke have været mange minutter ude i trafikken, før adskillige voksne gør sig skyldige i præcis samme forseelse. Kim Bruun er ikke i tvivl om, at ungernes dårlige trafikvaner kommer fra de voksne.

Selvom mobiltjek på cykelturen virker uskyldigt, kan det blive en dyr SMS at sende på vejen. Brugen af håndholdt mobiltelefon under kørslen, også på cykel, koster 1.000 koster, oplyser Cyklistforbundet med kilde i Rigsadvokatens bødetakster.

Hvis telefonen bruges under kørsel af bil koster det 1.500 kroner Det giver ikke et klip i kørekortet. Mobiltjek på knallert takseres ligeledes til 1.500 kroner.

FDM har tidligere opgjort hvor langt en bil kører, hvis man skriver en SMS. Tager det 40 sekunder af ens tid, vil bilen med 50 km/t køre 500 meter, hvor opmærksomheden ikke er på trafikken.

Mere til historien

Politiet opfordrer de voksne til at være gode eksempler overfor børnene, og ikke bruge mobilen under kørsel af hverken cykel, knallert eller bil.

Mit Digitale Selvforsvar beskytter dig mod IT-svindel

En gratis app beskytter dig mod svindel via mail, SMS og konkurrencer. Den og din sunde fornuft kan hjælpe dig mod svindlerne.

(mere…)
Sony bekræfter hacking

To gange på få måneder er elektronikkæmpen Sony blevet hacket.

(mere…)
Sådan undgår at blive svindlet digitalt

TIP: Her er 5 gode råd til, hvordan du undgår digital svindel, hvilket cirka 150.000 danskere hvert år oplever.

(mere…)
41-årig idømt fængsel for ulovlig fildeling og bedrageri

Den dømte begik ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter, bedrageri og skaffede andre adgang til betalingsartikler.

(mere…)
Du kan blive snydt af billige Netflix-abonnementer

Et marked for salg af ulovlige Netflix’ Premium-abonnementer er dukket efter Netflix' vil forhindre brugere i at dele abonnement.

(mere…)
Useriøst Facebook! Er I virkelig så ligeglade?

Din Facebook-konto er hacket og du har mistet kontakten til dine venner. Hvad gør du? Intet! Facebook-ejeren er ligeglad.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram