Hvis du klikker betaler du selv!

Du skal passe på falske beskeder om pakkepost. De vil franarre dig dine penge. Betaler du svindlerne er der ingen hjælp at hente.

Falsk besked fra PostNord
Falsk besked fra "PostNord". Bemærk beløbet. Hvis du klikker og godkender med NemID er beløbet LANGT højere (Foto: MereMobil.dk)

Modtager du en SMS eller mail om, at du skal indbetale en restporto på f.eks. 28,16 kroner, før en pakke kan leveres til dig, skal du bare slette beskeden. Den er falsk.

Nu har to forbrugere, der har klikket og betalt til svindlere, indbragt en sag for Det finansielle ankenævn.

Nævnet mener, at der er en del eget ansvar i sagen. Derfor skal de forudrettede selv betale 8.000 kroner. De var blevet svindlet for henholdsvis 8.600 og 13.400 kroner.

Sådan bliver du narret af postsvindlerne

En besked fra svindlerne via mail eller SMS vil se nogenlunde trovædig ud og vil typisk indeholde et logo fra f.eks. PostNord. Se nedenstående billede.

Det fremgår, at der skal betales en restporto på f.eks. 27,18 eller 14,91 kroner.

Hvis du klikker på linket og åbner NemID-appen, er beløbet dog langt højere. Nogen ser det ikke og godkender uden at tænke sig om.

Falsk mail fra PostNord
Falsk mail fra PostNord (Foto: MereMobil.dk)

Se dig for og reager

De to forbrugere havde godkendt betalingen via NemID-appen uden at nærlæse, hvilket beløb der blev overført. Navnet på modtageren havde heller ikke givet anledning til ikke at overføre pengene.

Forbrugerne burde have nærlæst og reageret på teksten i NemID-appen.

TIP: 4 trusler der kan ramme din telefon

- "Hvis du godkender beløbet i blinde og dermed muliggør, at dit betalingskort bliver misbrugt, risikerer du at hæfte for en stor del af beløbet selv," siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Susanne Aamann i en pressemeddelelse.

Mere til historien

Post- og pakkemailen er ét af MANGE eksempler på kreativ svindel. Hver anden dansker har været udsat for IT-kriminalitet inden for de seneste to år, forlød det i en undersøgelse fra sidste år.

Danskerne sjusker med password - særligt de unge

Cybersikkerhed er vigtigt, men de færreste efterlever dette. En ny undersøgelse viser, at cirka hver anden dansker genbruger passwords på tværs af tjenester.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Advarer mod russisk antivirus

Kaspersky Internet Security kan ikke anbefales, er den kontante melding fra forbrugerorganisation.

(mere…)
Populære Android-apps har opsnappet brugernes data

En række populære apps fra Google Play Store har opsnappet følsomme oplysninger fra brugerne – ulovligt. Du kan se hvilke apps her.

(mere…)
Husker du, at tage backup?

Hvad kan du tåle at miste af dine data og hvornår er din backup opdateret? Læs med og få tips til hvordan du sikrer dine data.

(mere…)
Få et sikkert password på den lette måde

GUIDE: Læs her hvordan du får et sikkert password og beskytter dine onlinekonti og kodeord mod hackere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram