4 trusler der kan ramme din telefon

GUIDE: Undgå at falde i de mest udbredte sikkerhedshuller på din telefon eller computer. Læs gode råd og anbefalinger her.

Sikkerhed, malware, virus
Ingen sikkerhedsløsning scanner for dumhed. Læs hvad du skal passe på (Foto: Dan Nelson)

Din telefon indeholder mange personlige informationer, i nogle tilfælde følsomt materiale, samt billeder fra hele vores liv. Din telefon er således guf for IT-kriminelle.

I forhold til sikkerheden kommer du langt med almindelig sund fornuft.

Hvad er det så, at du skal være opmærksom på, når det handler om sikkerheden på telefonen og dit privatliv? Det får du en række bud på herunder.

Dette skal du passe på

  1. Phishing er en af de mest udbredte metoder til at lokke sagesløse mobilbrugere i fælden. Det kan ske ved, at du modtager en besked om, at der er kommet en pakke, som du skal betale for at få frigivet. Det kan også være beskeder, som udgiver sig for at komme fra en myndighed eller bank. Typisk vil der være et link, som er designet til at efterligne en troværdig hjemmeside. Her skal du indtaste personlige informationer om oplysningerne fra dit kreditkort.
  2. Falske apps er apps som udgiver sig for noget de ikke er. Det kan være antivirus eller ad-blockere, som typiske eksempler. Det kan også være en app, der i titlen ligner en kendt app, men som er lavet for at udspionere dig eller opfange informationer fra din telefon. Den letteste måde at beskytte sig på er ved ikke at hente apps uden om de officielle appbutikker som Google Play og App Store på iPhone.
  3. Gratis Wi-Fi forbindelser kan være et falsk netværk, som er opsat i det offentlige rum. Du vil stadig komme på nettet, men bagmændene kan aflure din adværd og potentielt opsnappe dine bankoplysninger og andre private ting i kommunikationen. Det kan udnyttes til at stjæle din identitet. Brug så vidt muligt telefonens egen mobilforbindelse fremfor et netværk i det offentlige rum.
  4. Stalkerware kan udspionere dig. En arbejdsgiver eller en stalker kan installere software på telefonen, som kan følge din adfærd og position, læse dine beskeder samt styre kamera og mikrofon. Den vej igennem kan der lyttes ned på, hvad du siger – eller kigge med gennem kameraet. Det kræver, at vedkommende, der vil forfølge dig, installerer software på din telefon eller lokker dig til at downloade den over nettet.

Kilde: Bitdefender

Tusindevis af danske computere er guf for IT-kriminelle

Hvad gør du for at undgå truslerne

Du skal hele tiden være på vagt og ikke tro på hvad som helst du modtager. Intet sikkerhedsprogram kan redde en bruger fra skødesløshed eller dumme handlinger.

Et antivirusprogram i gammeldags forstand gavner ikke noget. Vil du have en app eller et program til at hjælpe dig, skal du se efter en egentlig sikkerhedsløsning fra et af de kendte sikkerhedsfirmaer.

Sikkerhedsprogrammet kan blandt andet scanne apps du downloader, så du undgår de kendte farlige apps. Det vil også kunne blokere hjemmesider, som forsøger at fiske informationer ud af dig.

Priserne er forskellige, men du skal forvente 300-500 kroner om året for en løsning, der beskytter alle hjemmets computere og telefoner.

Navne som F-Secure, Bitdefender, AVG og Norton er blandt kendte navne, som du trygt kan se efter.

LÆS OGSÅ: Mistanke om bagdøre i kameraer fra Kina

Mere til historien

Nogle firmaer tilbyder gratis sikkerhedsløsninger til computere og telefoner. Lad dig ikke friste af resulateterne på Google, der kan være falske imellem. Tjek i stedet nogle af de tests Forbrugerrådet Tænk har lavet.

Apple advarer: Lav ikke mormor-tricket

TIP: Apple underkender det gamle trick med at smide en våd telefon i ukogte ris.

(mere…)
Så meget kan du spare ved at skifte til en elbil

TIP: En gennemsnitslig pendler kan spare 14.500 kroner om året ved at køre i en elbil på arbejde fremfor en dieselbil. Beregn selv.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Igen relevant: Tjek el-priserne på telefonen

TIP: Se dagspriserne på el. Der er penge at spare, hvis du kan planlægge dit brug af strøm.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram