Sony Xperia XZ Premium – første kig på verdens første 4K HDR telefon

5

WEB-TV: Sony XZ Premium, Xperia XZs, XA1 og en overraskelse. Her er det første kig på Sonys telefon-lineup for foråret 2017.

Uklart om 4K-skærmen kan bruges til YouTube

Sony Xperia XZ Premium (Foto: MereMobil.dk)
Sony Xperia XZ Premium (Foto: MereMobil.dk)

Sony har præsenteret et nyt flagskibs-device, Xperia XZ Premium, der kommer med helt ny teknologi, som for nogle slutbrugere vil være opsigtvækkende.

Naturligvis er super-slowmotion sekvenser med 960 billeder i sekundet en ret cool gimmick, ligesom 4K HDR skærm, verdens første af sin slags i en smartphone, vil give en oplevelse af, at man for alvor har fået en ny telefon. Dertil kommer den nye Snapdragon 835 processor, som også forventes i Samsungs topmodel Galaxy S8.

Det er på nuværende tidspunkt uklart hvorvidt Netflix og YouTube vil kunne levere 4K-videoindhold til den kompakte 4K HDR skærm.

Jeg har besøgt Sony, og fået det første kig på Xperia XZ Premium med hjem, som du kan se på indslaget øverst i denne artikel.

Sammenligning: De nye Sony telefoner side om side

Se også Xperia XZs og Xperia XA1

Det blev også til et kig på de andre nye telefoner fra Sonys forårskollektion; Xperia XZs og Xperia XA1. Sony har desuden præsenteret Xperia XZ1 Ultra med seks tommer Full HD-skærm, men denne er indtil videre ikke planlagt til lancering i vores markedsområde. Du kan se dem alle i indslaget.

Hvis ikke man vil have topmodellen, kan Sony Xperia XZs være et kig værd. Telefonen er en opgraderet udgave af Xperia XZ, som jeg anmeldte i september 2016. Xperia XZ fik 5 ud af stjerner. Det var en stabil smartphone, der dog manglede det sidste for at overraske.

XZs har, i forhold til XZ, den nye Motion Eye kamera (med superslow), kraftigere processor, 4 GB RAM og en lavere pris en Xperia XZ havde da den kom på markedet. Det bliver spændende om Xperia XZs er en lige så god oplevelse som forgængeren, hvilket der er alt mulig grund til at tro.

Læs mere om Sony Xperia XZs

Xperia XZ Premium med 64 GB hukommelse har en vejledende pris på 5.999 kroner, og den kommer ved månedsskiftet maj/juni i år. Xperia XZs og Xperia XA1 lander i løbet af april til henholdsvis 4.499 og 2.499 kroner uden abonnement.

Læs mere om pris og tilgængelighed

Alle telefonerne leveres med Android 7 Nougat.

Mere til historien

Sony Xperia XZ Premium vandt prisen som ”Bedste nye smartphone eller Connected Mobile Device” ved Global Mobile Awards i Barcelona. Prisuddelingen blev afholdt i forbindelse med Mobile World Congress 2017.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer