Sony Xperia XZ Premium – første kig på verdens første 4K HDR telefon

WEB-TV: Sony XZ Premium, Xperia XZs, XA1 og en overraskelse. Her er det første kig på Sonys telefon-lineup for foråret 2017.

Uklart om 4K-skærmen kan bruges til YouTube

Sony Xperia XZ Premium (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia XZ Premium (Foto: MereMobil.dk)

Sony har præsenteret et nyt flagskibs-device, Xperia XZ Premium, der kommer med helt ny teknologi, som for nogle slutbrugere vil være opsigtvækkende.

Naturligvis er super-slowmotion sekvenser med 960 billeder i sekundet en ret cool gimmick, ligesom 4K HDR skærm, verdens første af sin slags i en smartphone, vil give en oplevelse af, at man for alvor har fået en ny telefon. Dertil kommer den nye Snapdragon 835 processor, som også forventes i Samsungs topmodel Galaxy S8.

Det er på nuværende tidspunkt uklart hvorvidt Netflix og YouTube vil kunne levere 4K-videoindhold til den kompakte 4K HDR skærm.

Jeg har besøgt Sony, og fået det første kig på Xperia XZ Premium med hjem, som du kan se på indslaget øverst i denne artikel.

- Sammenligning: De nye Sony telefoner side om side

Se også Xperia XZs og Xperia XA1

Det blev også til et kig på de andre nye telefoner fra Sonys forårskollektion; Xperia XZs og Xperia XA1. Sony har desuden præsenteret Xperia XZ1 Ultra med seks tommer Full HD-skærm, men denne er indtil videre ikke planlagt til lancering i vores markedsområde. Du kan se dem alle i indslaget.

Hvis ikke man vil have topmodellen, kan Sony Xperia XZs være et kig værd. Telefonen er en opgraderet udgave af Xperia XZ, som jeg anmeldte i september 2016. Xperia XZ fik 5 ud af stjerner. Det var en stabil smartphone, der dog manglede det sidste for at overraske.

XZs har, i forhold til XZ, den nye Motion Eye kamera (med superslow), kraftigere processor, 4 GB RAM og en lavere pris en Xperia XZ havde da den kom på markedet. Det bliver spændende om Xperia XZs er en lige så god oplevelse som forgængeren, hvilket der er alt mulig grund til at tro.

- Læs mere om Sony Xperia XZs

Xperia XZ Premium med 64 GB hukommelse har en vejledende pris på 5.999 kroner, og den kommer ved månedsskiftet maj/juni i år. Xperia XZs og Xperia XA1 lander i løbet af april til henholdsvis 4.499 og 2.499 kroner uden abonnement.

- Læs mere om pris og tilgængelighed

Alle telefonerne leveres med Android 7 Nougat.

Mere til historien

Sony Xperia XZ Premium vandt prisen som ”Bedste nye smartphone eller Connected Mobile Device” ved Global Mobile Awards i Barcelona. Prisuddelingen blev afholdt i forbindelse med Mobile World Congress 2017.

Sony PlayStation arbejder på en håndholdt enhed

BEKRÆFTET: Sony arbejder på, at producere en håndholdt gamingenhed, der forhåbentlig bliver lanceret til julehandlen.

(mere…)
Stil og power i én enhed: Oplev Motorola Edge 40 Pro - anmeldelse

VIDEO: Pålidelig telefon med lynhurtig opladning. Med Motorola Edge 40 Pro siger du farvel til bekymringerne om batterilevetid.

(mere…)
Sony Xperia 1 V – endnu en super-niche mobil

Mindre varmeudledning, nyt kamerasetup og fotofunktioner samt lavere strømforbrug ved videooptagelse. Velkommen til Sony Xperia 1 V.

(mere…)
Sony Xperia 10 V – mellemklassemobil til en skarp pris

Sony en ny i telefon mellemklassen. Vi ser her nærmere på Sony Xperia 10 V. Se pris og tilgængelighed.

(mere…)
Sony Xperia 1 V afsløres i maj

Så er datoen for Sonys kommende lanceringsevent klar og du kan glæde dig til. Sony Xperia 1 V er på vej.

(mere…)
Her det nyeste om Sony Xperia 5 V

Sony Xperia 5 V forventes på markedet senere i år. Her er de nyeste detaljer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram