Microsoft: Lumia produceres ikke mere

Der produceres ikke længere Lumia-telefoner, bekræfter Microsoft.

Lumia 830

Lumia 830 (Foto: Microsoft)

Det startede ellers lovende med Microsofts mobilsatsning på Lumia-serien. Windows Phone, nu Windows 10 Mobile, er en fremragende platform. Apps er den primære årsag til dens manglende folkelige udbredelse. Det er i hvert fald min vurdering.

Når man kigger omkring, efter Lumia, er det kun skeptiske blikke der ser tilbage. De er tomme i øjnene for telefonerne sælger ikke. Tilbage i august beskrev vi hvordan markedsandelene for Microsofts mobiltiltag bare bliver mindre for hver måned. En markedsandel på 0,6 procent er i denne sammenhæng stort set ingenting.

De eneste man hører tale om Lumia, ud over Microsoft, er IT-chefer og indkøbere i store virksomheder, der gerne vil have Lumia-telefoner og Windows telefoner ud til medarbejderne. Samspil mellem Microsofts egne systemer er her et stort argument. Men et faktum er, at medarbejderne ikke gider have telefonerne. De bruger dem fordi det er pålagt.

- TEST: Lumia 950 XL er skuffende

Ingen produktion af Lumia

For kort tid tiden hørte jeg på vandrørene, at Microsoft er stoppet med at producere Lumia-telefoner, og har vist sig, at være mere end et rygte.

- ”Det er korrekt, at vi ikke længere producerer mobiltelefoner under Lumia-brandet – men vi har fortsat modellerne Lumia 650, 950 og 950XL i den danske handel, som vi fortsat supporterer,” fortæller Martin Thorning Hansen, divisionschef for Windows i Microsoft Danmark til MereMobil.dk.

- Mød den nye Surface Book i/ og Surface Studio

Microsoft har endnu ikke løftet sløret for deres lanceringsplaner for nye mobile enheder. Derfor kan Martin Thorning Hansen ikke kommentere yderligere på denne del.

- ”Windows til små skærme med særligt fokus på 3-i-1-enheder, vil vi fortsat understøtte og udvikle. Med frasalget af feature phone-forretningen og strømliningen af smartphone-delen har vi valgt at fokusere på det, der differentierer os på dette marked; sikkerhed, håndterbarhed og Continuum-funktionen,” lyder det fra Microsofts divisionschef for Windows.

Han lægger vægt på samarbejdet med HP om HP Elite X3.

- Læs mere om HP Elite X3

Mere til historien

Lige nu er det altså uklart om Microsoft genoptager produktionen af telefoner. Eksempelvis under et andet brand-navn. Eller om de satser på samarbejder med eksterne partnere som HP.

Nu fjernes det simple skriveprogram fra Windows

WordPad bliver ikke længere opdateret og udfases, fortæller Microsoft.

(mere…)
Microsoft udfaser Xbox Live Gold

Xbox har annonceret, at de udfaser Xbox Live Gold tjenesten og erstatter den med en ny tjeneste under Game Pass navnet.

(mere…)
Call of Duty vil fortsat blive udgivet til PlayStation

Bliver handlen mellem Microsoft og Activision Blizzard godkendt, så vil Call of Duty fortsat udkomme til PlayStation.

(mere…)
Xbox Series X – nu stiger prisen

Overvejer du at købe en Xbox Series X, så skal du slå til nu længe. En prisstigning på X Box og Gamepass er nemlig på vej.

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram