Microsoft fyrer næsten 2000 medarbejdere - også i Danmark

Microsoft mobilafdeling fyrer 1850 medarbejdere. Også danske medarbejdere i Microsoft har fået en fyreseddel.

Lumia 650 (Foto: Microsoft)

Lumia 650 (Foto: Microsoft)

Der har det sidste stykke tid været dårlig nyheder for Microsofts mobilafdeling. Windows 10 til telefoner har ikke fået den modtagelse som Microsoft havde forventet, og deres Lumia 950 XL mødte heller ikke ubetinget klapsalver, primært på grund af manglende apps.

- Salget af Microsofts Lumia-telefoner styrtdykker

Satya Nadella, der er chef for Microsoft, tager derfor konsekvenserne, og skærer ind til benet i mobilafdelingen. Det er dog ikke amerikanske arbejdspladser der bliver ramt hårdest. Tampere, en by i Finland med 200.000 indbyggere, vil kunne mærke nedskæringerne utroligt hårdt. Små 15 kilometer fra byen ligger nemlig en anden by, som deler navn med et IT firma, Nokia.

Alt i alt vil Microsofts Tampere afdeling miste 1.350 jobs, hvilket er langt størsteparten af de 1.850 medarbejdere, som i alt forventes at skulle få en ubehagelig snak med chefen. Hvordan resten af verden bliver påvirket, og hvordan det vil gå for danske medarbejdere, ved vi endnu ikke, men MereMobil.dk erfarer fra kilder i branchen, at hele den danske mobilafdeling i Microsoft er blevet fyret.

- Microsoft er på katastrofekurs

I 2014 købte Microsoft smartphonedelen af Nokia for 7.2 milliarder dollars, svarende til cirka 43 milliarder kroner i dagens valuta. Ren finansielt har Microsoft nedskrevet værdien med 950 millioner dollars, cirka 6 milliarder kroner, mens der er sat USD 200 millioner af til afskedigelsesomkostninger. Det er cirka 1,2 milliarder kroner til at hjælpe med at finde medarbejdere nye jobs, ekstra måneders løn og lignende.

Windows Mobile fortsætter

Har du en Windows Mobile vil du dog stadig kunne få support, lige som Microsoft stadig vil udvikle på styresystemet, der er koblet sammen med PC styresystemet Windows 10, samt Xbox One.

Det er uvist om der vil komme nye Microsoft smartphones, men med de beskæringer der vil komme i Finland, er det tydeligt at hardwareudviklingen ikke længere vil foregå i Tampere, som førhen.

Mere til historien

Selvom Nokia ikke længere laver smartphones, er der muligheder i fremtiden for et comeback, med Android som platform. Desværre for finske ingeniører vil produktionen formentlig foregå i Asien.

Nu kan du spille Fortnite på iPhone og iPad igen

Microsoft giver Fortnite-fans muligheden for at spille Fortnite på deres Apple-enheder.

 

(mere…)
Reklamer i Windows Stifinder var en fejl 

Pludselig var der reklamer i Windows 11. Det var ikke hensigten, lyder det fra Microsoft.

(mere…)
Outlook på Android lukker ned på gamle versioner

Hver tiende Android-enhed vil ikke kunne opdatere Outlook-appen til nye versioner efter maj måned. Microsoft lukker ned for gamle Android-udgaver.

(mere…)
Nu ejes Call of Duty af Microsoft - har købt Activision Blizzard

450 milliarder danske kroner. Så meget har Microsoft betalt for Activision Blizzard.

(mere…)
Windows 11 er nu officiel

Microsoft har igennem længere tid arbejdet på Windows 11 og nu er den nye Windows-opdatering endelig klar til download.

(mere…)
Windows 11 lanceres den 5. oktober

Så er det officielt. Microsoft har afsløret, at Windows 11 er klar den 5. oktober – og det er gratis.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram