Microsoft fyrer næsten 2000 medarbejdere – også i Danmark

0

Microsoft mobilafdeling fyrer 1850 medarbejdere. Også danske medarbejdere i Microsoft har fået en fyreseddel.

Lumia 650 (Foto: Microsoft)
Lumia 650 (Foto: Microsoft)

Der har det sidste stykke tid været dårlig nyheder for Microsofts mobilafdeling. Windows 10 til telefoner har ikke fået den modtagelse som Microsoft havde forventet, og deres Lumia 950 XL mødte heller ikke ubetinget klapsalver, primært på grund af manglende apps.

Salget af Microsofts Lumia-telefoner styrtdykker

Satya Nadella, der er chef for Microsoft, tager derfor konsekvenserne, og skærer ind til benet i mobilafdelingen. Det er dog ikke amerikanske arbejdspladser der bliver ramt hårdest. Tampere, en by i Finland med 200.000 indbyggere, vil kunne mærke nedskæringerne utroligt hårdt. Små 15 kilometer fra byen ligger nemlig en anden by, som deler navn med et IT firma, Nokia.

Alt i alt vil Microsofts Tampere afdeling miste 1.350 jobs, hvilket er langt størsteparten af de 1.850 medarbejdere, som i alt forventes at skulle få en ubehagelig snak med chefen. Hvordan resten af verden bliver påvirket, og hvordan det vil gå for danske medarbejdere, ved vi endnu ikke, men MereMobil.dk erfarer fra kilder i branchen, at hele den danske mobilafdeling i Microsoft er blevet fyret.

Microsoft er på katastrofekurs

I 2014 købte Microsoft smartphonedelen af Nokia for 7.2 milliarder dollars, svarende til cirka 43 milliarder kroner i dagens valuta. Ren finansielt har Microsoft nedskrevet værdien med 950 millioner dollars, cirka 6 milliarder kroner, mens der er sat USD 200 millioner af til afskedigelsesomkostninger. Det er cirka 1,2 milliarder kroner til at hjælpe med at finde medarbejdere nye jobs, ekstra måneders løn og lignende.

Windows Mobile fortsætter

Har du en Windows Mobile vil du dog stadig kunne få support, lige som Microsoft stadig vil udvikle på styresystemet, der er koblet sammen med PC styresystemet Windows 10, samt Xbox One.

Det er uvist om der vil komme nye Microsoft smartphones, men med de beskæringer der vil komme i Finland, er det tydeligt at hardwareudviklingen ikke længere vil foregå i Tampere, som førhen.

Mere til historien

Selvom Nokia ikke længere laver smartphones, er der muligheder i fremtiden for et comeback, med Android som platform. Desværre for finske ingeniører vil produktionen formentlig foregå i Asien.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer