Salget af Microsofts Lumia-telefoner styrtdykker

Det går alt andet end frem for salget af Microsofts Lumia-telefoner, der i første kvartal 2016 har oplevet et markant fald.

Microsoft Lumia 950 XL (Foto: MereMobil.dk)

Microsoft Lumia 950 XL (Foto: MereMobil.dk)

Da Microsoft i efteråret 2015 offentliggjorde Windows 10 og de nye Lumia-topmodeller, Lumia 950 og Lumia 950 XL, håbede mange på, at det kunne være det, som fik vendt de dårlige salgstal. Men endnu engang er successen udeblevet for Microsoft på smartphone-markedet.

 – TEST: Microsoft Lumia 950 XL – det kunne have været så godt

- Artiklen fortsætter efter annoncen -

Og denne udeblivelse af succes understreges atter ved det netop offentliggjorte regnskab for 1. kvartal 2016. Her fremgår det nemlig, at det kun er lykkedes Microsoft at sælge 2,3 millioner Lumia-telefoner i de første tre måneder i år. Dette er et markant fald på hele 73 procent i forhold til samme kvartal sidste år, hvor det lykkedes Microsoft at sælge 8,6 millioner Lumia-telefoner. Det skriver GSMArena.com.

Sammenlignes med sidste års 4. kvartal, så er der også tale om et mærkbart salg. Her blev solgt 4,5 millioner Lumia-telefoner.

 – Se forskellene på Lumia 950 og Lumia 950 XL

Microsoft afslørede også, at salget af ikke-Lumia smartphones lød på 15,7 millioner eksemplarer, hvilket var et fald fra 24,7 millioner i forhold til samme tidspunkt sidste år. Det skriver GSMArena.com.

Omsætningen i Microsofts smartphone-afdeling er på 46 procent.

Det er spændende om Microsoft er klar med et modtræk til det markante salgstal eller de ender med at trække sig helt ud af smartphone-markedet.

Mere til historien

Microsoft har under deres BUILD-konference oplyst, at der nu er 270 millioner enheder på verdensplan, som har Windows 10 installeret.


Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.