Salget af mobiltelefoner har toppet

Der vil i år blive solgt færre mobiler end sidste år. Producenterne har sværere ved at skaffe komponenter, hvilket kan betyde prisstigninger på telefonerne.

Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge i Pink Gold (Foto: Samsung)

Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge i Pink Gold (Foto: Samsung)

Mobilsalget går nu nedad igen efter, at det formentlig toppede sidste år. Skal man tro analysefirmaet CSS Insight, så vil der blive solgt 1,3 procent færre mobiltelefoner i år end der blev sidste år. De nye tal fra CSS Insight stemmer også overens med, hvad revisions- og konsultentfirmaet Deloitte tidligere har beregnet.

 – Antennerne i smartphones er stadig håbløst ringe

Det er særligt smartphones, som mobilkøberne er interesseret i. Næsten trefjerdedele af alle solgte telefoner vil i 2016 være smartphones – og det ventes, at det i 2020 vil være 90 procent af salget, der er smartphones.

Også i år er der en stigning i salget af smartphones på 4,1 procent i forhold til 2015. Det skriver Business.dk.

 – Overblik: Efterårets nye smartphones

De almindelige mobiltelefoner, som primært kun kan ringe og sende SMS, bliver dyrere og dyrere at skaffe ”indmaden” til.

Apple iPhone 7 (Foto: Apple)

Apple iPhone 7 i Silver (Foto: Apple)

Konkurrencen på mobilmarkedet er fortsat stor og de store producenter forsøger fortsat, at holde fast i deres markedsandele, mens nye og mindre spillere forsøger at få en ”bid af kagen”. Særligt kinesiske producenter har fået godt fat i hjemlandet og også på det europæiske marked er de ved at få fat.

Mangel på komponenter

Priserne vil i sidste halvdel af 2016 stige på forskellige komponenter som glas, kameramoduler, hukommelseschips m.v., da der er begyndt at være mangel på disse.

Det er også første gang i flere år, at priserne på komponenter stiger. Der har dog blandt andet været jordskælv i nogle dele af Asien, som har haft påvirket produktionen.

 – Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Ifølge IDC, så er 47 procent af alle solgte smartphones på det danske marked fra Apple, mens 32 procent er fra Samsung, 8 procent fra Huawei, 5 procent fra LG og 3 procent fra Sony.

Sammenlagt er det Googles styresystem Android, der er det mest udbredte med 52 procent af markedet, mens Apple har 47 procent og altså kun 1 enkelt procent kører Windows.

Sony Xperia XZ (Foto: Sony)

Sony Xperia XZ (Foto: Sony)

Danmark er også et af de lande, hvor man gerne bruger mange penge på en ”premium-telefon”, mens der er lande hvor de ikke har så høje krav.

 – Microsoft er på katestrofekurs med smartphones

Prisen faldt dog 300 kroner i første halvår 2016 for, hvad danskerne i gennemsnit betalte for deres smartphones og tallet er nu på 3.736 kroner.

Mere til historien

I første halvår 2016 (januar-juni) blev der, ifølge analysefirmaet IDC, solgt 1,2 millioner smartphones mod kun 53.000 almindelige mobiltelefoner. Det er omkring 80.000 færre smartphones end i 2015.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram