Salget af mobiltelefoner har toppet

0

Der vil i år blive solgt færre mobiler end sidste år. Producenterne har sværere ved at skaffe komponenter, hvilket kan betyde prisstigninger på telefonerne.

Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge i Pink Gold (Foto: Samsung)
Samsung Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge i Pink Gold (Foto: Samsung)

Mobilsalget går nu nedad igen efter, at det formentlig toppede sidste år. Skal man tro analysefirmaet CSS Insight, så vil der blive solgt 1,3 procent færre mobiltelefoner i år end der blev sidste år. De nye tal fra CSS Insight stemmer også overens med, hvad revisions- og konsultentfirmaet Deloitte tidligere har beregnet.

 – Antennerne i smartphones er stadig håbløst ringe

Det er særligt smartphones, som mobilkøberne er interesseret i. Næsten trefjerdedele af alle solgte telefoner vil i 2016 være smartphones – og det ventes, at det i 2020 vil være 90 procent af salget, der er smartphones.

Også i år er der en stigning i salget af smartphones på 4,1 procent i forhold til 2015. Det skriver Business.dk.

 – Overblik: Efterårets nye smartphones

De almindelige mobiltelefoner, som primært kun kan ringe og sende SMS, bliver dyrere og dyrere at skaffe ”indmaden” til.

Apple iPhone 7 (Foto: Apple)
Apple iPhone 7 i Silver (Foto: Apple)

Konkurrencen på mobilmarkedet er fortsat stor og de store producenter forsøger fortsat, at holde fast i deres markedsandele, mens nye og mindre spillere forsøger at få en ”bid af kagen”. Særligt kinesiske producenter har fået godt fat i hjemlandet og også på det europæiske marked er de ved at få fat.

Mangel på komponenter

Priserne vil i sidste halvdel af 2016 stige på forskellige komponenter som glas, kameramoduler, hukommelseschips m.v., da der er begyndt at være mangel på disse.

Det er også første gang i flere år, at priserne på komponenter stiger. Der har dog blandt andet været jordskælv i nogle dele af Asien, som har haft påvirket produktionen.

 – Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Ifølge IDC, så er 47 procent af alle solgte smartphones på det danske marked fra Apple, mens 32 procent er fra Samsung, 8 procent fra Huawei, 5 procent fra LG og 3 procent fra Sony.

Sammenlagt er det Googles styresystem Android, der er det mest udbredte med 52 procent af markedet, mens Apple har 47 procent og altså kun 1 enkelt procent kører Windows.

Sony Xperia XZ (Foto: Sony)
Sony Xperia XZ (Foto: Sony)

Danmark er også et af de lande, hvor man gerne bruger mange penge på en ”premium-telefon”, mens der er lande hvor de ikke har så høje krav.

 – Microsoft er på katestrofekurs med smartphones

Prisen faldt dog 300 kroner i første halvår 2016 for, hvad danskerne i gennemsnit betalte for deres smartphones og tallet er nu på 3.736 kroner.

Mere til historien

I første halvår 2016 (januar-juni) blev der, ifølge analysefirmaet IDC, solgt 1,2 millioner smartphones mod kun 53.000 almindelige mobiltelefoner. Det er omkring 80.000 færre smartphones end i 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer