Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Kineske smartphoneproducenter tager otte pladser på top 12 over flest solgte enheder i 2016’s første kvartal.

Kina er utrolig vigtig i fremtidens mobilmarked.

Salgstallene for de tre første måneder af 2016 er blevet opgjort. Der viser sig en meget klar tendens. Firmaet IC Insights har gravet i tallene og fundet Samsung på førstepladsen med 81,5 millioner smartphones. Apple nupper andenpladsen med 51,6 millioner iPhones mens resten af listen er præget af kinesiske producenter.

Huawei og Oppo har tredje og fjerdepladsen, mens den lidt mindre kendte Xiaomi har femtepladsen. Dernæst følger Vivo, ZTE, Lenovo, TCL og Meizu. Blandt disse er den kun Lenovo vi rigtigt kender i Danmark, dog med deres smartphonebrand Motorola.

Huawei masseopdaterer til Android 6

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)

Bevæger vi os ud over top ti finder vi japanske Sony der har solgt 3,4 millioner enheder, og amerikanske Microsoft der solgte 2,3 millioner Windows Phones.

IC Insights mener dog, at det er en stakket frist, da Sony og Microsoft næste år vil blive overhalet af endnu et kinesisk mærke, Coolpad. Det stemmer også fint ens med Sony’s egne ambitioner om at sælge færre, men flere mellemklasse og high-end smartphones.

For at gøre ondt værre, set med vestlige briller, så forventer en del analytikere også, at både Apple og Samsung vil sælge lidt færre smartphones. Samtidig vil fem af de kinesiske brands vækste med 29 procent, eller mere, for at imødekomme markedets efterspørgsel. Med andre ord vil segmentet for smartphones i mellem og budget-klassen vokse, mens færre vil købe topmodeller. Forudsat at analytikerne får ret.

Mere til historien

De fleste læsere husker nok Nokia, og Ericsson før det blev til Sony Ericsson og senere blot Sony. Dengang var markedet præget af amerikanske og europæiske smartphones. Nu er det ved at være en saga blot.

AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Elgiganten kan ende på kinesiske hænder

Kinesere og amerikanere slås om opkøb af ejerne af Elgiganten og de 2.400 danske ansatte.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram