Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Kineske smartphoneproducenter tager otte pladser på top 12 over flest solgte enheder i 2016's første kvartal.

Kina er utrolig vigtig i fremtidens mobilmarked.

Salgstallene for de tre første måneder af 2016 er blevet opgjort. Der viser sig en meget klar tendens. Firmaet IC Insights har gravet i tallene og fundet Samsung på førstepladsen med 81,5 millioner smartphones. Apple nupper andenpladsen med 51,6 millioner iPhones mens resten af listen er præget af kinesiske producenter.

Huawei og Oppo har tredje og fjerdepladsen, mens den lidt mindre kendte Xiaomi har femtepladsen. Dernæst følger Vivo, ZTE, Lenovo, TCL og Meizu. Blandt disse er den kun Lenovo vi rigtigt kender i Danmark, dog med deres smartphonebrand Motorola.

- Huawei masseopdaterer til Android 6

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)

Bevæger vi os ud over top ti finder vi japanske Sony der har solgt 3,4 millioner enheder, og amerikanske Microsoft der solgte 2,3 millioner Windows Phones.

IC Insights mener dog, at det er en stakket frist, da Sony og Microsoft næste år vil blive overhalet af endnu et kinesisk mærke, Coolpad. Det stemmer også fint ens med Sony's egne ambitioner om at sælge færre, men flere mellemklasse og high-end smartphones.

For at gøre ondt værre, set med vestlige briller, så forventer en del analytikere også, at både Apple og Samsung vil sælge lidt færre smartphones. Samtidig vil fem af de kinesiske brands vækste med 29 procent, eller mere, for at imødekomme markedets efterspørgsel. Med andre ord vil segmentet for smartphones i mellem og budget-klassen vokse, mens færre vil købe topmodeller. Forudsat at analytikerne får ret.

Mere til historien

De fleste læsere husker nok Nokia, og Ericsson før det blev til Sony Ericsson og senere blot Sony. Dengang var markedet præget af amerikanske og europæiske smartphones. Nu er det ved at være en saga blot.

Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
860 millioner betalinger for Apples tjenester

Apple har nu 860 millioner betalte abonnementer på tværs af tjenester. iPhone er fortsat i førertrøjen.

(mere…)
Galaxy S22 Ultra er den mest populære Samsung-telefon

Den mest populære telefon fra Samsung gennem længere tid er overraskende nok den dyreste. Galaxy S22 Ultra har solgt mere end 10 mio. styks.

(mere…)
Smartwatchmarkedet ledes fortsat af Apple Watch

Apple er fortsat markedsleder på smartwatch-markedet, men ikke når det gælder ”premium” smartwatches.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram