Kinesiske smartphones indtager salgslisterne

Kineske smartphoneproducenter tager otte pladser på top 12 over flest solgte enheder i 2016's første kvartal.

Kina er utrolig vigtig i fremtidens mobilmarked.

Salgstallene for de tre første måneder af 2016 er blevet opgjort. Der viser sig en meget klar tendens. Firmaet IC Insights har gravet i tallene og fundet Samsung på førstepladsen med 81,5 millioner smartphones. Apple nupper andenpladsen med 51,6 millioner iPhones mens resten af listen er præget af kinesiske producenter.

Huawei og Oppo har tredje og fjerdepladsen, mens den lidt mindre kendte Xiaomi har femtepladsen. Dernæst følger Vivo, ZTE, Lenovo, TCL og Meizu. Blandt disse er den kun Lenovo vi rigtigt kender i Danmark, dog med deres smartphonebrand Motorola.

- Huawei masseopdaterer til Android 6

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)

Sony Xperia XA (Foto: Meremobil.dk)

Bevæger vi os ud over top ti finder vi japanske Sony der har solgt 3,4 millioner enheder, og amerikanske Microsoft der solgte 2,3 millioner Windows Phones.

IC Insights mener dog, at det er en stakket frist, da Sony og Microsoft næste år vil blive overhalet af endnu et kinesisk mærke, Coolpad. Det stemmer også fint ens med Sony's egne ambitioner om at sælge færre, men flere mellemklasse og high-end smartphones.

For at gøre ondt værre, set med vestlige briller, så forventer en del analytikere også, at både Apple og Samsung vil sælge lidt færre smartphones. Samtidig vil fem af de kinesiske brands vækste med 29 procent, eller mere, for at imødekomme markedets efterspørgsel. Med andre ord vil segmentet for smartphones i mellem og budget-klassen vokse, mens færre vil købe topmodeller. Forudsat at analytikerne får ret.

Mere til historien

De fleste læsere husker nok Nokia, og Ericsson før det blev til Sony Ericsson og senere blot Sony. Dengang var markedet præget af amerikanske og europæiske smartphones. Nu er det ved at være en saga blot.

Xiaomi runder kæmpe milepæl

Xiaomi har netop afsløret, at de har solgt 72 mio. af Redmi Note i Indien siden 2014, men nu er en global milepæl nået.

(mere…)
Verdens største iPhone-fabrik ramt af corona-protester

Politi og myndigheder iført beskyttelsesdragter forsøger, at standse flygtende ansatte på Foxconns enorme iPhone-fabrik i Zhengzhou.

(mere…)
Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Google: Pixel 7-serien er kommet godt fra start

Pixel 7-telefonerne har solgt bedre end nogen anden Pixel-telefon i de første uger efter salgsstart, oplyser Google.

(mere…)
Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

(mere…)
Mobilproducent headhunter og forfremmer danskere

Noget der ligner et ’dreamteam’ skal sætte turbo under væksten og salget hos OnePlus.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram