Sony forventer nedgang i smartphone-salg

1

Sony har fremvist sine forventninger til det kommende år, hvor de forventer at sælge 20 procent færre smartphones.

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)
Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Sony har gennem tiden solgt mange smartphones, og er i de senere år begyndt at kigge mere på de dyrere modeller, snarere end mellemklassen, hvor man ellers kan sælge rigtigt mange enheder.

Sidste år havde Sony et tab på 61,4 milliarder Yen, hvilket er cirka 3,7 milliarder kroner. Men når det nuværende financielle år slutter, vil Sony lande på 5 milliarder Yen, omkring 300 millioner kroner. Når vi skriver financielle år, er det fordi Sony’s regnskabsmæssige år går fra 1. april til 31. marts. Så for Sony, og mange andre virksomheder, slutter 2017 teknisk set først 31 marts 2017.

Ny strategi

Sonys financielle år 2017, Foto: GSM Arena.
Sonys financielle år 2017, Foto: GSM Arena.

For at få vendt underskud til overskud vil Sony satse endnu mere på high-end modeller, og gøre sig mindre i mellemklassen, hvor en række nye firmaer fra Asien gør sit indtog.

Blandt andet Oppo, OnePlus og især Huawei rykker i disse år. Samtidig vil Sony holde sig i baggrunden på de markeder som Sony kalder “uprofitable geografiske områder”. Hvilke lande der ikke giver nok overskud, nævner Sony ikke, men formentlig tales der om Syd- og Mellemamerika, og dele af Afrika og Asien.

Derfor kan vi forvente at Sony satser endnu mere på Z-serien, som har fået fin succes og rigtig fine anmeldelser, selvom vi i Z5 Premium savner lidt forandring. Mere positiv stemt er vi for den nye X serie, som fik 5 ud 6 stjerne og en “MereMobil Anbefaler”.

Xperia E5
Xperia E5

 – Sony Xperia XA, X og X Performace side om side

Sidste år, der sluttede 31 marts 2016, nåede Sony at sælge 24,9 millioner smartphones, men med den nye strategi vil Sony forvente at sælge 20 millioner enheder, men som dog vil give højere indtjening.

Synes du det er rigtig for Sony, at satse mere på smartphones i den øvre del af mellem klassen, samt topmodeller?

Mere til historien

Sony lægger sig dog ikke fladt på maven, der er nemlig rygtet en Xperia E5, med 4.6 tommer skærm i 720p opløsning, MediaTek MT6735 processor, 1.5GB RAM, 16GB lager og 16MP/5MP kamera. Den vil formentlig skulle konkurrere mod Motorola G4 Play.

Læs også:
Web-TV: Eksperter er bekymrede for Sony

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer