Sony forventer nedgang i smartphone-salg

Sony har fremvist sine forventninger til det kommende år, hvor de forventer at sælge 20 procent færre smartphones.

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Sony Xperia X (Foto: MereMobil.dk)

Sony har gennem tiden solgt mange smartphones, og er i de senere år begyndt at kigge mere på de dyrere modeller, snarere end mellemklassen, hvor man ellers kan sælge rigtigt mange enheder.

Sidste år havde Sony et tab på 61,4 milliarder Yen, hvilket er cirka 3,7 milliarder kroner. Men når det nuværende financielle år slutter, vil Sony lande på 5 milliarder Yen, omkring 300 millioner kroner. Når vi skriver financielle år, er det fordi Sony’s regnskabsmæssige år går fra 1. april til 31. marts. Så for Sony, og mange andre virksomheder, slutter 2017 teknisk set først 31 marts 2017.

Ny strategi

Sonys financielle år 2017, Foto: GSM Arena.

Sonys financielle år 2017, Foto: GSM Arena.

For at få vendt underskud til overskud vil Sony satse endnu mere på high-end modeller, og gøre sig mindre i mellemklassen, hvor en række nye firmaer fra Asien gør sit indtog.

Blandt andet Oppo, OnePlus og især Huawei rykker i disse år. Samtidig vil Sony holde sig i baggrunden på de markeder som Sony kalder “uprofitable geografiske områder”. Hvilke lande der ikke giver nok overskud, nævner Sony ikke, men formentlig tales der om Syd- og Mellemamerika, og dele af Afrika og Asien.

Derfor kan vi forvente at Sony satser endnu mere på Z-serien, som har fået fin succes og rigtig fine anmeldelser, selvom vi i Z5 Premium savner lidt forandring. Mere positiv stemt er vi for den nye X serie, som fik 5 ud 6 stjerne og en “MereMobil Anbefaler”.

Xperia E5

Xperia E5

 – Sony Xperia XA, X og X Performace side om side

Sidste år, der sluttede 31 marts 2016, nåede Sony at sælge 24,9 millioner smartphones, men med den nye strategi vil Sony forvente at sælge 20 millioner enheder, men som dog vil give højere indtjening.

Synes du det er rigtig for Sony, at satse mere på smartphones i den øvre del af mellem klassen, samt topmodeller?

Mere til historien

Sony lægger sig dog ikke fladt på maven, der er nemlig rygtet en Xperia E5, med 4.6 tommer skærm i 720p opløsning, MediaTek MT6735 processor, 1.5GB RAM, 16GB lager og 16MP/5MP kamera. Den vil formentlig skulle konkurrere mod Motorola G4 Play.

Læs også:
Web-TV: Eksperter er bekymrede for Sony

Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
Mere end 2,2 milliarder aktive Apple-enheder

Ifølge Apples seneste regnskab er det iPhones og serviceydelserne, som går frem. Antallet af aktive Apple-enheder er enormt.

(mere…)
PlayStation fjerner købt indhold

Har du købt en film eller serie via PlayStation, så er der en sandsynlighed for at du mister adgangen - selvom du har købt filmen.

(mere…)
Sony Xperia 10 V får Android 14

Android 14-opdateringen er frigivet til Sony Xperia 10 V enheder rundt i Europa. 

(mere…)
Underlig begrænsning på PlayStation 5 Slim

En X-bruger har observeret at disk-drevet på den nye PlayStation 5 Slim, bliver afregistreret ved nulstilling.

(mere…)
Sony har solgt mere end 46,6 mio. PS5-konsoller

PlayStation 5 konsollerne er efterhånden blevet til at få fat i og det har givet øget vækst i salget i det seneste kvartal.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram