Eksperterne er bekymrede for Sony

9

WEB-TV: Sony Xperia X og hele Sony Mobile kan blive presset af konkurrenterne, vurderer en række techeksperter jeg har talt med.

Etableret varemærke med vanskelige vilkår

Sony står som varemærke stærkt i forbrugernes bevidsthed. Det var Sony der opfandt Walkman. Vi kender dem for Walkman- og Cypershot telefonerne, samt TV-skærme i høj kvalitet. På smartphone-området blev Sony kendt for, at introducere vandtætte telefoner, og de står i det hele taget for høj driftssikkerhed.

I Danmark kæmper Sony og Huawei om tredjepladsen på markedet, og de nye Xperia X telefoner skal hjælpe Sony til en etablering af positionen efter Samsung og Apple.

Ved et besøg hos Sony i Tokyo, Japan, talte jeg med en række fremtrædende techjournalister fra vores nabolande, der alle var bekymrede for Sony, og ikke ser Xperia X kan stabilisere Sony på mobilmarkedet.

Sony klar med Xperia X-serie

– ”Xperia X er en god telefon, men det er vanskeligt for Sony, at konkurrere med Samsung, LG og Huawei. Efter min mening er der problemer med kameraet. Billedkvaliteten er en smule højere hos Samsung og LG,” fortæller Andreas Seeger, journalist ved Connect.de.

Sony: Smartphones alene er ikke rentabelt nok

Finn Jarle, journalist på Tek.no mener, at Samsung satte baren højt ved Edge-telefonerne, der var en slags ’eye-opener’ med helt nye designs. Han er usikker på om Sony har den wow-faktor med sig som Samsung Galaxy Edge havde ved lanceringen.

– ”Sony har kommunikeret, at Xperia X skulle være en ny begyndelse, men jeg har svært ved at se det. Det er ikke særligt overbevisende. Der er ikke noget ved Xperia X, der siger til mig, at ’den her må jeg bare have’, ” lyder det fra Peter Gotschalk, redaktionschef på Lyd & Billede i Danmark, Norge og Sverige.

Peter Gotschalk mener, at Huawei har lettere ved at etablere sig som en fast nummer tre i markedet, end Sony har.

Web-TV: Sony eksperimenterer med hjemme-robot

Første kig på Xperia X

Mere til historien

Fra januar til oktober 2015 havde Sony en markedsandel i Danmark på 8 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer