Eksperterne er bekymrede for Sony

WEB-TV: Sony Xperia X og hele Sony Mobile kan blive presset af konkurrenterne, vurderer en række techeksperter jeg har talt med.

Etableret varemærke med vanskelige vilkår

Sony står som varemærke stærkt i forbrugernes bevidsthed. Det var Sony der opfandt Walkman. Vi kender dem for Walkman- og Cypershot telefonerne, samt TV-skærme i høj kvalitet. På smartphone-området blev Sony kendt for, at introducere vandtætte telefoner, og de står i det hele taget for høj driftssikkerhed.

I Danmark kæmper Sony og Huawei om tredjepladsen på markedet, og de nye Xperia X telefoner skal hjælpe Sony til en etablering af positionen efter Samsung og Apple.

Ved et besøg hos Sony i Tokyo, Japan, talte jeg med en række fremtrædende techjournalister fra vores nabolande, der alle var bekymrede for Sony, og ikke ser Xperia X kan stabilisere Sony på mobilmarkedet.

Sony klar med Xperia X-serie

– ”Xperia X er en god telefon, men det er vanskeligt for Sony, at konkurrere med Samsung, LG og Huawei. Efter min mening er der problemer med kameraet. Billedkvaliteten er en smule højere hos Samsung og LG,” fortæller Andreas Seeger, journalist ved Connect.de.

Sony: Smartphones alene er ikke rentabelt nok

Finn Jarle, journalist på Tek.no mener, at Samsung satte baren højt ved Edge-telefonerne, der var en slags ’eye-opener’ med helt nye designs. Han er usikker på om Sony har den wow-faktor med sig som Samsung Galaxy Edge havde ved lanceringen.

– ”Sony har kommunikeret, at Xperia X skulle være en ny begyndelse, men jeg har svært ved at se det. Det er ikke særligt overbevisende. Der er ikke noget ved Xperia X, der siger til mig, at ’den her må jeg bare have’, ” lyder det fra Peter Gotschalk, redaktionschef på Lyd & Billede i Danmark, Norge og Sverige.

Peter Gotschalk mener, at Huawei har lettere ved at etablere sig som en fast nummer tre i markedet, end Sony har.

Web-TV: Sony eksperimenterer med hjemme-robot

Første kig på Xperia X

Mere til historien

Fra januar til oktober 2015 havde Sony en markedsandel i Danmark på 8 procent.

Robotplæneklipper? Her er min store 2024-guide

GUIDE: Her får du de mest udbredte myter og misforståelser omkring græsklipning og robotplæneklippere. Plus gode råd.

(mere…)
Smartphone-markedet fortsætter vækst

Ifølge analysefirmaet Canalys, så fortsætter væksten på smartphone-markedet for tredje kvartal i træk.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
Her er en solid allround-telefon med mangler

VIDEO: Motorola Edge 50 Pro er en ret solid telefon, der blot mangler store rettelser via softwareopdateringer.

(mere…)
MacBook Air M3 er en lækker lille opgradering | Test

TEST: Forvent ikke en revolution i MacBook Air M3. Forvent en lækker lille, og dyr, opgradering. Læs min MacBook Air test her.

(mere…)
Her er 2 billigere alternativer til iPad Pro 2024

GUIDE: Den nye iPad Pro med M4-chip er ikke billig. Derfor har jeg set på 2 billigere alternativer til iPad Pro.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram