Sony eksperimenterer med hjemmerobot – mød Xperia Agent

2

WEB-TV: Xperia Agent er et lille skridt mod en hjemmerobot, der kan hjælpe dig. Se her Xperia Agent gå de første spæde skridt.

Mere om konceptet Xperia Agent

Xperia Agent koncept (Foto: MereMobil.dk)
Xperia Agent koncept (Foto: MereMobil.dk)

Sony mener det er vanskeligt, at tjene penge nok til en fornuftig forretning, på smartphone-området alene. Derfor bliver Xperia varemærket fremadrettet brugt på flere typer af produkter, ud over smartphones.

Sony: Smartphones alene er ikke rentabelt nok

Det har resulteret i Xperia Ear, Eye, Projector og Agent. De tre sidste er konceptprodukter, der endnu ikke har en eksakt lanceringsdato eller pris. Det skal mest ses som designtanker. Sony vil dog komme tættere på disse detaljer i løbet 2016, fortæller de.

Med Xperia Agent flytter Walley ind i familien. Det er en lille robotlignende enhed, der forsøger, at være venlig og hjælpe med forskellige ting.

Xperia Agent er ikke et færdigt produkt endnu. Men tankerne bag er, at det skal være en slags “kunstig intelligens” i et meget tidligt stadie. Agent minder om fødselsdage du skal huske, fortæller om vejret og trafiksituationen og kan vise indkomne fotos fra sociale medier, via en lille indbygget projektor.

Brugeren kan aktivere og styre Xperia Agent med stemmestyring.

MereMobil.dk har besøgt Sony Mobile i Tokyo, Japan, og fået den første fremvisning af demoprogrammet for Xperia Agent konceptet. Demoen kan du se i videoen herover.

Som nævnt er Xperia Agent et konceptprodukt, der skal vise nogle tanker om, i hvilken retning det kan gå, men ikke nødvendigvis den retning det går. Måske netop også derfor er der ingen udmeldinger om hvornår forbrugerne kan få Agent i hænderne, eller til hvilken pris.

Spørgsmålet er også om forbrugerne kan se sig selv have en mini Walley i hjemmet. Hvad tænker du? Tror du et produkt som dette har en fremtid?

Mere til historien

Xperia Ear, et interaktivt headset med stemmekommandoer i stil med Siri og Google Now, kommer på markedet i 2016, lyder det fra Sony.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer