Huawei P9 Lite test – imponerede til prisen

TEST: Huawei P9 Lite er så imponerede, at du glemmer der er tale om en mellemklasse-telefon. Læs her vores Huawei P9 Lite test.

Huawei P9 Lite i sort (Foto: Huawei)

Huawei P9 Lite i sort (Foto: Huawei)

Huawei P9 blev lanceret med store armbevægelser – lidt for store. De gav bagslag i min anmeldelse, da telefonen lige knapt kunne leve op til de mange lovprisende ord fra producenten. Det gør ikke P9 til en dårlig telefon. Den blev bare oversolgt.

Når det kommer til Huawei P9 Lite er den derimod undersolgt. Den blev præsenteret med højre hånd under disken…. ”Nå ja – vi har for resten også den her…”.

Velkommen til min Huawei P9 Lite test. En anmeldelse af en telefon, der endte med at overraske helt vildt.

Du finder her mulighed for at købe Huawei P9 Lite til en skarp pris Sponseret link

Forskelle på P9 Lite og P9

Designet på Huawei P9 Lite er langt mere ordinært, end det vi så på P9’eren. Metalbagsiden er skiftet ud med plastik, og der er lige knapt gjort så meget ud af detaljerne

Fingeraftrykslæseren på bagsiden, lige ud for pegefingeren, er bibeholdt. Powerknappen sidder ud for tommelfingeren på højre side, og lige ovenover findes lydstyrketasterne. Systemknapperne til Android er on-screen, og optager dermed ikke plads på fronten.

Det nye vendbare USB Type C-stik (fremtidens USB-stik) er forsvundet på P9 Lite, og erstattet med et helt standard MicroUSB-stik, og processorkraften er droslet en del ned, men du får stadig 3 GB RAM, hvilket bestemt i forhold til oplevelsen af telefonens ydelse, er et plus. I øvrigt er den P9 Lite der sælges i andre markedsområder kun med 2 GB RAM, så denne gang er vi heldige her i vores region.

P9 Lite har 16 GB intern hukommelse med mulighed for udvidelse via MicroSD-kort (op til 128 GB), og kan du undvære at skulle sætte MicroSD-kort i telefonen, så er der plads til et ekstra SIM-kort (dual-SIM), hvilket den P9-udgave vi fik til Danmark ikke har mulighed for. Omkring dual-SIM skal du være opmærksom på, at kun det ene SIM-kort slot kan bruges til 4G-data. Hvilket indstiller man selv. Det kort der ikke bruges til datakommunikation kører på 2G-nettet.

Teleselskaber: Store forventninger til Huawei

P9 Lite vejer fire gram mere end P9 og er lige knapt så slim i sit udtryk, men begge telefoner kommer med 5,2 tommer Full HD (1080 x 1920 px) LCD-skærm

Full HD-opløsning er ikke et problem ved dagligt brug, men jeg har haft udfordringer i forhold til brug udendørs i solskin. Her mangler skærmen lysmæssigt overskud, men det er ikke noget der bemærkes, ud over når telefonen bruges under kraftige lysforhold.

Når der kigges på de rå benchmarktal ses det tydeligt, at hardwarens formåen klart er reduceret, i forhold til Huawei P9. Vi taler 52.362 mod 95.399 point. En model som Sony Xperia X landede på 71.853 point med Antutu Benchmark, som de andre enheder også er målt i.

Er det så for lidt? Nej slet ikke. P9 Lite scorer stort set samme tal som Sony Xperia Z5 Premium fra efteråret 2015, så maskinkraft er der nok af. Brugerfladen føles legende let, hvilket også udmærkes ved skift mellem programmer. Det hele triller bare så fint derudaf.

TEST: Sony Xperia X leverer på kvalitet og stabilitet

Hovedspecifikationer: P9 Lite / P9

Huawei P9 LIteHuawei P9
Skærm5,2” (1080 x 1920 px)5,2” (1080 x 1920 px)
ChipsetHiSilicon Kirin 650HiSilicon Kirin 955
CPUQuad-core 2.0 + 1.7 GHzQuad-core 2.5 + 1.8 GHz
Kamera13 megapixels, f/2.012 megapixels, f/2.2
Leica optik – to linser
RAM3 GB3 GB
Intern huk.16 GB32 GB
UdvidelseMicroSD (op til 128 GB)MicroSD (op til 128 GB)
Frontkamera8 megapixels, f/2.08 megapixels, f/2.4
Dual SIMJaNej
StikMicroUSBUSB Type-C
Størrelse146.8 x 72.6 x 7.5 mm145 x 70.9 x 7 mm
Vægt147 gram144 gram
Batteri3.000 mAh3.000 mAh
SystemAndroid 6.0 MarshmallowAndroid 6.0 Marshmallow

Ikke Leica brand på kameraet

Huawei P9 Lite i hvid (Foto: Huawei)

Huawei P9 Lite i hvid (Foto: Huawei)

Kameraet på Huawei P9 Lite er en standardsensor fra hylden. Her er hverken monokrom (sort/hvid) linse eller en masse snak om Leica-optik. Vi taler om en stille og rolig 13 megapixels opløsning (f/2.0).

Som sådan er det ikke vanskeligt, at finde et bedre kamera, men så bliver telefonerne typisk også dyrere. Umiddelbart vil jeg tro, at P9 Lite har et af de mest fornuftige kameraer i prisklassen. Det starter hurtigt op, fokuserer hurtigt og giver samlet set et fornuftigt resultat.

I galleriet herunder kan du se forskellige billeder, som jeg har taget med Huawei P9 Lite, og bedømme hvad du synes.

Du behøver ikke købe P9’eren for at få adgang til sort/hvid fotos, der jo ellers var den store feature på den model. P9 Lite har et par udmærkede digitale filtre du kan aktivere, og dermed opnå det samme resultat.

Er det ikke nok så er der både pro-tilstand i foto- og videodelen, så du får mere at trykke på, end blot point-and-shoot mode. I den kreative afdeling finder vi også Natbillede, Lysmaling, Panorama og Tidsforkortelse på P9 Lite. Med andre ord. Hvad er det egentlig lige man mangler?

Den automatiske teknik fungerer ikke i alle tilfælde fejlfrit. Nogle gange, når teknikken detekterer et ansigt i motivet, og man tror fokus er sat på personen, viser det sig desværre tit, at fokus i stedet ender på baggrunden, frem for motivet i forgrunden. Det kan løses ved manuelt fokusvalg. Altså at prikke på skærmen hvor fokuspunktet skal ligge.

WEB-TV: Ingen optisk stabilisator i P9’erne

Galleri: Fotos taget med Huawei P9 Lite

Imponerende batteritid

Et batteri med 3.000 mAh kapacitet er et stort batteri, særligt i denne prisklasse. Efter min opfattelse har Huawei valgt helt rigtigt, ved ikke at satse på en skærm med højere end Full HD-opløsning. Det er nemlig et af de steder, hvor der for alvor kan spares strøm.

Jeg har præsteret to dages drift uden opladning, hvilket kun sjældent ses på de telefoner jeg tester. Det er genialt man ikke skal rende efter en oplader hele tiden.

For at økonomisere med strømmen har Huawei en såkaldt strømfirewall, som løbende holder øje med om apps pludselig bruger uforholdsvismæssigt meget strøm. Sker det får du i topgardinet mulighed for, med ét tryk, at lukke applikationen med.

Der kan også justeres hvilke apps der må være aktive, når skærmen er slukket. Jeg mener f.eks. ikke Facebook, Chrome, Instagram m.fl. behøver køre, når skærmen ikke er tændt. Så her kan der hentes vigtige procenter på strømbesparelsen.

I baggrunden ligger Android-funktionerne Doze og App Standby og hjælper yderligere med besparelserne.

Jeg har i testperioden kørt ”Ydelse” – altså højeste ydelse, men der er mere at hente på ”Smart”, men så drosles flere funktioner ned i tempo. Som standard leveres P9 LIte med “Ydelse” aktiveret.

Brugerfladen: Stor set som på Huawei P9

Huawei P9 Lite i guld (Foto: Huawei)

Huawei P9 Lite i guld (Foto: Huawei)

I brugerfladen, Emotion UI version 4.1, vil du ikke opleve nogle forskelle, i forhold til Huawei P9. På godt og ondt. Der er ingen app-liste (App Drawer) så du skal selv organisere dine ioner på forsideskærmene, eventuelt i mapper. Mangler du en app, trækkes blot ned midt på skærmen, hvorefter en effektiv søgefunktion popper frem.

Som nævnt i tidligere tests er Huawei Swype, for mig, et rædsomt tastatur, som ødelægger hele min oplevelse af telefonen. Men Googles originale Android-tastatur kan let aktiveres, hvilket hjælper gevaldigt.

P9 Lite er ikke fyldt med en masse skrammelapps (bloatware), og Huawei har faktisk formået, at holde en enkel tilgang til Android, trods deres egenudviklede apps til Kalender, Beskeder, Mail osv.

Det absolut mest geniale er den meget præcise fingeraftrykslæser, som åbner telefonen, blot fingeren lægges på sensoren – vel at mærke UDEN, skærmen først skal tændes. Det irriterede ekstratryk, ”ENTER”, ved indtastning af PIN-kode for oplåsning er sparet væk, så her er endnu et eksempel på enkeltheden og hvordan der er kælet for de små detaljer.

Screenshots fra Huawei P9 Lite

Konklusion: Fantastisk godt køb

MereMobil topkarakter

Huawei P9 Lite har fået tildelt top-karakteren 6 ud af 6 stjerner fra MereMobil.dk

Ser man bort fra designet, og den manglende detaljefokusering omkring udtrykket og materialevalg, så glemmes det hurtigt, at der er tale om en mellemklasse-telefon. Hastigheden, smidigheden, den lange batteritid og et absolut fornuftigt kamera, trækker hurtigt tankerne i retning af en model, der måske kunne tilhøre den lave ende af topmodel-klassen i stedet.

Huawei P9 Lite overrasker positivt, og i en sådan grad, at man ikke nødvendigvis behøver smide 1.400 kroner mere, og købe en P9 i stedet. Jeg ved godt, at du med Huawei P9 på mange punkter vil få lidt mere, men i testperioden har jeg ikke savnet noget med P9 Lite i lommen.

Prisen på P9 Lite er omkring 2.500 kroner, mens P9’eren ligger til 3.888 kroner (uden abonnement) de billigste steder. Den aktuelle P9 Lite dagspris finder du her.

P9 Lite rammer præcist på ydelse og kvalitet, og har potentialet til, at blive en af de mest solgte mellemklasse-telefoner i år. Alt i alt. Topkarakteren 6 ud af 6 mulige stjerner.

Bemærk: Huawei P9 og P9 Lite er ens på mange punkter. Du kan få et større overblik ved også at læse den store anmeldelse af Huawei P9.

P9 og P9 Lite får også senere selskab af P9 Plus. Den har vi i dette indslag taget et nærmere kig på. Som den eneste model i P9-serien får den Press Touch funktionalitet i skærmen.

WEB-TV: Se Press Touch på P9 Plus

Fordele og ulemper

Fordele
– Overraskende lang batteritid
– Fornuftigt kamera
– God ydelse og fin lydkvalitet + Android 6.0

Ulemper
– Dårligt beskedtastatur
– Autofokus af personer i et motiv kan være udfordret
– Monohøjtaler og skærmlys ikke kraftigt nok udendørs

Mere til historien

Huawei P9 medfølger tre års garanti, én gratis skærmudskiftning og tre måneders ombytningsservice. Disse ekstrating er ikke med når du køber P9 Lite.

Huawei P9 Lite
Xiaomi Electric Scooter 4 Pro er et solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Jeg har prøvet Sonos Ace

PRØVEKØRT: De første tests af Sonos Ace er gennemført. Sonos første hovedtelefoner virker ret lovende. Her er mine første indtryk.

(mere…)
Den nye iPad Pro vil gerne være en laptop

FØRSTE INDTRYK: Min iPad Pro 2024 anmeldelse er på vej. Her er mine første indtryk af den ny iPad Pro.

(mere…)
Google Pixel 8a test | Lever ikke op til forventningerne

TEST: Inden du køber Google Pixel 8a, så skal du læse denne anmeldelse, som kommer ind på, hvorfor Pixel 8a skuffer.

(mere…)
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
21 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram