Overblik: Efterårets nye smartphones

0

Sommeren er end ikke ovre. Alligevel er det allerede tid til, at efterårskollektionen for smartphones 2016, så småt præsenteres. Her får du et overblik.

Samsung Galaxy Note 7 lækket af OnLeaks (Kilde: OnLeaks)
Samsung Galaxy Note 7 lækket af OnLeaks (Kilde: OnLeaks)

Samsung præsenterer tirsdag den 2. august 2016 deres nye Galaxy Note 7, og dermed springer Note-serien fra 5 til 7 i navngivningen. En ”Note 6” ser altså aldrig dagens lys. I stedet bliver det nemmere, at huske modelnavnene fra topmodellerne Galaxy S7 og S7 Edge til Note-serien, som altså nu har samme ”nummer”.

Samsung Galaxy Note 7 ventes til Norden

Dermed bliver Galaxy Note 7 også umiddelbart den første smartphone i efterårskollektionen 2016. Foruden Samsung så er der også store forventninger til Huawei, LG og Apple de kommende måneder.

LG har annonceret, at de kommer med LG V20 i september. Der er dog ingen oplysninger omkring lancering eller noget på vores marked. Dermed er det stadig uvist om det er en telefon, som kommer i handlen på vores breddegrader.

Huawei og Apple på vej med nyt

Google Nexus 2016 model produceret af HTC. 3D rendering
Google Nexus 2016 model produceret af HTC. 3D rendering

Under dette års IFA-messe i Berlin ventes det også, at i hvert fald Huawei har noget spændende med i ærmet.

 – Huawei vil afsløre ny mobil i september

Og ja – så er der også store forventninger til den næste iPhone, der måske – måske ikke, får navnet iPhone 7 og formentlig offentliggøres i september måned.

 – iPhone 7 starter salg midt i september

Derudover er der også en eller flere nye Nexus-modeller på trapperne, som måske allerede ser dagens lys denne måned. Det kunne i hvert fald være aktuelt, hvis rygterne om at Android 7.0 Nougat frigives i august holder stik. Frigivelsen af en ny stor Android-version plejer at følges op af en ny Nexus-telefon.

Rygtebørsen mener desuden, at HTC vil være producent af hardwaren på en eller flere Nexus-enheder i år.

Der er ingen officielle meldinger fra hverken Google, Apple, Huawei eller andre.

MereMobil.dk dækker Samsung’s Unpacked ligesom vi selvfølgelig også dækker både IFA-messen, Apples lancering og de øvrige producenters lanceringer.

Samsung på vej med nyt VR-headset

Der er lagt op til, at det bliver et spændende efterår i mobilbranchen. Netop nu er fordelingen af markedsandelene, at Samsung er markedsleder med 23 procent af markedet for smartphones (21 procent sidste år) og Apple er faldet fra 14 procent til nu kun at have 12 procent af markedet. Dermed skal der måske holdes ekstra godt øje med Huawei, som nu er oppe på en markedsandel på 9 procent på verdensplan. Tallene stammer fra Strategy Analytics.

Mere til historien

Salget på det globale mobilmarked er steget en smule det sidste år. Ifølge analysefirmaet Strategy Analytics blev der i april-juni i år solgt 340,4 millioner mobiltelefoner i verden mod 338 millioner mobiltelefoner i samme kvartal sidste år.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer