Internet of Things overtager snart mobilnettet

Flere dimser kommer på nettet, og pladsen bliver mere trang. Derfor gør man nu klar til 5G, der er en nødvendighed for succesfuld IOT.

IOT (Internet Of Things)

IOT (Internet Of Things)

I 2018 vil der være flere dimser og dingenoter tilsluttet nettet, end der er mobiltelefoner, der bruger netforbindelsen, skriver Business.dk. Det giver et øget pres på, at få næste generation af mobilnettet, 5G, gjort klar, så man undgår trafikpropper i datakommunikationen.

Det anslås at 16 af de 28 milliarder ting, der i 2021 kommunikerer over nettet er målere og sensorer, der skal sende eller modtage data fra og til andre målere og sensorer i det, som er blevet døbt Internet of Things eller IOT.

Det er ting, der for eksempel skal gøre det muligt at have intelligent varme og lysstyring i bygninger, selvkørende biler og bedre logistik styring. Alt det der skal gøre livet lettere for os.

- Se Internet of Things blive gjort virkelig

Mobilnetværk og udstyr skal opdateres

Men før alt dette kan komme i gang, er en opdatering af vores mobilnet altså nødvendigt. Man forventer i den forbindelse at 5G vil være standardiseret og klar til brug i 2020. Det vil kræve nye telefoner og modemmer, men disse vil også bruge mindre energi end vores nuværende 4G udstyr.

- ”Det, man ser i dag, er først og fremmest proprietære eller lukkede systemer. Så snart det lykkes at få standarden på plads, så alt udstyr uden videre kan anvendes i andre fabrikanters teknologi eller netværk, vil man virkelig få skalafordele og bringe omkostningerne ned, så det ender med, at alt, som med fordel kan forbindes, faktisk vil blive det,” siger Jørgen Alsing, administrerende direktør for Ericsson i Danmark til Business.dk.

- 5G, 5G og mere 5G

Ericsson anslår i deres statusrapport ”Ericsson Mobility Report”, at der i 2021 vil være 150 millioner 5G-abonnementer i brug, hvilket er en meget hurtigere udbredelse end vi har set med 4G.

Det forventes også, at 90 procent af mobilabonnementerne i Vesteuropa og Nordamerika vil være 4G og 5G. Dog med 4G som langt størstedelen.

- Telia: 5G lander i Stockholm i 2018

Ikke kun ”things” bruger data

Men det er ikke bare Internet of Things, der bruger af vores båndbredde. Vi som privatpersoner bruger også mere data via vores smartphones. Fra 2015 til 2016 er den mobile datatrafik steget med 60 procent og stiger stadig med 10 procent hvert kvartal.

Det vil sige, at hvor en gennemsnitlig smartphone i Vesteuropa brugte omkring 2 GB om måneden, vil den i 2021 nærme sig et forbrug på 18 GB om måneden. Det har selvfølgelig noget at gøre med, at vi har vænnet os til at alting kan klares på farten og streaming af musik og film er blevet en del af vores hverdag.

I 2021 forventes det at video, film og tv udgør omkring 70 procent af den mobile datatrafik.

- PODCAST: Vi går tæt på 5G – fremtidens mobilnet

Mere til historien

De teoretiske hastigheder for 5G lyder på mere end 10 Gbit/s, hvor det på LTE lyder på 300 Mbit/s ned og 75 Mbit/s op.

Artiklen er skrevet af: Kim Vidkær

Danskerne satte igen data-rekord

Nye tal viser, at danskerne endnu engang har sat nye rekorder i brugen af mobildata. Nyhedsbegivenheder og sport trækker.

(mere…)
3-direktør: Danmark har kun brug for to mobilnetværk

Tre landsdækkende mobilnetværk til 5,8 millioner mobilkunder er for meget, mener 3’s direktør.

(mere…)
5G har rundet skarpt hjørne hos 3 i Danmark

Data via en 5G-dataforbindelse er nu mere almindeligt end data via 3G, viser tal fra 3’s netværk.

(mere…)
Nuuday i krig med 3: 5G bliver aldrig så godt som fiber

Nuudays topchef nærmest aflyser 5G-krigen og spår, at danskerne også i fremtiden vil vælge fiberforbindelser.

(mere…)
3 vil konkurrere mod fiber

Det er unødvendigt at grave endeløse kilometer af fiberkabler ned, mener 3's direktør.

(mere…)
TDC afliver gammel bekendt - så hurtigt går det

TDC slukker for 3G for at gøre plads til 4G og 5G.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram