Se Internet Of Things blive gjort virkelig

Web-TV: Maskiner og elektronik der taler samme, er i gang med at forandre verden. Her er et par eksempler.

Internet of Things brugt på fodboldspillere.

Internet of Things brugt på fodboldspillere.

Vi tænker ikke over det, men omkring os bliver flere og flere enheder i stand til at kommunikere med omverdenen. For lang tid siden var mobiltelefonerne ”dumme” enheder, men i dag er de på nettet. Det samme er sket for vores computere, fjernsyn, TV-bokse og mange andre enheder. I fremtiden skal vi vænne os til, at langt flere enheder kommer på nettet.

Når disse internetforbundne enheder sættes i system, udbygges og anvendes rigtigt, kan der håndteres mange flere opgaver i virksomhederne af færre medarbejdere. Selvom vi i dag forsøger, at forestille os mulighederne, har vi slet ikke set det fulde potentiale af Internet of Things (IoT), og sammen med intelligente sensorer åbner det for helt nye analysemuligheder.

I nedenstående web-TV indslag fra Jyske Bank TV kan du se et par eksempler på, hvordan alt denne internetbaserede maskine-kommunikation kan gøres virkelig.

Det nordiske marked er i øvrigt i front på Internet of Things. Udviklingen vil ifølge en ny rapport medføre vækst for IoT-løsninger på 23 procent om året frem til 2018.

Baggrund: Hvad er Internet of Things?

Indslag om Internet of Things

Mere til historien

Et helt dagligdags eksempel på IoT er fjernaflæsning af el, vand og varme. Det sker i mange danske husstande, uden nogen overhovedet tænker over det.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.