Norden i front på Internet Of Things

0

Med 102 millioner tilkoblede enheder i 2018 fører Norden indenfor området ”Internet of Things” (IoT).

Ifølge den nye 2015 Connected Things-rapport fra teleselskabet TeliaSonera, og det globale management-konsulenthus Arthur D. Little, fører Norden indenfor området “Internet of Things” (IoT). Men ikke nok med, at Norden har taget førertrøjen på, rapporten forudser også, at der allerede i 2018 vil være næsten fire internetforbundne enheder per person. Det skriver TeliaSonera i en pressemeddelelse udsendt på baggrund af rapporten.Vækst i IoT

Buzz-ordene “internet of Things” er i princippet en betegnelse for en lang række forskellige enheder, som har det tilfælles at de er internetforbundne, og betegnelsen dækker alt lige fra internetforbundne biler over intelligente hjem til telemedicin. IoT er i bund og grund blot et nyt buzz-ord, som dækker over den gamle Machine-to-Machine betegnelse, som vi tidligere har skrevet om på MereMobil.dk.

– Hvad er M2M – Machine-to-Machine kommunikation?

Udviklingen vil ifølge rapporten medføre en vækst i markedet for IOT-løsninger på omkring 23 procent årligt frem til 2018, hvor hele markedet vil udgøre omkring 9,1 milliarder euro.

– ”Internet of Things vokser hastigt i Norden; det er de tidlige stadier af en revolution, som vil transformere vores samfund, erhvervsliv og måden, vi lever på. Fra et kundeperspektiv vil det medføre nye måde at holde vores boliger sikre, mere effektivitet, let tilgængelige transportsystemer såvel som forbedret sundhedspleje. Det vil også skabe nye muligheder for nordiske virksomheder i forhold til at lancere innovative produkter og services, som vil have stor indflydelse på tværs af brancher,” siger Hans Dahlberg, head of TeliaSonera Global M2M Services.

Grafik fra rapporten

IoT i mange brancher

Rapporten viser, at IoT-services vil udvikle sig i mange forskellige brancher. Her og nu opleves en stor vækst i forbrugerenheder såsom overvågningskameraer eller automatiserede systemer til det intelligente hjem, og denne udvikling drives af tilgængelige priser for enhederne, en eksplosion af brugerorienterede services og applikationer samt høj penetration af smartphones og høje netværkshastigheder i Norden.

Internet of things - Telia Sonera
Internet of things – Telia Sonera

Inden for sundhedspleje er omdrejningspunktet specielt muligheden for bedre service, og muligheden for en markant reduktion i omkostningerne, årsager til innovation.

-”Vi tror på, at Internet of Things vil blive ved med at ruske op i gamle værdikæder og service-modeller. At gribe mulighederne er nøglen til at sikre fremtidig konkurrenceevne i alle industrier,” siger Martin Glaumann, Partner i Arthur D. Little.

Også indenfor bilindustrien er IoT stærkt på vej, og løsningerne holder sig ikke længere til infotainmentsystemerne såsom navigationssystemer.

– ”IoT gør det muligt for tredjepartsvirksomheder, at udnytte information fra tusindvis af tilkoblede enheder til at lancere nye innovative services. Eksempelvis kan information om bilers tilstand, og hvordan de køres, hjælpe med at reformere forretningsmodeller inden for forsikringsbranchen og værksteder; det er et fundamentalt skift i, hvordan disse brancher opererer,” siger Hans Dahlberg.

Hele rapporten kan læses her.

Mere til historien

IoT har stor bevågenhed fra alle spillere i telebranchen, da IoT spås at blive den næste store revolotion indenfor telebranchen, da IoT beror på enhedernes mulighed for at kommunikere over internettet – og denne internetforbindelse skal købes hos et teleselskab.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer