Telia: 5G lander i Stockholm og Tallinn i 2018

Kunder hos TeliaSonera i Stockholm og Tallinn får adgang til 5G i 2018, mens vi i Danmark må vente.

5GEricsson og TeliaSonera vil i et nyt partnerskab udvikle og teste udvalgte brugerscenarier, og tjenester, baseret på TeliaSoneras netværk og Ericssons 5G teknologi. Det skriver de to virksomheder i en fælles pressemeddelelse. Men før vi sætter næsten op efter 5G i Danmark, så er den nedslående nyhed, at det kun er kunderne i Stockholm og Tallinn, som kan forvente 5G allerede i 2018.
Ifølge pressemeddelelsen forenes partnerskabet begge selskabers styrker inden for innovation og teknologi, samt deres forståelse af, hvordan IKT og digitalisering påvirker samfundet, erhvervslivet og forbrugerne. Helt konkret dækker det over, at TeliaSonera og Ericsson vil udvikle 5G brugersenarier og scenarier for fremtidige tjenester, der både inkluderer kommunikation og IoT-tjenester.

-“Vores ambition er at være på forkant – på alle tidspunkter – og tilbyde vores kunder, og samfundet som helhed, alle de muligheder som teknologien bringer. Stockholm og Tallinn er to af de mest opkoblede byer i verden, og nu vil vi løfte dem til det næste niveau. 5G kommer til at skabe helt nye innovationer, økosystemer og spændende tjenester til vores kunder. 5G vil også tage tingenes internet (IoT) til et helt nyt niveau. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan Stockholm og Tallinn vil tage imod 5G,” udtaler Johan Dennelind, President og CEO, TeliaSonera.

De potentielle nye 5G-applikationer vil kunne omfatte e-sundhed med real time overvågning af patienter og fjernbehandling; opkoblede biler, herunder kritisk kommunikation mellem køretøjer (advarsler, support til selvkørende biler etc.), samt bedre netværks-ydeevne i forhold til kapacitet, dækning og strømforbrug.

– “Flere og flere brancher ser værdien af digitalisering og connectivity. 5G vil forstærke det, da det er designet til at være det industrielle internet. Det bliver ikke kun bygget til forbrugerne, men også til digitaliseringen af brancher og tingenes internet (IoT). Sammen med TeliaSonera lancerede vi det første kommercielle 4G-netværk i 2009, og med 5G-netværket vil vi igen være i spidsen,” udtaler Hans Vestberg, President og CEO, Ericsson.

Sverige har længe været foregangsland inden for informations og kommunikations teknologi. Det var f.eks. Ericsson og TeliaSonera der lancerede verdens første 4G netværk i Sverige tilbage i 2009.

Nokia: Europa får 5G i 2020

Mere til historien

Belært af historien, så skal vores læsere huske på, at fremtiden lurer lige om hjørnet, men at teleselskaberne i praksis altid skynder sig langsomt med at udrulle nye teknologier. Du kan godt nok læse at 5G er lige om hjørnet, men det bliver nok først omkring år 2020 at vi realistisk set 5G udbredt for alvor.

Du kan afprøve 5G-internet i 30 dage

Virker 5G-internet godt nok? Teleselskaberne er klar med gode tilbud og nogle lader dig endda afprøve 5G-internet i 30 dage.

(mere…)
Derfor bør du overveje at få 5G mobilt bredbånd i hjemmet

Der er mange gode grunde til at bruge 5G som internetforbindelse i hjemmet.

(mere…)
Alt det du ikke vidste om 5G-internet til hjemmet

PODCAST: Er 5G lige så godt som fiber? Lyt med når jeg fortæller de fascinerede detaljer om 5G-mobilnettet.

(mere…)
5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram