Telia: 5G lander i Stockholm og Tallinn i 2018

1

Kunder hos TeliaSonera i Stockholm og Tallinn får adgang til 5G i 2018, mens vi i Danmark må vente.

5GEricsson og TeliaSonera vil i et nyt partnerskab udvikle og teste udvalgte brugerscenarier, og tjenester, baseret på TeliaSoneras netværk og Ericssons 5G teknologi. Det skriver de to virksomheder i en fælles pressemeddelelse. Men før vi sætter næsten op efter 5G i Danmark, så er den nedslående nyhed, at det kun er kunderne i Stockholm og Tallinn, som kan forvente 5G allerede i 2018.
Ifølge pressemeddelelsen forenes partnerskabet begge selskabers styrker inden for innovation og teknologi, samt deres forståelse af, hvordan IKT og digitalisering påvirker samfundet, erhvervslivet og forbrugerne. Helt konkret dækker det over, at TeliaSonera og Ericsson vil udvikle 5G brugersenarier og scenarier for fremtidige tjenester, der både inkluderer kommunikation og IoT-tjenester.

-“Vores ambition er at være på forkant – på alle tidspunkter – og tilbyde vores kunder, og samfundet som helhed, alle de muligheder som teknologien bringer. Stockholm og Tallinn er to af de mest opkoblede byer i verden, og nu vil vi løfte dem til det næste niveau. 5G kommer til at skabe helt nye innovationer, økosystemer og spændende tjenester til vores kunder. 5G vil også tage tingenes internet (IoT) til et helt nyt niveau. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan Stockholm og Tallinn vil tage imod 5G,” udtaler Johan Dennelind, President og CEO, TeliaSonera.

De potentielle nye 5G-applikationer vil kunne omfatte e-sundhed med real time overvågning af patienter og fjernbehandling; opkoblede biler, herunder kritisk kommunikation mellem køretøjer (advarsler, support til selvkørende biler etc.), samt bedre netværks-ydeevne i forhold til kapacitet, dækning og strømforbrug.

– “Flere og flere brancher ser værdien af digitalisering og connectivity. 5G vil forstærke det, da det er designet til at være det industrielle internet. Det bliver ikke kun bygget til forbrugerne, men også til digitaliseringen af brancher og tingenes internet (IoT). Sammen med TeliaSonera lancerede vi det første kommercielle 4G-netværk i 2009, og med 5G-netværket vil vi igen være i spidsen,” udtaler Hans Vestberg, President og CEO, Ericsson.

Sverige har længe været foregangsland inden for informations og kommunikations teknologi. Det var f.eks. Ericsson og TeliaSonera der lancerede verdens første 4G netværk i Sverige tilbage i 2009.

Nokia: Europa får 5G i 2020

Mere til historien

Belært af historien, så skal vores læsere huske på, at fremtiden lurer lige om hjørnet, men at teleselskaberne i praksis altid skynder sig langsomt med at udrulle nye teknologier. Du kan godt nok læse at 5G er lige om hjørnet, men det bliver nok først omkring år 2020 at vi realistisk set 5G udbredt for alvor.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer