Nokia: Europa får 5G i 2020

Nokia forventer, at være klar med 5G-netværk i Europa til EM i fodbold 2020, oplyser direktøren på deres officielle Nokia-blog.

Markus Borchert, Senior Vice President, Market Europe, at Nokia Networks (Kilde: Nokia Networks)

Markus Borchert, Senior Vice President, Market Europe, at Nokia Networks (Kilde: Nokia Networks)

Det nye 5G-mobilnetværk, der vil kunne overføre en spillefilm optaget i 3D på seks sekunder, får europæisk premiere i 2020. Det skriver Business.dk.

Nokia satser på, at premieren står ved EM i fodbold 2020.

- ”Nokia foreslår at skabe et brag ved at rulle det første kommercielle 5G-net med de fulde specifikationer ud i forbindelse med europamesterskaberne i fodbold i 2020," skriver direktør Markus Borchert fra Nokia på den officielle Nokia-blog.

 - PODCAST: 5G er fremtiden - kom med på rejsen

En premiere på 5G-netværket ved EM 2020 stemmer også overens med at vi sidste år skrev, at Londons Borgmester Boris Johnson udtalte, at London ville udrulle 5G-net over byen i 2020.

Der er en kamp fra telegiganterne om, at være først med den nye mobilteknologi. Den sydkoreanske telegigant KT Telecom går efter at åbne et 5G-net til vinter-OL i 2018 i Sydkorea, mens japanske NTT Docomo stiler efter 2020.

- ”Den europæiske mobilindustri har en stærk historie inden for fornyelse og udvikling af nye tjenester men halter for tiden efter andre udviklede markeder, hvad angår næste generations netværk. Et bæredygtigt 5G-økosystem er nødvendigt for at hjælpe med at skubbe Europa tilbage i fronten for den globale mobilindustri,” skriver Markus Borchert.

 - PODCAST: Fremtidens mobilnet bliver ultra stabilt

Nokia er pt. verdens tredjestørste leverandør af mobilnet – efter svenske Ericsson og kinesiske Huawei.

5G-mobilnettene mangler at blive fastlagt i alle detaljer, så telefoner og master virker med hinanden uanset hvilken producent der står bag. Skiftet til 5G vil derfor også kræve nye håndsæt, når der er enighed om teknikken.

Med 5G vil der kunne leveres hastigheder, som er op til 40 gange hurtigere end det vi kender fra 4G LTE-netværket i dag.

Mere til historien

EM 2020 afvikles i 13 byer fordelt over 13 forskellige lande, hvor det normalt afvikles i et eller to lande.

Læs også:
- Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

Så godt virker 5G internet fra Telia

TEST: Internet til hjemmet via 5G-router uden teknikerbesøg og gravearbejde. Lovende! …men virker det? Det har vi testet.

(mere…)
Hvornår lukker 2G-mobilnettet?

OVERBLIK: Hvad sker der med 2G? Hvornår lukker teleselskaberne for 2G-mobildækningen?

(mere…)
Telia og Telenor har slukket 3G – farvel til en æra

Farvel og tak. Telia og Telenor har nu slukket for de sidste dele af 3G-netværket. Hvad så nu?

(mere…)
3 er overraskende gode

Ikke så ringe endda, viser en ny netværksrapport.

(mere…)
Nu droppes data-begrænsningen endelig

5G-INTERNET: Ét teleselskab har fjernet databegrænsningen på abonnementer til 5G-forbindelser rettet mod private husstande.

(mere…)
Streaminggiganter skal betale

Netflix, TikTok, YouTube og Facebook betaler ikke for udviklingen af mobilnetværkene. Det skal ændres, mener store europæiske teleselskaber.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram