Nokia: Europa får 5G i 2020

3

Nokia forventer, at være klar med 5G-netværk i Europa til EM i fodbold 2020, oplyser direktøren på deres officielle Nokia-blog.

Markus Borchert, Senior Vice President, Market Europe, at Nokia Networks (Kilde: Nokia Networks)
Markus Borchert, Senior Vice President, Market Europe, at Nokia Networks (Kilde: Nokia Networks)

Det nye 5G-mobilnetværk, der vil kunne overføre en spillefilm optaget i 3D på seks sekunder, får europæisk premiere i 2020. Det skriver Business.dk.

Nokia satser på, at premieren står ved EM i fodbold 2020.

– ”Nokia foreslår at skabe et brag ved at rulle det første kommercielle 5G-net med de fulde specifikationer ud i forbindelse med europamesterskaberne i fodbold i 2020,” skriver direktør Markus Borchert fra Nokia på den officielle Nokia-blog.

 – PODCAST: 5G er fremtiden – kom med på rejsen

En premiere på 5G-netværket ved EM 2020 stemmer også overens med at vi sidste år skrev, at Londons Borgmester Boris Johnson udtalte, at London ville udrulle 5G-net over byen i 2020.

Der er en kamp fra telegiganterne om, at være først med den nye mobilteknologi. Den sydkoreanske telegigant KT Telecom går efter at åbne et 5G-net til vinter-OL i 2018 i Sydkorea, mens japanske NTT Docomo stiler efter 2020.

– ”Den europæiske mobilindustri har en stærk historie inden for fornyelse og udvikling af nye tjenester men halter for tiden efter andre udviklede markeder, hvad angår næste generations netværk. Et bæredygtigt 5G-økosystem er nødvendigt for at hjælpe med at skubbe Europa tilbage i fronten for den globale mobilindustri,” skriver Markus Borchert.

 – PODCAST: Fremtidens mobilnet bliver ultra stabilt

Nokia er pt. verdens tredjestørste leverandør af mobilnet – efter svenske Ericsson og kinesiske Huawei.

5G-mobilnettene mangler at blive fastlagt i alle detaljer, så telefoner og master virker med hinanden uanset hvilken producent der står bag. Skiftet til 5G vil derfor også kræve nye håndsæt, når der er enighed om teknikken.

Med 5G vil der kunne leveres hastigheder, som er op til 40 gange hurtigere end det vi kender fra 4G LTE-netværket i dag.

Mere til historien

EM 2020 afvikles i 13 byer fordelt over 13 forskellige lande, hvor det normalt afvikles i et eller to lande.

Læs også:
Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer