Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

Netværksleverandøren Ericsson har fremvist et par nyheder som vedrører den kommende 5G-teknologi.

Mobile World Congress (MWC) handler ikke kun om nye smartphones, men også i meget høj grad om alt det, som sørger for en god forbindelse til vores smartphones. MWC har traditionelt været messen, hvor netværksleverandører har givet offentligheden et glimt af fremtidens netværk, og dette års event er ikke anderledes på den front.

Svenske Ericsson præsenter på MWC flere spændende ting. Den kommende 5G standard bliver først kommercielt tilgængelig omkring år 2020, men det afholder ikke Ericsson for at fremvise de seneste fremskridt.

Ericssons 5G test-platform nåede 5 Gbps i overførselshastighed i en nyelig overstået test, og selskabet demonstrerer to nye teknologiske milepæle på MWC 2015. 55 LTE Dual Connectivity og 5G Multipoint Connectivity.

5G først klar i år 2020

Small cell i Lalandia Billund

Kan du spotte den skjult 3G Small cell i Lalandia Billund? Teleselskab TT-netværket (Foto: Meremobil.dk)

5G-LTE Dual Connectivity betyder, at f.eks. smartphones kan lave såkaldt seamless handover mellem 4G LTE og 5G.

På godt dansk betyder det, at man kan bevæge sig frit mellem områder, der er dækket af 4G LTE og 5G. Smartphonen har så kontakt til begge radionetværk på én gang, og sørger for at lave en glidende overgang mellem de to netværksteknologier – ligesom vi i dag kender det med 4G og 3G, hvor telefonen kan lave en glidende overgang fra 4G til 3G uden, at forbindelsen bliver afbrudt.

Med 5G Multipoint Connectivity kan ens smarthphone have forbindelsen til to 5G base stationer (mobilmaster) på samme tid, og derved kraftigt øge datahastighederne, som kan overføres.

Samtidig bliver signalet kraftigere og mere modstandsdygtig overfor udfald, hvilket vil forbedre brugeroplevelsen markant.

Ifølge Ericsson vil 5G Multipoint Connectivity være en hjørnesten i fremtiden mobilnetværk, hvor mange small cells (små mobilmaster med begrænset dækningsområde som f.eks. en gågade eller shoppingcenter) skal arbejde sammen med makroceller (store mobilmaster, der dækker større områder – f.eks. hele bydele).

Video: Ericsson om de nye 5G teknologier

Mere til historien

Ericsson har lavet en lille video om 5G-LTE Dual Connectivity – se den her.

5G vs fiber – mine oplevelser

PODCAST: Internet i hjemmet. Skal det være 5G eller fiber? Og virker 5G-internet ordentligt? Hør om mine erfaringer.

(mere…)
Teleselskaber lægger op til megafusion

De danske teleselskaber står foran store investeringer i forsyningssikkerhed og kritisk infrastruktur, mener topchef.

(mere…)
Mobilmaster spår om antallet af danskere på Christiansborg Slotsplads

I går fik Danmark en ny regent og mobilmasterne har hjulpet med, at finde antallet af danskere, der var mødt op på Christiansborg Slotsplads.

(mere…)
iPhone 15-modellerne scorer højt på download

En dataindsamling fra Ookla bekræfter en væsentlig download-forbedring for iPhone 15-serien.

(mere…)
Prisnedsættelse på 5G-bredbånd fra 3

En router med frit dataforbrug, hvor du blot skal sætte stikket i, er blevet billigere hos 3.

(mere…)
Er krigen mellem 5G og fiber udsat?

For et år siden meldte teleselskabet 3 krig mod det kablede internet. Og var ikke i tvivl om, at “fremtidens internet er trådløst".

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram