Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

0

Netværksleverandøren Ericsson har fremvist et par nyheder som vedrører den kommende 5G-teknologi.

Mobile World Congress (MWC) handler ikke kun om nye smartphones, men også i meget høj grad om alt det, som sørger for en god forbindelse til vores smartphones. MWC har traditionelt været messen, hvor netværksleverandører har givet offentligheden et glimt af fremtidens netværk, og dette års event er ikke anderledes på den front.

Svenske Ericsson præsenter på MWC flere spændende ting. Den kommende 5G standard bliver først kommercielt tilgængelig omkring år 2020, men det afholder ikke Ericsson for at fremvise de seneste fremskridt.

Ericssons 5G test-platform nåede 5 Gbps i overførselshastighed i en nyelig overstået test, og selskabet demonstrerer to nye teknologiske milepæle på MWC 2015. 55 LTE Dual Connectivity og 5G Multipoint Connectivity.

5G først klar i år 2020

Small cell i Lalandia Billund
Kan du spotte den skjult 3G Small cell i Lalandia Billund? Teleselskab TT-netværket (Foto: Meremobil.dk)

5G-LTE Dual Connectivity betyder, at f.eks. smartphones kan lave såkaldt seamless handover mellem 4G LTE og 5G.

På godt dansk betyder det, at man kan bevæge sig frit mellem områder, der er dækket af 4G LTE og 5G. Smartphonen har så kontakt til begge radionetværk på én gang, og sørger for at lave en glidende overgang mellem de to netværksteknologier – ligesom vi i dag kender det med 4G og 3G, hvor telefonen kan lave en glidende overgang fra 4G til 3G uden, at forbindelsen bliver afbrudt.

Med 5G Multipoint Connectivity kan ens smarthphone have forbindelsen til to 5G base stationer (mobilmaster) på samme tid, og derved kraftigt øge datahastighederne, som kan overføres.

Samtidig bliver signalet kraftigere og mere modstandsdygtig overfor udfald, hvilket vil forbedre brugeroplevelsen markant.

Ifølge Ericsson vil 5G Multipoint Connectivity være en hjørnesten i fremtiden mobilnetværk, hvor mange small cells (små mobilmaster med begrænset dækningsområde som f.eks. en gågade eller shoppingcenter) skal arbejde sammen med makroceller (store mobilmaster, der dækker større områder – f.eks. hele bydele).

Video: Ericsson om de nye 5G teknologier

Mere til historien

Ericsson har lavet en lille video om 5G-LTE Dual Connectivity – se den her.

Mobile World Congress MWC
Læs også:
Flere nyheder fra Mobile World Congress.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer