Ericsson fremviser spændende 5G-teknologier

Netværksleverandøren Ericsson har fremvist et par nyheder som vedrører den kommende 5G-teknologi.

Mobile World Congress (MWC) handler ikke kun om nye smartphones, men også i meget høj grad om alt det, som sørger for en god forbindelse til vores smartphones. MWC har traditionelt været messen, hvor netværksleverandører har givet offentligheden et glimt af fremtidens netværk, og dette års event er ikke anderledes på den front.

Svenske Ericsson præsenter på MWC flere spændende ting. Den kommende 5G standard bliver først kommercielt tilgængelig omkring år 2020, men det afholder ikke Ericsson for at fremvise de seneste fremskridt.

Ericssons 5G test-platform nåede 5 Gbps i overførselshastighed i en nyelig overstået test, og selskabet demonstrerer to nye teknologiske milepæle på MWC 2015. 55 LTE Dual Connectivity og 5G Multipoint Connectivity.

5G først klar i år 2020

Small cell i Lalandia Billund

Kan du spotte den skjult 3G Small cell i Lalandia Billund? Teleselskab TT-netværket (Foto: Meremobil.dk)

5G-LTE Dual Connectivity betyder, at f.eks. smartphones kan lave såkaldt seamless handover mellem 4G LTE og 5G.

På godt dansk betyder det, at man kan bevæge sig frit mellem områder, der er dækket af 4G LTE og 5G. Smartphonen har så kontakt til begge radionetværk på én gang, og sørger for at lave en glidende overgang mellem de to netværksteknologier - ligesom vi i dag kender det med 4G og 3G, hvor telefonen kan lave en glidende overgang fra 4G til 3G uden, at forbindelsen bliver afbrudt.

Med 5G Multipoint Connectivity kan ens smarthphone have forbindelsen til to 5G base stationer (mobilmaster) på samme tid, og derved kraftigt øge datahastighederne, som kan overføres.

Samtidig bliver signalet kraftigere og mere modstandsdygtig overfor udfald, hvilket vil forbedre brugeroplevelsen markant.

Ifølge Ericsson vil 5G Multipoint Connectivity være en hjørnesten i fremtiden mobilnetværk, hvor mange small cells (små mobilmaster med begrænset dækningsområde som f.eks. en gågade eller shoppingcenter) skal arbejde sammen med makroceller (store mobilmaster, der dækker større områder - f.eks. hele bydele).

Video: Ericsson om de nye 5G teknologier

Mere til historien

Ericsson har lavet en lille video om 5G-LTE Dual Connectivity - se den her.

Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram