Android er mest ustabil – Samsung får skylden

5

Analysefirmaet Blancco har lavet en opgørelse over hvilke smartphones, der oftest crasher og Samsung har 3 modeller i top 5.

iPhone Android iOS
iPhone eller Android? (Foto: http://copy-delete.blogspot.dk/2014/05/android-vs-apple-which-one-is-better.html)

Der er altid en stor debat mellem smartphonebrugere om hvilket styresystem der er bedst, hvilken smartphone der er fedest og ofte må vi konkludere, at det ganske enkelt kommer an på ens smag. Et analyseselskab, Blancco, puster lidt til ilden, ved at offentliggøre data om hvilke smartphones, som oftest laver fejl i softwaren, ikke hardwarefejl.

Den knap så eftertragtede førsteplads går til Samsung Galaxy S6, kort forfulgt af forgængeren Galaxy S5. Det er samtidig to meget populære smartphones, og da testen ikke er blevet indekseret efter salgstal, er det ikke så underligt, at Samsung er i top 5. Dog vil Apple fans formentlig hævde, at de fleste iPhone modeller ofte sælger bedre end konkurrenten hos Samsung. Derfor burde Apple også være repræsenteret i top fem, hvis iOS enheder skulle være lige så hårdt ramt af fejl som Samsung.

Fejl Android vs iOS. Samsung "vinder". Foto: Blancco.com
Fejl Android vs iOS. Samsung “vinder”. Foto: Blancco.com

 – Samsung Galaxy S6 Edge er Årets Mobil 2015

I nogle test har vi dog kritiseret blandt andet Samsung for at være langsom til at komme med opdateringer fra Google. De små opdateringer Google laver til Android er ofte fejlrettelser og kan derfor øge stabiliteten og i højere grad undgå at telefonen laver fejl, eller ligefrem går ned.

 – Samsung Galaxy S6-ejere venter fortsat på Marshmallow

Der hvor Blanccos data kommer med overraskelser er tredje- og fjerdepladsen, som går til henholdsvis Lenovo K3 Note og Motorola Moto G’s tredje generation. De to modeller overrasker primært ved ikke at være særligt populære, så når de alligevel kan opnå en top fem placering, må det betyde at de to modeller er særligt fejlbehæftet.

På femtepladsen finder vi atter en Samsung model, denne gang Galaxy S6 Active. Det er heller ikke en helt så populær smartphone, så at den alligevel kommer i top fem, bør give lidt irritation hos Samsung.

iOS fejl. Foto: Blancco.com
iOS fejl. Foto: Blancco.com

Apple går ikke fri

Apple er dog ikke nogen helgen, som aldrig laver fejl. I marts 2016 var der store problemer hos Apple med deres iOS 9.3 opdatering, ligesom der også var problemer da 9.0 først blev lanceret i september 2015.

Hos Apple er det dog iPhone 6, som oftest giver bøvl, mens de resterende modeller laver knap så mange fejl. Så internt hos Apple er der også forskel på hvordan iOS bliver afviklet, og hvilke modeller der oftest har fejl.

Mere til historien

Blancco er et engelsk firma, der lever af at teste smartphones, og deres software tester 29.000 smartphones om dagen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer