Tronskifte i mobilledelsen hos Samsung

0

J.K. Shin har i mange år været Samsungs øverste mobilchef, men et tronskifte har nu fundet sted. Dongjin Koh skal nu forsøge at genvinde tabt terræn.

Samsung Galaxy S4
Et billede fra præsentationen i New York af Samsung Galaxy S4.

Op gennem Samsungs succesfulde Galaxy-år, hvor de har kæmpet sig op til at blive markedsleder på mobilmarkedet, har den nu 59-årige J.K. Shin siddet som øverste mobilchef hos den sydkoreanske gigant. Faktisk har J.K. Shin har været mobilchef i Samsung siden 2009.

Men det er nu slut. J.K. Shin er taget væk fra den daglige ledelse, og skal i stedet se nærmere på de langsigtede planer og strategier for Samsung, samt udvikle nye vækstforretninger.

 – Samsung Galaxy S7 bliver imponerende hurtig

Grunden til denne ændring er, at Samsungs leder Lee Kun-hee er sygemeldt efter et hjerteanfald sidste år. Sønnen, Jay Y. Lee står nu klar til at overtage ledelsen af hele Samsung-dynastiet. Og han er altså klar med en rokering rundt i ledelsen. Det skriver Business.dk.

Den nye mobilchef bliver den 54-årige Dongjin Koh. Han har været i mobildivisionen siden 2006 og er ligesom J.K. Shin også ingeniør. Han har desuden haft en afgørende rolle i udviklingen af de seneste flagskibe fra Samsung.

Samsung skal forsøge, med den nye ledelse ved roret, at genvinde tabt terræn mod særligt de kinesiske konkurrenter Huawei og Xiaomi, der også benytter Android platformen præcis som Samsung. Ligesom også Apple har vundet terræn i det forgangne år.

 – Samsung arbejder på high-end Tizen-telefon

Samsung er dog, trods lidt modgang i salget, stadig verdens største mobilproducent.

Mere til historien

Det er ikke kun i mobildivisionen, at der rokeres rundt også Samsungs chef for TV og anden hjemmeelektronik, Yoon Boo-keun flyttes væk fra den daglige ledelse.

Læs også:
Disse Samsung telefoner får Android 6.0 Marshmallow
Samsung Galaxy S7 annonceringsdato er lækket

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer