MobilePay slår endnu engang alle rekorder

0

Danskerne er vilde med MobilePay, der endnu engang har slået alle rekorder. Samlet er der rullet næsten 28 milliarder kroner gennem systemet.

MobilePay Bonus (Foto: Danske Bank)
MobilePay Bonus (Foto: Danske Bank)

Det er muligt, at MobilePay ikke slog alle dagsrekorder på Black Friday, men det gjorde de så til gengæld efterfølgende mandag, hvor det også var lønningsdag.

Danske Bank ser en tydelig tendens i lønningsdagen, der de seneste måneder har været rekorddagen, hvilket blandt andet begrundes med, at det er dagen hvor danskerne overfører de penge de skylder hinanden, giver lommepenge osv.

 – Danskerne overfører i rask væk penge på MobilePay

Mandag den 30. november 2015 er den nye rekorddag, hvor der blev betalt eller overført hele 177 millioner kroner, fordelt over 483.000 transaktioner på MobilePay. Hvilket er 55 millioner kroner mere end på Black Friday.

Men det var ikke kun dagsrekorden, som november måned er noteret for. Der blev nemlig overført hele 2,4 milliarder kroner i løbet af hele måneden, hvilket også er rekord.

Pengene ruller igennem MobilePay

Siden MobilePay åbnede op er der røget knap 28 milliarder kroner igennem MobilePay-systemet og forventningerne til de næste 12 måneder er, at der mindst kommer 25 milliarder kroner igennem og mindst foretages 120 millioner transaktioner.

MobilePay oplyser til MereMobil.dk, at omkring 15 procent af den samlede omsætning er erhvervsmæssige betalinger. Det vil sige køb online, fysiske butikker, via applikationer osv.

Forventningerne til MobilePay er, at december slår rekorder.

– “Det er altid svært at spå om fremtiden. Men jeg betragter det som overvejende sandsynligt, at MobilePay kommer til at slå endnu et antal rekorder i december-julemåneden. Mit bedste gæt er, at vi samlet set kommer over 2,5 mia. kr. i omsætning og over 10 millioner transaktioner. Samtidig tror jeg, at vores erhvervsløsninger samlet set også kommer til at sætte rekord. Og jeg tror i særlig grad, at vores online MobilePay-salg kommer til at få sit gennembrud omkring julesalget. Det kan vi faktisk allerede se i statistikkerne,” siger Mark Wraa-Hansen, chef for MobilePay i Danske Bank, til MereMobil.dk.

Online-butikker der benytter sig af MobilePay-mobilbetaling vokser også støt, og der er nu mere end 2.400 webshops, som tager imod MobilePay.

 – MobilePay understøtter 3D Touch

MobilePay i Bilka (Foto: Claus Sjödin)
MobilePay i Bilka (Foto: Claus Sjödin)

– “MobilePay Online vokser med omkring 400 nye webshops om måneden. Vi er nu oppe på over 2.400 webshops. I november handlede danskerne online gennem MobilePay for 55 mio. kroner gennem 114.000 transaktioner. Hver måned vokser omfanget med typisk 15-20 procent. Det er alle typer virksomheder og brancher, der kobler sig på. Og vi tror vækstpotentialet er ganske betydeligt de næste par år frem. Det er nu engang bare lettere at bruge MobilePay Online end at fumle med alle kreditkort-cifrene,” siger Mark Wraa-Hansen.

Downloads i millioner

MobilePay applikationen er downloaded 3,3 millioner gange i dens levetid, mens der er 2,7 millioner registrerede brugere. Og ser man nærmere på, hvor mange der reelt bruger applikationen, så er de såkaldte unikke aktive brugere hele 2,5 millioner (inden for de sidste tre måneder) og 2,1 millioner de seneste tre uger.

 – Brug fingeren på MobilePay og i mobilbank

Konkurrenten Swipp har pt. også fremgang, men det betyder ikke, at MobilePay kun bruges af Danske Bank kunder. De nyeste tal viser, at andelen af brugere, der ikke er Danske Bank kunder er over 71 procent.

MobilePay har i skrivende stund samlet cirka 17.500 erhvervsaftaler, mens Swipp nærmer sig 14.000 erhvervskunder.

Mere til historien

MobilePay’s konkurrent Swipp oplyser ikke antallet af transaktioner, beløb osv. derfor er det svært at sammenligninge de to løsninger én til én.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer