Er Telenor til salg i Danmark?

2

Danmark er ikke strategisk vigtig for Telenor, sådan lyder meldingen fra Telenors nye topchef Sigve Brekke.

Telenor logo
Telenor (Foto: MereMobil.dk)

Den norske telegigant Telenor anser ikke det danske marked, som et strategisk marked for selskabet. Sådan lød meldingen fra den nye koncernchef, Sigve Brekke, efter selskabets kvartalsregnskab for juli-august-september blev fremlagt. Her endte driftsresultatet i et minus på 50 millioner norske kroner for Danmark.

Denne udtalelse kommer kort efter, at fusionen mellem Telia og Telenor blev aflyst. En sammenlægning, der skulle hjælpe de to store selskaber med at spare op mod 800 millioner kroner om året.

 – Telenor og Telia dropper sammenlægning

– ”Hovedudfordringen i resten af Europa er Danmark. Konkurrencen er fortsat hård. Vi tror ikke, at vi mister markedsandele, og konkurrenternes margener er ikke bedre end vores. Markedet som helhed udvikler sig dermed ikke i den rigtige retning. Vi undersøger alle strategiske muligheder, men jeg kan ikke sige, hvad de strategiske muligheder er,” udtaler Sigve Brekke til Business.dk.

Telenor har atter rundet to millioner mobilkunder i Danmark, og er på verdensplan et af de ti største mobilselskaber. Så trods et driftsresultat i minus, så lukkedes det alligevel selskabet at få 15.000 nye mobilkunder i det forgangne kvartal.

Hvad fremtiden bringer er uvist, men det er spændende om Telenor koncernen atter vælger at satse lidt på det danske marked eller sælge den danske afdeling fra.

En ting der måske kan hjælpe selskabet med at få mere indtjening er, at de billigste mobilabonnementer netop nu stiger på det danske marked.

 – TDC hæver priserne hos Telmore, YouSee og Fullrate

Mere til historien

Sigve Brekke overtog topposten i Telenor i august måned, hvor Jon Frederik Baksaas forlod posten efter 13 år for at gå på pension.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer