HTC One M9 sælger dårligt

Salgstallene er dårlige, og et faktum er, at kun få gider købe HTC One M9.

HTC

HTC (Foto: MereMobil.dk)

HTC’s flagskib for 2015, One M9, skuffede en masse mennesker, da den have et næsten identisk design, udvendigt som indvendigt, som forgængeren, set i forhold til forgængerne.

Der var i foråret store forventninger til One M9, og med en præsentation der bød på andet end blot en smartphone, med fitness-armbånd og VR-headset, fik dem der så præsentationen, da også noget ud over det sædvanlige fra HTC.

Hvad der ikke var ud over det sædvanlige, var telefonen. Med et design som næsten ikke havde ændret sig, og en processor som var tilbøjelig til at blive ret så varm, var der ikke meget for de sultne kunder at opgradere for.

Kameraet med sine fire “ultrapixels” var også blevet noget outdated, og selvom det så lyst ud, med et mere ordinært kamera, der fik en opgradering af skarpheden i form af 20 megapixels, var oplevelsen af kvaliteten, ikke en dans på roser.

- HTC One M8s test - en langt bedre HTC

Dårlige tal fra HTC

Blandt andet disse skuffelser har været med til at gøre, at HTC’s salgstal droppede ned til cirka halvdelen af, hvad firmaet fik solgt sidste år.

I det hele, har HTC et tab på godt 1,8 milliarder danske kroner, i forhold til en omsætning på omkring 7,2 milliarder danske kroner.

Til sammenligning havde firmaet et mindre overskud sidste år i samme kvartal, hvor de omsatte for cirka det dobbelte - det der svarer til godt 14 milliarder danske kroner, skriver Computerworld.

- TDC tager igen HTC ind i varmen

Firmaet mangler innovation

HTC, som altid har været rost for at tænke i nye baner, når det kommer til design, har vist sig at skuffe i år.

Designet er lækkert som altid, men der er ikke kommet den designinnovation, som forbrugerne snart har ventet på i et par år. HTC One M8, var ikke en stor nyhed på designområdet, da den mindede meget om One M7 - og med en telefon som følger det næsten eksakt samme design som forgængeren, må kunderne blive en smule skuffet.

Dertil mangler der noget i funktionerne. Telefonen er gået direkte i konkurrence med Samsungs nye skud på stammen fra 2015, S6 og S6 Edge, og kan desværre ikke følge med.

Med et suverænt kamera med f/1.9 optik i S6, en lynhurtig processor fra Samsung selv, som ikke har rygter for at blive lige så varm, en fingeraftrykslæser og skærmopløsningen på QHD, som One M9 heller ikke besidder, må HTC desværre nok se sig slået, da prisen er på cirka den samme.

Mere til historien

HTC har dog efterkommet noget af den manglede innovation i en One M9+ variant, der dog kun er lanceret i Kina. Den har større skærm med QHD, en køligere processor og fingeraftrykslæser.

Den mest solgte smartphone i 2022 var iPhone

Den mest solgte smartphone i 2022 var en iPhone, men ikke en af dem fra iPhone 14-serien.

(mere…)
IDC: Smartphone-salget vil falde i hele 2023

Nye tal viser, at den økonomiske krise har ramt mobilbranchen. Salgstallene vil falde og køberne vil betale mindre end tidligere for telefonerne.

(mere…)
Oppo har ramt plet med nye foldbare smartphones

I slutningen af 2022 sendte Oppo nye foldbare mobiler i handlen på det kinesiske marked. Disse har ramt plet hos mobilkøberne. Europa venter.

(mere…)
Mere end 2 milliarder aktive Apple-enheder

KORT NYT: Apple har rundet en kæmpe milepæl, når det kommer til antallet af aktive enheder på verdensplan.

(mere…)
Så sjældent udskifter vi vores mobiltelefon

Vi beholder samme mobiltelefon længere end tidligere. Det viser ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC.

(mere…)
Salget af smartphones faldt markant i slutningen af 2022

I fjerde kvartal 2022 faldt salget af iPhones med 14,9 procent, men andre producenter oplevede endnu større fald i salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram