HTC One M9 sælger dårligt

Salgstallene er dårlige, og et faktum er, at kun få gider købe HTC One M9.

HTC

HTC (Foto: MereMobil.dk)

HTC’s flagskib for 2015, One M9, skuffede en masse mennesker, da den have et næsten identisk design, udvendigt som indvendigt, som forgængeren, set i forhold til forgængerne.

Der var i foråret store forventninger til One M9, og med en præsentation der bød på andet end blot en smartphone, med fitness-armbånd og VR-headset, fik dem der så præsentationen, da også noget ud over det sædvanlige fra HTC.

Hvad der ikke var ud over det sædvanlige, var telefonen. Med et design som næsten ikke havde ændret sig, og en processor som var tilbøjelig til at blive ret så varm, var der ikke meget for de sultne kunder at opgradere for.

Kameraet med sine fire “ultrapixels” var også blevet noget outdated, og selvom det så lyst ud, med et mere ordinært kamera, der fik en opgradering af skarpheden i form af 20 megapixels, var oplevelsen af kvaliteten, ikke en dans på roser.

HTC One M8s test – en langt bedre HTC

Dårlige tal fra HTC

Blandt andet disse skuffelser har været med til at gøre, at HTC’s salgstal droppede ned til cirka halvdelen af, hvad firmaet fik solgt sidste år.

I det hele, har HTC et tab på godt 1,8 milliarder danske kroner, i forhold til en omsætning på omkring 7,2 milliarder danske kroner.

Til sammenligning havde firmaet et mindre overskud sidste år i samme kvartal, hvor de omsatte for cirka det dobbelte – det der svarer til godt 14 milliarder danske kroner, skriver Computerworld.

TDC tager igen HTC ind i varmen

Firmaet mangler innovation

HTC, som altid har været rost for at tænke i nye baner, når det kommer til design, har vist sig at skuffe i år.

Designet er lækkert som altid, men der er ikke kommet den designinnovation, som forbrugerne snart har ventet på i et par år. HTC One M8, var ikke en stor nyhed på designområdet, da den mindede meget om One M7 – og med en telefon som følger det næsten eksakt samme design som forgængeren, må kunderne blive en smule skuffet.

Dertil mangler der noget i funktionerne. Telefonen er gået direkte i konkurrence med Samsungs nye skud på stammen fra 2015, S6 og S6 Edge, og kan desværre ikke følge med.

Med et suverænt kamera med f/1.9 optik i S6, en lynhurtig processor fra Samsung selv, som ikke har rygter for at blive lige så varm, en fingeraftrykslæser og skærmopløsningen på QHD, som One M9 heller ikke besidder, må HTC desværre nok se sig slået, da prisen er på cirka den samme.

Mere til historien

HTC har dog efterkommet noget af den manglede innovation i en One M9+ variant, der dog kun er lanceret i Kina. Den har større skærm med QHD, en køligere processor og fingeraftrykslæser.

Hvad siger du til en ny HTC-telefon?

HTC er nok ikke ’tilbage’ som en stor producent, men de kommer denne sommer med en ny smartphone. Her er HTC U24 Pro.

(mere…)
Salget af iPhone falder

Apple er udfordret af manglende kunstig intelligens i produkterne og presses af Samsung.

(mere…)
AI-funktioner får Samsung til tops

Samsung er atter i førertrøjen på det globale smartphone-marked, hvilket særligt skyldes de nye AI-funktioner i Galaxy S24-serien.

(mere…)
Google rundede milepæl med Pixel-telefonerne i 2023

Salget af Google Pixel-telefonerne går godt, men der er fortsat langt op til konkurrenterne.

(mere…)
iPhone sidder tungt på markedet

iPhone 15 hænger lidt i bremsen på listen over de ti bedst sælgende mobiltelefoner i 2023.

(mere…)
Apple har for første gang solgt mere end Samsung

Det globale smartphone-marked gik tilbage i 2023, men Apple har vundet markedsandele fra konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram