Av av! HTC One M9 bliver utilsigtet varm

En uafhængig undersøgelse foretaget af HTC One M9 viser en utilsigtet varmeudvikling under stressede forhold.

HTC One M9 er blandt de få enheder, der indtil videre er blevet annonceret med den megen omtalte, og helt nye processor fra Qualcomm kaldet Snapdragon 810. En stor del af denne processors omtale har været på dens mange kvaliteter, men ét område har været mere omtalt end andre og denne er ikke positiv.

HTC One M9 varmeudvikling

HTC One M9 varmeudvikling

Qualcomm Snapdragon 810 udvikler nemlig ganske meget varme, hvilket indtil nu har været afvist af Qualcomm samt LG, som har chippen i sin for nyligt annoncerede LG G Flex 2.

- LG G Flex 2 – ny fleksibel smartphone

Men en ny undersøgelse fortaget af den hollandske hjemmeside Tweakers.net viser, at der måske alligevel er noget om snakken. På billedet du ser her til højre, er det meget klart at HTC One M9, som er den eneste enhed på billedet med en Snapdragon 810 processor, bliver en del varmere end de andre enheder, vel og mærke under samme stresstest.

Blandt de andre deltagere er LG G3, der kører med Snapdragon 801, ligeledes gør HTC One M8. Dertil er der en Samsung Galaxy Note 4, der kører med en Snapdragon 805 og helt ude til venstre i billedet, har vi en iPhone 6 Plus, der kører på en ARM v8-baseret processor fra Apple.

- Disse producenter vil benytte Qualcomm 810 i 2015

Hvor HTC One M9 med Snapdragon 810 bliver hele 55,4 grader celsius varm, bliver en Snapdragon 805, der er det tætteste vi kommer på en 810 i ren sammenligning, kun 37,8 grader varm. Dette er en forskel på hele 17,6 grader.

Overnævnte temperaturer er i testen oplevet mens enhederne har været udsat for en benchmarktest, hvilket er kendt for at presse enhederne til det yderste. Under normale spilforhold er det dog stadig således, at HTC One M9 størstedelen af tiden var omkring 42 grader varm, mens de andre enheder forholdt sig under 38 grader.

Overnævnte målinger kan dog endnu ikke konkludere noget, da den HTC One M9 enhed der er blevet anvendt til testen, er udstyret med ikke officiel lanceringssoftware. Dette betyder, at softwaren i telefonen kan nå at ændre sig inden lanceringen, samt at fejlen der får telefonen til at blive SÅ varm, kan blive udbedret.

Det bekræfter i mellemtiden alligevel de mange mediers formodning om, at Snapdragon 810 er en processor med tilbøjelighed til en højere varmeudvikling end tidligere set fra den anderkendte processor-producent.

- Mere om HTC One M9

Mere til historien

Qualcomm Snapdragon 810 er en 64-bit octa-core processor, hvilket betyder den opererer med hele otte kerner. Fire kerner kører med en processorhastighed på op til 2,0 GHz, mens de fire andre kører med op til 1,5 GHz. Til platformen hører en Adreno 430 GPU, der sammen med processoren kan håndtere 3D grafik i 4K-opløsning (4096 x 2160) pixels.

Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Arbejder HTC med et comeback? Rygter på HTC U23 Pro

RYGTE: HTC U23 Pro den første nye telefon i lang tid fra HTC. Er de mon på vej tilbage?

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor - Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 3 lanceres måske tidligt i år

RYGTE: Næste generation af Qualcomms flagskibsprocessor ventes at få navnet Snapdragon 8 Gen 3. Rygterne svirrer om tidlig lancering.

(mere…)
Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram