Av av! HTC One M9 bliver utilsigtet varm

0

En uafhængig undersøgelse foretaget af HTC One M9 viser en utilsigtet varmeudvikling under stressede forhold.

HTC One M9 er blandt de få enheder, der indtil videre er blevet annonceret med den megen omtalte, og helt nye processor fra Qualcomm kaldet Snapdragon 810. En stor del af denne processors omtale har været på dens mange kvaliteter, men ét område har været mere omtalt end andre og denne er ikke positiv.

HTC One M9 varmeudvikling
HTC One M9 varmeudvikling

Qualcomm Snapdragon 810 udvikler nemlig ganske meget varme, hvilket indtil nu har været afvist af Qualcomm samt LG, som har chippen i sin for nyligt annoncerede LG G Flex 2.

LG G Flex 2 – ny fleksibel smartphone

Men en ny undersøgelse fortaget af den hollandske hjemmeside Tweakers.net viser, at der måske alligevel er noget om snakken. På billedet du ser her til højre, er det meget klart at HTC One M9, som er den eneste enhed på billedet med en Snapdragon 810 processor, bliver en del varmere end de andre enheder, vel og mærke under samme stresstest.

Blandt de andre deltagere er LG G3, der kører med Snapdragon 801, ligeledes gør HTC One M8. Dertil er der en Samsung Galaxy Note 4, der kører med en Snapdragon 805 og helt ude til venstre i billedet, har vi en iPhone 6 Plus, der kører på en ARM v8-baseret processor fra Apple.

Disse producenter vil benytte Qualcomm 810 i 2015

Hvor HTC One M9 med Snapdragon 810 bliver hele 55,4 grader celsius varm, bliver en Snapdragon 805, der er det tætteste vi kommer på en 810 i ren sammenligning, kun 37,8 grader varm. Dette er en forskel på hele 17,6 grader.

Overnævnte temperaturer er i testen oplevet mens enhederne har været udsat for en benchmarktest, hvilket er kendt for at presse enhederne til det yderste. Under normale spilforhold er det dog stadig således, at HTC One M9 størstedelen af tiden var omkring 42 grader varm, mens de andre enheder forholdt sig under 38 grader.

Overnævnte målinger kan dog endnu ikke konkludere noget, da den HTC One M9 enhed der er blevet anvendt til testen, er udstyret med ikke officiel lanceringssoftware. Dette betyder, at softwaren i telefonen kan nå at ændre sig inden lanceringen, samt at fejlen der får telefonen til at blive SÅ varm, kan blive udbedret.

Det bekræfter i mellemtiden alligevel de mange mediers formodning om, at Snapdragon 810 er en processor med tilbøjelighed til en højere varmeudvikling end tidligere set fra den anderkendte processor-producent.

Mere om HTC One M9

Mere til historien

Qualcomm Snapdragon 810 er en 64-bit octa-core processor, hvilket betyder den opererer med hele otte kerner. Fire kerner kører med en processorhastighed på op til 2,0 GHz, mens de fire andre kører med op til 1,5 GHz. Til platformen hører en Adreno 430 GPU, der sammen med processoren kan håndtere 3D grafik i 4K-opløsning (4096 x 2160) pixels.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer