Disse producenter vil benytte Qualcomm 810 top-processor i 2015

0

Qualcomm har offentliggjort en liste over producenter, der vil anvende den nye Snapdragon 810 processor – se dem her.

Qualcomm er blandt de mest udbredte producenter af SoC-processorer (System on a Chip) til smartphones og tablets. De har gennem de forgangne år leveret CPU til adskillige topmodeller – blandt andet fra Samsung, HTC, Sony, LG og Motorola.

Qualcomm Snapdragon
Qualcomm Snapdragon processor

Igen i år vil der være Qualcomm processor i flere topmodeller, denne gang deres nyeste CPU-flagskib, Snapdragon 810, der leverer otte kerner med hver op til 2,8 GHz. Dertil kommer en Adreno 430 GPU med op til 650 MHz, understøttelse af LTE Cat 9 og Bluetooth 4.1 samt WiFi 802.11ac.

– Qualcomm klar med nye lyn-hurtige mobilhastigheder

Den nye processor har allerede fået en del omtale, ikke mindst da Qualcomm i sidste måned annoncerede, at de nedtonede forventningerne til budgettet for anden kvartal af 2015, efter en ukendt, men stor smartphone-producent, ikke vil bruge Snapdragon 810 i deres kommende topmodel.

Den ukendte producent, er siden hen blevet angivet som værende Samsung, hvilket med dagens annoncering, ikke nedtoner den mistanke. I dag har Qualcomm nemlig offentliggjort en række samarbejdspartnere, der alle vil bringe et produkt på markedet, med den nye processor.

I pressemeddelelsen bliver Motorola, Sony, LG, Oppo, Xiaomi og Microsoft omtalt. Alle vil, ifølge Qualcomm, på et ukendt tidspunkt i 2015, præsentere et produkt med Snapdragon 810. Den skarpe læser har allerede noteret sig, at hverken Samsung eller HTC er med på listen.

– De hurtigste smartphones fra 2014

Sidstnævnte kan dog være et tegn på, en endnu ikke afsluttet forhandling, der gør, at HTC ikke er med i pressemeddelelsen. De har tidligere været trofaste overfor Qualcomm processorer.

Men udeblivelsen af Samsung derimod, styrker rygterne om, at Samsung vil satse endnu stærkere på deres egne Exynos processorer, der tidligere flittigt har været anvendt på udvalgte markeder. Dertil skal nævnes, der yderligere kan være producenter, som ikke er nævnt i denne pressemeddelelse, som vil anvende Snapdragon 810.

Mere til historien

Ud over modvind fra en stor producent, så har Qualcomm Snapdragon 810 også fået medieomtale, da rygter om en for høj varmeudvikling fra processoren, angiveligt har besværliggjort tilblivelsen af blandt andet LG G Flex 2. G Flex 2 er blandt de to første enheder annonceret med Snapdragon 810. Ifølge LG er problemerne med varmeudviklingen dog blevet udbedret.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer