Disse producenter vil benytte Qualcomm 810 top-processor i 2015

Qualcomm har offentliggjort en liste over producenter, der vil anvende den nye Snapdragon 810 processor – se dem her.

Qualcomm er blandt de mest udbredte producenter af SoC-processorer (System on a Chip) til smartphones og tablets. De har gennem de forgangne år leveret CPU til adskillige topmodeller – blandt andet fra Samsung, HTC, Sony, LG og Motorola.

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon processor

Igen i år vil der være Qualcomm processor i flere topmodeller, denne gang deres nyeste CPU-flagskib, Snapdragon 810, der leverer otte kerner med hver op til 2,8 GHz. Dertil kommer en Adreno 430 GPU med op til 650 MHz, understøttelse af LTE Cat 9 og Bluetooth 4.1 samt WiFi 802.11ac.

– Qualcomm klar med nye lyn-hurtige mobilhastigheder

Den nye processor har allerede fået en del omtale, ikke mindst da Qualcomm i sidste måned annoncerede, at de nedtonede forventningerne til budgettet for anden kvartal af 2015, efter en ukendt, men stor smartphone-producent, ikke vil bruge Snapdragon 810 i deres kommende topmodel.

Den ukendte producent, er siden hen blevet angivet som værende Samsung, hvilket med dagens annoncering, ikke nedtoner den mistanke. I dag har Qualcomm nemlig offentliggjort en række samarbejdspartnere, der alle vil bringe et produkt på markedet, med den nye processor.

I pressemeddelelsen bliver Motorola, Sony, LG, Oppo, Xiaomi og Microsoft omtalt. Alle vil, ifølge Qualcomm, på et ukendt tidspunkt i 2015, præsentere et produkt med Snapdragon 810. Den skarpe læser har allerede noteret sig, at hverken Samsung eller HTC er med på listen.

– De hurtigste smartphones fra 2014

Sidstnævnte kan dog være et tegn på, en endnu ikke afsluttet forhandling, der gør, at HTC ikke er med i pressemeddelelsen. De har tidligere været trofaste overfor Qualcomm processorer.

Men udeblivelsen af Samsung derimod, styrker rygterne om, at Samsung vil satse endnu stærkere på deres egne Exynos processorer, der tidligere flittigt har været anvendt på udvalgte markeder. Dertil skal nævnes, der yderligere kan være producenter, som ikke er nævnt i denne pressemeddelelse, som vil anvende Snapdragon 810.

Mere til historien

Ud over modvind fra en stor producent, så har Qualcomm Snapdragon 810 også fået medieomtale, da rygter om en for høj varmeudvikling fra processoren, angiveligt har besværliggjort tilblivelsen af blandt andet LG G Flex 2. G Flex 2 er blandt de to første enheder annonceret med Snapdragon 810. Ifølge LG er problemerne med varmeudviklingen dog blevet udbedret.

Galaxy S24 Ultra har Qualcomm-chip i Danmark – men!

Den nyeste Galaxy-topmodel, S24 Ultra, har Qualcomms nye superprocessor. Der er bare et MEN!

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor til budgettelefoner

Snapdragon 4 Gen 2 er en ny processor fra Qualcomm til budgettelefoner på Android-platformen, som giver bedre ydeevne.

(mere…)
Qualcomm klar med ny processor – Snapdragon 7+ Gen 2 

Qualcomm har for kort tid siden annonceret den nye Snapdragon 7+ Gen 2 processor, der er processoren for midrange-telefoner.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 3 lanceres måske tidligt i år

RYGTE: Næste generation af Qualcomms flagskibsprocessor ventes at få navnet Snapdragon 8 Gen 3. Rygterne svirrer om tidlig lancering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram