De hurtigste smartphones fra 2014 – er din i blandt?

6

I 2014 blev der solgt mere end én milliard smartphones. Her er de hurtigste.

Selvom der gennem 2014 blev solgt mere end én milliard smartphones, er en betydelig del af disse stadig feature-phones, eller almindelige gammeldages mobiler med trykknapper.

Qualcomm Snapdragon
Qualcomm Snapdragon processor

Men kigger man på smartphone-markedet alene, blev der her produceret flere end nogensinde før, og en stor portion af disse, kommer fra kinesiske producenter der ikke alle vælger at bruge de populære processorer, der blandt andet bliver produceret af chip-producenten Qualcomm.

– Qualcomm klar med nye lyn-hurtige mobilhastigheder

Netop Qualcomm bliver fejet af banen af én producents smartphone, Meizu MX 4, der i AnTuTu’s samlede benchmarkscore fra 2014, indtager førstepladsen med en octa-core processor fra MediaTek, med navnet MT6595. MediaTek overgår dermed Qualcomm og deres populære topmodel fra 2014, Snapdragon 805.

AnTuTu benchmark er blandt de mest populære test-apps til Android smartphones, der tester og presser hardwaren i enhederne, på blandet andet på; CPU (Processor), GPU (Grafikprocessor), UX (Brugerflade), RAM (Arbejdshukommelse) og mange flere punkter.

– Sony udfordrer Apple og Samsung

Til sidst, når testen er udført, tildeles hver testet funktion i enhed point, som kan bruges til at indikere hvor hurtig den smartphone man ejer er. Derudover kan den sammenlignes med andre populære smartphones.

I forbindelse med afslutningen af 2014, har AnTuTu analyseret de mange hundredtusinder af brugere, fra mere end 160 lande verden over, der har testet deres enheder med AnTuTu og samlet disse tal til en opgørelse over de hurtigste smartphones i 2014.

De hurtige er fra kina

På top-10 listen, er det overraskende nok, overvejende kinesiske smartphones der dominerer listen. Hele fem ud af ti enheder er fra kinesiske producenter. Deudover har vi de sydkoreanske firmaer Samsung og LG, taiwanesiske HTC, samt tidligere amerikanske Motorola.

– LG G3 er hurtigst på nettet

Selvom det ikke er Qualcomm der i denne omgang, er den producent der har sin processor i den hurtigste smartphone, så dominerer selskabet alligevel listen. Syv ud af de ti smartphones der er på top-10 listen, har en processor fra Qualcomm, inklusive den anden hurtigste, der er fra Motorola, nemlig Nexus 6.

Nexus 6 skiller sig ud fra listen, ved kun at have været på markedet i to måneder, forinden udgangen af 2014. Det betyder, at antallet af Nexus 6 enheder, resultatet er baseret på, er begrænset i forhold til de andre enheder, der har været på markedet i længere tid og solgt i større omfang.

Kigger vi efter hvem den mest dominerende producent er, så vinder Samsung klart. Som den eneste, har de mere end én enhed i top-10, hele tre af slagsen faktisk.

Her er de hurtigste smartphones i 2014

AnTuTu Top-10 2014
AnTuTu Top-10 2014

 Mere til historien

Sidste år havde Samsung også tre enheder i top-10, men her var der også plads til Sony, der i år ikke får deres, ellers hurtige Xperia Z3 enheder, med på listen. Hele listen, samt analysen kan læses på AnTuTu’s hjemmeside. For at komme i top-10 skulle man i år opnår et gennemsnit på mere end 40.541 point.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer