Huawei skal opgradere Færøerne til 4G

2

Nu skal Huawei bygge et nyt mobilnet til borgerne på Færøerne.

Mobilmast telemastNetværksvirksomheden Huawei har haft succes med at opgradere TDCs mobilnet, så det er kommet på omgangshøjde med hvad konkurrenterne i Danmark tilbyder – og ifølge nogle tests er TDCs netværk nu landets bedste.

Færingerne er aktuelt bagud på mobilteknologi, og Færøske Telecom giver aktuelt kun adgang til 2G og 3G, men det bliver der i fremtiden lavet om på. En del af opgaven går ud på, at udskifte alt det gamle udstyr md den nyeste teknologi.

Huawei har vundet en stor ordre på Færøerne, og skal modernisere samt udbygge mobilnettet på øgruppen. I juni 2016 skal arbejdet være færdigt.

– ”Som vi har gjort det i alle afkroge af Danmark, vil vi nu udbygge og opgradere det færøske mobilnetværk. Vi vil være med til at sikre, at alle færinger fra sommeren 2016 får adgang til den nyeste teknologi, der vil sikre langt bedre mobildækning til glæde for både den enkelte borger og erhvervslivet på Færøerne,” siger Jim Lu, øverste chef i Huawei for Norden samt Central- og Østeuropa.

Podcast: Så fasinerede er mobilnettet i Grønland

Huawei vil på Færøerne, som i Danmark, blive målt på kvaliteten af brugeroplevelsen. Altså om kunderne får et løft i opkaldskvaliteten og hurtigere streaming.

– ”Vi har set i Danmark, at tidsplanen ikke bare er overholdt, men at man rent faktisk er lykkes med at levere hurtigere end forventet,” siger adm. direktør Kristian R. Davidsen, Færøske Telecom.

Parterne vil ikke fortælle hvor meget Færøske Telecom skal betale for opgraderingen.

TDCs netværksombygning er i mål

Mere til historien

Rygterne i markedet går aktuelt på, at Huawei måske skal stå bag den næste Nexus telefon.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer