Huawei skal måske producere den næste Nexus

Rygte: Huawei skal måske stå bag Googles næste Nexus telefon, siger kilde.

Huawei Honor 6 Plus

Honor 6 Plus på Times Square, New York (Foto: Huawei)

En anonym medarbejder hos Huawei har bekræftet overfor engelske IBTimes, at Huawei skal producere den kommende generation af Googles Nexus smartphone.

Huawei arbejder tæt sammen med Google om udviklingen af næste generations Nexus, siger kilden. Han kunne dog ikke give yderligere detaljer om tekniske specifikationer, eller udtale sig om en forventet lanceringsdato, men den forventes at blive præsenteret senere i indeværende år. Det er ikke første gang Huawei nævnes som den næste Nexus-producent. Senest omtalte vi det i tilbage i marts.

Google har før arbejdet med både HTC, LG, Samsung og Motorola omkring udviklingen af Nexus, som af mange opfattes som referencen for hvad en Android smartphone kan præstere.

Det forlyder, at Google udover Huawei også arbejder med LG om en anden version af Nexus. Det forventes, at den nye version vil have en 5,7 tommer Quad HD skærm og vil være baseret på den seneste Snapdragon 810 processor fra Qualcomm.

Der er ingen tvivl om, at samarbejdet med Google er vigtigt for Huawei, og specielt af de amerikanske myndigheder kan det opleves som værende kontroversielt.

De amerikanske sikkerhedstjenester holder et vågent øje med Huawei, og har ved flere lejligheder udtrykt deres bekymring for producentens tætte relation til de kinesiske myndigheder. Det kan gå ud over den nationale sikkerhed, siger de.

De kinesiske forbrugere får dog ikke gavn af samarbejdet imellem Huawei og Google, eftersom den kinesiske regering har forbudt både Gmail, Maps og Googles søgetjeneste for det kinesiske marked. I følge Gfk er Huawei den største producent af smartphones i Kina, og sammen med Xiaomi og OnePlus anvender de alle tre Googles Android-system.

Huawei er over de seneste par år blevet kendt som en producent, der leverer konkurrencedygtige telefoner, til en yderst attraktiv pris. Seneste eksempel er Huawei P8 hvor anmeldelsen endte rigtigt godt.

Web-TV: Her er Huaweis seneste nyheder

Mere til historien

Den hidtil seneste Nexus telefon er Nexus 6, som er produceret af Motorola. Det var den første smartphone med Android 5.0 Lollipop direkte ud af salgsæsken.

Chromebook-sagen: Digitale redskaber i undervisningen er i fare

Den langstrakte sag om brugen af Chromebooks og Google Workspace i folkeskolen trækker endnu en gang ud.

(mere…)
Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Sony Xperia 1 VI lanceres snart

KORT NYT: Rygterne svirrer om, at Sony snart vil annoncere Xperia 1 VI.

(mere…)
Google Magic Editor på vej til alle – også iPhone og iPad

Googles AI-fotoværktøj, Magic Editor, er på vej til Android-telefoner, samt iPhone og iPad i løbet af maj.

(mere…)
Detaljer om Xiaomi 14T og Xiaomi 14T Pro lækket

Xiaomi har høstet stor ros for Xiaomi 14-serien. Mens den fortsat er ny på markedet, er rygterne klar om Xiaomi 14T-modellerne.

(mere…)
Google Pixel 8a er lækket i flere farver

Den kommende Google Pixel 8a er blevet lækket, hvor den afsløres i fire forskellige farver. Se billedet her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram