Huawei skal måske producere den næste Nexus

0

Rygte: Huawei skal måske stå bag Googles næste Nexus telefon, siger kilde.

Huawei Honor 6 Plus
Honor 6 Plus på Times Square, New York (Foto: Huawei)

En anonym medarbejder hos Huawei har bekræftet overfor engelske IBTimes, at Huawei skal producere den kommende generation af Googles Nexus smartphone.

Huawei arbejder tæt sammen med Google om udviklingen af næste generations Nexus, siger kilden. Han kunne dog ikke give yderligere detaljer om tekniske specifikationer, eller udtale sig om en forventet lanceringsdato, men den forventes at blive præsenteret senere i indeværende år. Det er ikke første gang Huawei nævnes som den næste Nexus-producent. Senest omtalte vi det i tilbage i marts.

Google har før arbejdet med både HTC, LG, Samsung og Motorola omkring udviklingen af Nexus, som af mange opfattes som referencen for hvad en Android smartphone kan præstere.

Det forlyder, at Google udover Huawei også arbejder med LG om en anden version af Nexus. Det forventes, at den nye version vil have en 5,7 tommer Quad HD skærm og vil være baseret på den seneste Snapdragon 810 processor fra Qualcomm.

Der er ingen tvivl om, at samarbejdet med Google er vigtigt for Huawei, og specielt af de amerikanske myndigheder kan det opleves som værende kontroversielt.

De amerikanske sikkerhedstjenester holder et vågent øje med Huawei, og har ved flere lejligheder udtrykt deres bekymring for producentens tætte relation til de kinesiske myndigheder. Det kan gå ud over den nationale sikkerhed, siger de.

De kinesiske forbrugere får dog ikke gavn af samarbejdet imellem Huawei og Google, eftersom den kinesiske regering har forbudt både Gmail, Maps og Googles søgetjeneste for det kinesiske marked. I følge Gfk er Huawei den største producent af smartphones i Kina, og sammen med Xiaomi og OnePlus anvender de alle tre Googles Android-system.

Huawei er over de seneste par år blevet kendt som en producent, der leverer konkurrencedygtige telefoner, til en yderst attraktiv pris. Seneste eksempel er Huawei P8 hvor anmeldelsen endte rigtigt godt.

Web-TV: Her er Huaweis seneste nyheder

Mere til historien

Den hidtil seneste Nexus telefon er Nexus 6, som er produceret af Motorola. Det var den første smartphone med Android 5.0 Lollipop direkte ud af salgsæsken.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer